8 Recepten met bonen: een overvloed aan smaak en voedingswaarde

Bonen zijn een ware superfood. Ze zitten boordevol voedingsstoffen en zijn een goede bron van vezels, ijzer en eiwitten. Recepten zijn daarnaast ook relatief goedkoop en makkelijk te koken. Hieronder vind je 8 heerlijke recepten met bonen.

Heerlijke recepten met bonen

Voor mijn kleine meid kun je altijd een bord met witte bonen in tomatensaus neerzetten, maakt niet uit welk tijdstip.. De puber mag je wakker maken voor een ouderwets bord bruine bonen met rijst en kip. Niet zijn dit heerlijke gerechten waarvan je lekker warm wordt, ook zijn ze voordelig en enorm voedzaam!

Bonen zitten boordevol eiwitten, vezels, ijzer en vitamines. Mocht je vegan zijn dan mogen bonen echt niet missen op je menu. Volgens het voedingscentrum zou je 1x per week peulvruchten moeten eten, maar volgens de sportmensen, gewichtsconsulenten en voedingscoaches mag je dit zeker opvoeren naar 5 tot 7x per week. Zeker als je sport of de alsmaar groeiende nooit volrakende pubers. Meisjes die net beginnen met menstrueren hebben regelmatig last van duizeligheid en laag ijzer. Laat ze dus lekker dat extra laagje hummus op hun broodje smeren. Ook voor ons vrouwen in de overgang is ijzer vaak een probleem, en wat dacht je van verstoppingen, slecht slapen, en eetbuien.. Een extra portie bonen kan je zeker helpen beter te voelen.

Omdat bonen je lichaam nogal aan het werk zetten, passen bonen in ieder dieet, en het houdt je lichaam lekker warm! Hieronder 8 recepten met bonen. Ik hoop dat je ze lekker vind!

  1. Bonensoep

    Bonen en rijst

De lekkerste bruine bonen met rijst maakt mijn vader natuurlijk, alhoewel ik moet zeggen dat de puber goed heeft opgelet in de keuken.
Het recept voor bruine bonen met rijst van Priya komt ook zeker heel dichtbij.

  1. Bonen en pasta

  1. Bonenstoofpot

  1. Bonengehaktballetjes

  1. Bonengehaktbrood

  1. Bonenburrito’s

  1. Chili con carne

Toevallig heb ik net dit Chili con carne recept van Milushka gemaakt. Ik heb de rode ui geruild voor 2 witte uien, en geen komijn gebruikt, maar oh mensen wat is dit lekker!!!

Ik wens je alvast een heel smakelijk eten, en ik hoor graag wat je van de recepten vond!


self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
Scroll naar boven