ibiza
IBIZA,  IBIZA,  Off topic,  Op reis

7 WTF momenten op Ibiza

Toevallig zat ik net een blog van Black Magnolias te lezen over haar WTF moment op Ibiza. Helaas heb je op Ibiza wel vaker van die WTF momenten. Hoe grappig sommige momenten ook zijn, soms denk je dus echt: WTF??

 1. “Heb jij op Ibiza gewoond? Dan ken jij vast wel… ” De kans is levensgroot dat ik die niet ken, het eiland lijkt klein, maar het is best ruim, We kennen elkaar niet allemaal bij naam, en heel eerlijk ben ik nog nooit bij “De Hoeck” geweest.
 2. In je bikini of zwembroek door de stad lopen. Nee, doe dit gewoon niet!! Zwemkleding is voor op het strand, of bij het zwembad. Hooguit even over de boulevard of in een strandtentje. Maar dan nog, een pareo kost maar 3€ en staat gewoon zoveel beter. In het centrum of de bank (!) nee, daar trek je gewoon kleding aan.IMG 0102 600x400 - 7 WTF momenten op Ibiza
 3. Ibiza is duur, dat snap ik, dat weet ik. Maar ga dan niet met zijn achten op een terrasje zitten, en 1 cola delen. Voor die prijs koop je een 2 liter fles bij de supermarkt, kun je lekker op de rotsen of een strand voor een beachclub bijvoorbeeld gaan zitten. Je hebt dan toch de muziek, meer dan 1 slokje, en geen sjagrijnige serveerster.
 4. Klagen.. oh oh wat kan iedereen klagen!! Het is te warm, de zon is te fel, het water proeft niet als thuis, het eten smaakt niet als thuis, ze kunnen niet eens goed Engels etc etc. Lieve mensen, als dit zo een probleem is, dan stel ik een weekendje Texel voor, ipv Ibiza.
 5. “Ook raar, ze kleden zich hier amper IbizaStyle”.. Klopt helemaal! De enige mensen die zich helemaal 150% in de Ibiza look storten, zijn de toeristen. De rest houd het bij accessoires, of details. Zo over de top, hoeft echt niet. De echte Ibiza stijl, is dragen wat JIJ mooi vind, waar jij je blij in voelt, en dat ook uitstraalt. Dat mag zo gek of gewoon als jij dat wilt, maar dat is Ibiza. Vrijheid van kledingsuiting.
 6. Fijn! Je kent iemand die op Ibiza woont! Maakt niet uit dat je diegene al jaren niet hebt gesproken, of eigenlijk alleen via via kent. Vraag gerust om kaartjes voor alle clubs, het liefst met drinkbonnen. Een tour in het drukke augustus, terwijl dat de periode is dat we ons geld maken, is ook geen probleem. Natuurlijk vinden we daar een auto bij en uiteraard mag je met je hele familie bij ons logeren. Sterker nog, wij passen wel op als jij lekker gaat stappen. Ik hoop dat mijn sarcasme duidelijk is.
 7. Er komen steeds meer Nederlanders naar Ibiza. Over het algemeen werden ze zeer gewaardeerd. Helaas hebben de Nederlanders nu een beetje de slechte reputatie van de Engelsen overgenomen. Maar dan erger. Houden de “aso” Engelsen het over het algemeen bij 1 straatje in San Antonio, en kun je ze rond 2uur opvegen.. de Nederlanders daarentegen verspreiden zich als een olievlek over het hele eiland, en blijven wakker tot veel te laat. Luidruchtig, bezopen, smerig, arrogant, bazig en bloed irritant, zien de mensen ze liever gaan dan komen. Jammer, want iedereen hield van de Nederlanders! Duidelijk een WTF moment!!20130821 205423 600x800 - 7 WTF momenten op Ibiza

Mensen denk hier aan als je naar Ibiza gaat. We schreeuwen hier KEIHARD dat iedereen zich maar moet aanpassen die naar Nederland komt. Doe hetzelfde, geef het goede voorbeeld, en pas je aan als je daar heen gaat. Wees zuinig op dat prachtige stukje aarde, en hak er niet als een boer met een kapmes door heen. Geniet van het eiland, van de mensen, kijk verder dan je neus lang is. Nog belangrijker, kom zonder vooroordelen. Je krijgt nl waar je naar op zoek bent. Zo komen de meeste toeristen (gelukkig) allemaal bij hetzelfde strandtentje, dezelfde club, en hetzelfde restaurant (“kijk schat ze hebbe hier ook frikadelle!! “). Wil jij de andere kant van Ibiza zien? Ga dan ook de andere kant op 😉

Fijne vakantie!

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - 7 WTF momenten op Ibiza
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

7 Reacties

 • Mommy Loves Pink

  Ibiza is een feesteiland zo een 4 maanden per jaar. Je kan het niet helemaal ontwijken, want het is continue op de radio en overal hangt of loopt reclame, maar je kunt echt een totaal andere vakantie houden daar. Er zijn mega veel retraits, rustige stranden, yoga centrums, en gewoon kleine gezellige kroegjes en terrasjes. Je kunt er heerlijk eten, en wandelen door de bergen. Langs de kleine dorpjes om echt authentieke tapas te proeven, die dan werkelijk niks kosten.

 • Angela

  Ik dacht dat Ibiza een echt feesteiland was, dus toen ik daar was moest ik natuurlijk naar Ushuaia, viel dat even tegen! Ik vond de rust aan de stille kant van Ibiza een stuk fijner!

 • xLauratjj

  Ik word gek van zo’n toeristen.. Ik vraag me af wat het nut is van op reis gaan als je per sé weer in een Nederlandse/Belgische kroeg terecht komt.. Wat snuif je dan van lokale cultuur op? Dan kan je evengoed thuis op café gaan, toch?

 • Nicole

  Ik denk dat veel dingen die je noemt over elke plek in de warmte kan gaan..
  Zelf wil ik graag naar Ibiza maar echt niet op die plekken waar het net Salou lijkt.. Dat trekt me niet zo.
  Ik zou gaan voor de natuur, de schoonheid en het relaxte…

Ik hoor graag wat jij van mijn blog vind, laat je een reactie achter?

%d bloggers liken dit: