Close

8 Recepten met bonen die je nu wilt eten!

Bonen zijn een ware superfood. Ze zitten boordevol voedingsstoffen en zijn een goede bron van vezels, ijzer en eiwitten. Recepten zijn daarnaast ook relatief goedkoop en makkelijk te koken. Hieronder vind je 8 heerlijke recepten met bonen.

Heerlijke recepten met bonen

Voor mijn kleine meid kun je altijd een bord met witte bonen in tomatensaus neerzetten, maakt niet uit welk tijdstip.. De puber mag je wakker maken voor een ouderwets bord bruine bonen met rijst en kip. Niet zijn dit heerlijke gerechten waarvan je lekker warm wordt, ook zijn ze voordelig en enorm voedzaam!

Bonen zitten boordevol eiwitten, vezels, ijzer en vitamines. Mocht je vegan zijn dan mogen bonen echt niet missen op je menu. Volgens het voedingscentrum zou je 1x per week peulvruchten moeten eten, maar volgens de sportmensen, gewichtsconsulenten en voedingscoaches mag je dit zeker opvoeren naar 5 tot 7x per week. Zeker als je sport of de alsmaar groeiende nooit vol rakende pubers. Meisjes die net beginnen met menstrueren hebben regelmatig last van duizeligheid en laag ijzer. Laat ze dus lekker dat extra laagje hummus op hun broodje smeren.

Ook voor ons vrouwen in de overgang is ijzer vaak een probleem, en wat dacht je van verstoppingen, slecht slapen, en eetbuien.. Een extra portie bonen kan je zeker helpen beter te voelen.

Omdat bonen je lichaam nogal aan het werk zetten, passen bonen in ieder dieet, en het houdt je lichaam lekker warm! Hieronder 8 recepten met bonen en onderaan een bonus recept! Ik hoop dat je ze lekker vind!

  1. Bonensoep

2. Bruine bonen met rijst

    De lekkerste bruine bonen met rijst maakt mijn vader natuurlijk, alhoewel ik moet zeggen dat de puber goed heeft opgelet in de keuken.
    Het recept voor bruine bonen met rijst van Priya komt ook zeker heel dichtbij.

    3. Bonen en pasta

      4. Bonenstoofpot

        5. Bonengehaktballetjes

          6. Bonengehaktbrood

            7. Bonenburrito’s

              8. Chili con carne

                Toevallig heb ik net dit Chili con carne recept van Milushka gemaakt. Ik heb de rode ui geruild voor 2 witte uien, en geen komijn gebruikt, maar oh mensen wat is dit lekker!!!

                recepten met bonen

                Bonus cowboy chili recept;

                Wij zitten thuis lekker Yellowstone te kijken. Mijn man en ik willen beide nu terugkomen in ons volgende leven als een cowboy, maar dat terzijde. Er zat een groep cowboys flink te discussiëren over wat nou het goede recept was voor een ouderwetse chili con carne. Dit recept komt uit het oude Westen volgens Ai. Wij hebben het geprobeerd, en hoewel ik oregano eigenlijk nooit erin zou doen, heb ik dat nog echt uitgezocht en het hoort erin. Het is zo zo lekker!

                Ingrediënten:

                • 750 gram rundergehakt
                • 1 grote ui, fijngehakt
                • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
                • 1 groene paprika en 1 rode paprika, in blokjes gesneden
                • 1 blikje (400 gram) rode bonen, uitgelekt en afgespoeld
                • 1 blikje (400 gram) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
                • 1 blikje (400 gram) tomatenblokjes
                • 2 eetlepels tomatenpuree
                • 2 eetlepels chilipoeder
                • 1 theelepel gemalen komijn
                • 1 theelepel gedroogde oregano
                • Zout en peper naar smaak
                • Optioneel: hete saus naar smaak, gehakte jalapeño pepers voor extra pit

                Instructies:

                • Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul.
                • Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en bak ze tot ze zacht zijn.
                • Voeg de groene paprika toe aan de pan en bak deze mee tot hij iets zachter wordt.
                • Voeg de rode bonen, kidneybonen, tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de pan en roer alles goed door.
                • Voeg het chilipoeder, komijn en gedroogde oregano toe aan het mengsel en roer goed door.
                • Laat de chili sudderen op laag vuur gedurende ongeveer 30-40 minuten, af en toe roerend, tot de smaken goed zijn samengevoegd en de chili lekker dik is.
                • Breng de chili op smaak met zout, peper en eventueel hete saus naar wens. Voeg gehakte jalapeño pepers toe als je van extra pit houdt.
                • Serveer de chili heet, eventueel met wat geraspte kaas en een stukje maïsbrood aan de zijkant.

                Ik wens je alvast een heel smakelijk eten, en ik hoor graag wat je van de recepten vond!


                About Judith

                Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

                Leave a Reply

                Your email address will not be published. Required fields are marked *

                Tips bij opvliegers Q&A over de overgang