Close
pvc vloeren

7x inspiratie met pvc vloeren in huis

Dat pvc vloeren helemaal hip zijn weet je misschien al, maar wist je dat het ook nog eens heel praktisch is? Een pvc vloer kan namelijk heel goed tegen water, waardoor je hem op elke plek in huis kunt neerleggen. Tevens werkt het geluiddempend en voelt het warmer aan. Naast een pvc vloer is er ook nog click vinyl, wat een beetje dezelfde eigenschappen heeft dan pvc. Benieuwd hoe je pvc vloeren kunt toepassen? In dit artikel geven we 7x inspiratie.

Zelf ben ik dol op pvc vloeren. Het is zoveel handiger en makkelijker in gebruik dan bijvoorbeeld laminaat. Helemaal met schoonmaken van weer een glas die omgegaan is makkelijker. Het gaat ook niet bol staan als er te veel water op komt. Het is ook nog eens goedkoper dan de meeste laminaat. En wat dacht je van de betonlook vloeren die zo helemaal in zijn nu? Bizar prijzig en je kunt zo een paar weken je huis uit omdat het in moet drogen. Prachtig mooi, maar pvc vloeren zijn wat dat betreft een geniaal alternatief. Het lijkt hetzelfde, maar het ligt er zo in en er is geen wachttijd. Wel zo handig. Floorhouse heeft super mooie opties mocht je even willen kijken wat ik bedoel!


 1. Houtlook pvc vloeren

   

De meeste pvc vloeren van dit moment hebben een mooie houtlook, net zoals eigenlijk laminaat dat heeft. Een houtlook in je woonkamer doet warm en gezellig aan. Wel moet het bij je interieurstijl passen natuurlijk. Gelukkig heb je in houtlook heel veel keuze. Zo is er verschil in de zichtbaarheid van de (nep)nerf, kun je kiezen voor een lichte of donkere vloer en zijn er vloeren met een v-groef en click vinyl, waardoor het lijkt alsof je echte houten planken hebt liggen.


 1. Visgraat pvc vloeren

   

Helemaal van nu en ultramodern zijn de visgraat vloeren. Waar dit vroeger enkel wat was voor de rijkere mensen is het nu toegankelijk voor vrijwel iedereen. Een visgraat vloer is er ook in het pvc en dat is top, want uit ervaring weet ik dat dit makkelijker leggen is. Een visgraat vloer straalt luxe uit en samen met de gezelligheid van het hout is het een geweldige combinatie. 

 


 1. Vinyl in de badkamer

   

Wist je dat je een pvc vloer ook in de badkamer kunt leggen? Omdat het materiaal een soort plastic is, is het goed bestand tegen water. Druppels of hele golven over je bad doordat je de kinderen in bad doet is dan helemaal niet erg. 

inspiratie pvc vloeren


 1. De strakke witte vloer

   

Hou je van strak en modern? Dan is een witte vloer heel erg mooi. Witte vloeren zijn er ook in pvc, maar je moet hier wel wat beter voor zoeken. Je kunt kiezen voor een witte vloer waarbij je de naden van de ‘planken’ ziet, of voor een vloer waarbij dat niet het geval is. Je hebt dan één groot wit vlak. Je ziet dit vaak in luxe villa’s, maar kan ook prima in een klein appartement.  Het geeft echt een rustige en ruime uitstraling. Heel sereen. Of wat dacht je bijvoorbeeld van mintgroen op de vloer? Super mooi tegen strakke witte muren. 

 


 1. Click vinyl tegels op de vloer

   

Net zoals bij laminaat is er in de pvc wereld ook een tegellook. Dit is met name fijn wanneer je een tegelvloer wilt, maar niet wilt inleveren op dat koude gevoel ervan. Pvc voelt namelijk warmer aan, waardoor je de hele dag op je blote voeten kunt lopen zonder dat vloerverwarming een vereiste is. 

 


 1. Helemaal in: de Marokkaanse tegels

   

De Marokkaanse look, het is een geweldige vloer voor dat ene speciale plekje in huis. Deze look omvat vaak tegeltjes in een bepaald motief en met verschillende kleuren. Deze look heb je al langer in echte tegels, maar nu zijn ze er ook in het pvc. 

Dit soort vloeren zijn geweldig, maar enkel aan te raden voor specifieke ruimtes. Ga er bijvoorbeeld niet het hele huis mee leggen, want dan wordt het al snel te druk. Kies voor de keuken of misschien wel je tuinkamer als dat daarbij past of be bold en doe het in de woonkamer. 

 


 1. Strak en mooi: de Betonlook

Tot slot een look waar ik al eerder over vertelde is: de betonlook. Betonvloeren zie je ook steeds meer. Ze zijn strak en mooi en passen in vrijwel ieder interieur. Vaak met een mooi kleed erover staat het ook super opgeruimd heb ik het idee. Natuurlijk zijn de beton look vloeren of de gieten vloeren gewoon prijzig en best arbeidsintensief. Pvc vloeren zijn echt een geweldig alternatief. 

 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang