Te laat om aan de tuin te beginnen? | 8 Groentes die je nog kunt planten in juli!

Niks wilde groeien dit jaar. Ik heb dus nieuwe aarde gekocht en ga het gewoon nog een keer proberen. Met een beetje mazzel hebben we weer zo een mooie nazomer als afgelopen jaar dus dat komt vast helemaal goed! Helemaal met deze groente die lekker snel groeit. Kun je toch nog genieten van je eigen moestuintje.

Welke groente kun je nog planten in juli?

Radijs

Met maar 21 dagen voor ze volledig volgroeid zijn kun je radijsjes eigenlijk de hele zomer wel planten. Je kunt ze in principe elke 3 weken wel opnieuw planten. Heerlijk in een verse salade, of als snack met een lekkere dip. Ik was laatst bij een vriendin en die had radijsjes op de BBQ met wat olijfolie en Italiaanse kruiden. Verrassend lekker!

Boerenkool en snijbiet

Niet iedereen zijn favoriet, maar ik vind het zulke lekkere groente! Zo mega gezond en in de zomer echt heerlijk in een salade. Smoothies doen ook veel mensen maar dat vind ik persoonlijk minder lekker. Ze groeien als een malle dus je hebt snel lekker veel groente uit je eigen tuin. Vind je ze toch te lang duren, dan kun je ze ook nog heel jong eten.

Tip! Je wilt je goede kleding natuurlijk niet verpesten door de hele tijd op je knietjes te zitten in de tuin. Ik zag geweldige tuinpakken bij engelbert strauss. Sowieso kun je daar van alles vinden voor dat je in de tuin gaat werken. Ik bedoel handig gereedschap is sowieso onmisbaar. Dat kun je ook wel bij de Gamma halen, maar ik moet bekennen dat ik ga voor kwaliteit in dit geval. Het werkt echt beter. Ook zo voor de werkkleding, het gaat gewoon minder snel stuk.

Wortels

Er zijn verschillende type wortels die wat sneller groeien. Degene die er wat langer over doen kun je ook als baby carrots bijvoorbeeld eten. Lekker voor naar school na de vakantie!

Rucola

Nog zo een snel groeiende groente. Vaak al in 20 dagen klaar! Wat dacht je ervan om midden augustus lekker de BBQ aan te zetten, en dan iedereen te verrassen met je eigen rucola salade? Heerlijk ook op een burger in plaats van ijsbergsla.

Lees hier leuke tips voor de tuin!

IJsbergsla

Over ijsbergsla gesproken, deze kun je ook de hele zomer planten. Het groeit letterlijk als kool, en je kunt er dus de hele zomer plezier van hebben. kom maar op met die Caesar salads!! En ja ik weet dat er in het recept een romeinse krop staat, maar die vind ik zelf niet zo lekker als ijsbergsla.

Knolraap

Een echte vergeten groente in Nederland. Zo jammer want hij is heerlijk met een dipje, of in een salade. Mega gezond en heel fris van smaak. Op een koel dag smaakt hij ook fris romig in de verse groente soep.

Bieten

De meeste bieten doen er 50 dagen over. Ideaal dus voor die herfst dagen straks. Of als het nog mooi weer is als bieten burgers op de BBQ. Misschien een bieten carpaccio of zelfs een bieten smoothie voor de liefhebber.

Zelf heb ik stiekem ook nog komkommers gepland, en nog wat kruiden. Ik ga gewoon uit van een hele lange nazomer! De geuren en kleuren vind ik dan zo lekker van verse kruiden als tijm. Dan ruikt mijn hele tuin naar Ibiza.

Ga jij nog planten of staat je tuintje al?

Lees ook: Lekker op vakantie in de tuinVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like