Close
voordelen bij ADHD

9 x voordelen van ADHD

ADHD heeft zooooveel vooroordelen, en zoveel nadelen. Niemand heeft het echt over de voordelen van een ADHDer zijn. Maar eerlijk waar, er zitten ook goede kanten aan.

  1. Mensen verwachten weinig van je. Als je iets dan heel goed doet, zijn ze vaak 10x enthousiaster als bij iemand van wie ze meer verwachten
  2. Te laat komen. Daar staan wij erg bekend om, want tja afgeleid. Je kunt dus rustig je serie afkijken, lekker door facebook scrollen, of op je gemak 10 minuten voor tijd gaan douchen. Mensen gaan er toch vanuit dat je te laat komt, en houden daar vaak rekening mee.
  3. Van ADHDers is bekend dat ze vaak vrij creatief zijn. Niet alleen met hun handen, maar ook in ons denken. Onze manier van denken is nou eenmaal anders. Daarom kunnen we de meest geweldige oplossingen bedenken, en kun je jezelf vrij makkelijk uit weer zo een benauwde situatie praten.
  4. Je hoeft geen gesprek helemaal af te luisteren. Zit je moeder weer te ratelen, of je vriend heeft het over bougies die vervangen moeten worden? Mooi moment om te dag dromen. Nou gebeurt dit vaker automatisch dan niet, maar vervelend genoeg zijn dat nou de gesprekken waar je aandacht wel bij blijft. Al is het maar door het proberen niet te gapen. Laat het gaan, ze verwachten toch niet dat je luistert. Uiteindelijk mis je sowieso de helft, die discussie komt er evengoed.
  5. Heb jij ook zo een moeite met impuls controle? Doe er je voordeel mee. Je hoeft geen “spontane” uitjes maanden van te voren te plannen zoals gewone mensen, bij jou zijn ze echt spontaan. Je zegt vaker ja, en maakt zo veel leuke en spannende dingen mee. Gezellig voor de kinderen vaak ook.adhd is niet altijd een nadeel
  6. Nee zeg je ook sneller! Weet je hoeveel tijd en energie het scheelt als je al “nee”hebt gezegd voor je er goed en wel over na kon denken? Niet iedereen zal het op prijs stellen, maar voor jezelf is het heel prettig.
  7. Is het een mega chaos in je hoofd, probeer je te werken, en lukt het allemaal niet. Ga er niet tegen in. Lekker druk doen met je kindjes, spelen, kruipen, rennen en BAM, daar is de hyperfocus. Lekker in een uur doen waar je anders 6 uur over zou doen. En heb je ook nog blije kindjes.
  8. Mijn remmen doen het niet helemaal goed, nou had ik vroeger geen medicijnen, en geen kinderen, en kon ik daar lekker gebruik van maken. Zo stond ik na een vaag mailtje over modellenwerk een dag later in Los Angeles, heb ik heel Spanje doorgelift en deed ik mij voor als vertaler in een Live late night talk show.
  9. Omdenken is een talent. Waar mensen dik in de stress kunnen raken van grote veranderingen kun je als ADHD’er vaak sneller schakelen. In je hoofd heb je de situatie namelijk al 400x  op 400 verschillende manieren beleefd. Gek genoeg als er in ons strakke rooster iets veranderd kunnen we wel helemaal in de stress raken.

We zijn druk en vallen op, mensen onthouden ons, en zijn graag gezien op feestjes zodat ze niet inkakken. Zo kan ik je nog wel 100 andere dingen vertellen over hoe gebruik te maken van je ADHD. Maar dat komt nog:)

de leukste voordelen van ADHD

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang