7x topvakanties met kinderen

Heb jij, voordat je kinderen kreeg, alle hoeken van de wereld verkent? En denk je dat geweldige reizen er nu, met kids, niet meer inzitten? Deze 7 topvakanties met kinderen zijn misschien niet allemaal even avontuurlijk, maar leuk zijn ze zeker!

1. Weekje CenterParcs

Ja echt, ik meen het serieus: een (mid)week een bungalow huren is een top idee. Misschien wilde je daar vroeger nog niet dood gevonden worden, maar als je je daarover heen kunt zetten, zul je merken dat zo’n bungalow enorm veel voordelen heeft: je eigen plekje, waar je kids tot rust kunnen komen. Een eigen badkamer en keuken, dus duur uit eten hoeft niet. En ook nog eens volop vermaak in de buurt!

2. Naar het strand

Strandvakanties kunnen nog best, maar zorg dan wel voor wat avontuur. Wanneer je kids ruimte hebben om schelpen of kwallen te zoeken en lekker te scheppen in het zand, zijn ze zo uren zoet. Zoek wel op tijd de schaduw op, om verbranding te voorkomen! En ga ook eens het water op, bijvoorbeeld voor een overtocht naar een eiland, of een mooie zeiltocht.

3. Trek de bergen in

Heb je beweeglijke, actieve kids? Dan is de kans groot dat die zich prima vermaken in een bergachtige, landelijke omgeving. Daarvoor hoef je gelukkig niet zo ver weg: ga bijvoorbeeld naar de Ardennen of de Eifel. Trek de wandelschoenen aan en maak er een sportieve vakantie van. Mooi voordeel: je komt topfit weer thuis!

4. Skivakantie met kids

Jong geleerd is oud gedaan! Lijkt het je te veel gedoe om met de kinderen op skivakantie te gaan? Het is even doorbijten, maar een paar skiklasjes verder en je zult zien dat ze je zo voorbij skiën. Hierdoor kun je nog jarenlang als gezin op heerlijk winterse uitjes.

5. Lekker makkelijk all inclusive

Wil jij als je vakantie hebt echt helemaal niets hoeven te doen? Boek dan lekker een all inclusive hotel. Ga languit aan het zwembad liggen, terwijl je kinderen vermaakt worden door het animatieteam. Zo kom je de tijd wel door!

6. Ga op trektocht

Lange autoritten zijn voor kleine kinderen verschrikkelijk, maar wie zegt dat je zo snel mogelijk je vakantiebestemming moet bereiken? Zoek een mooi eindpunt uit in Zwitserland of Kroatië, en stippel een toeristische route erheen uit. Overnacht een aantal keer tussendoor en neem de tijd om van het landschap onderweg te genieten. Je zult zien dat de vakantie zo veel relaxter verloopt.

7. Gezellig dagjes uit

Tot slot: met kleine kids kan het heerlijk zijn om in de vakantie gewoon lekker thuis te blijven. Zoek een paar mooie attracties uit in de regio en ga een paar keer een dagje weg. ‘s Avonds kun je je kinderen gewoon lekker op tijd in hun eigen bed stoppen. Zeker wanneer je zwanger bent (en bijvoorbeeld last hebt van harde buiken) of net bent bevallen is dit ideaal. Heerlijk relaxt voor iedereen!

Dit gastblog over topvakanties met kinderen is geschreven door Petra van www.ikenmama.nl.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥