Ga naar de inhoud

8 Recepten met bonen: een overvloed aan smaak en voedingswaarde

2BA0F4B0 EBCE 4556 A613 F051F6F65FA7 8 Recepten met bonen: een overvloed aan smaak en voedingswaarde

Bonen zijn een ware superfood. Ze zitten boordevol voedingsstoffen en zijn een goede bron van vezels, ijzer en eiwitten. Recepten zijn daarnaast ook relatief goedkoop en makkelijk te koken. Hieronder vind je 8 heerlijke recepten met bonen.

Heerlijke recepten met bonen

Voor mijn kleine meid kun je altijd een bord met witte bonen in tomatensaus neerzetten, maakt niet uit welk tijdstip.. De puber mag je wakker maken voor een ouderwets bord bruine bonen met rijst en kip. Niet zijn dit heerlijke gerechten waarvan je lekker warm wordt, ook zijn ze voordelig en enorm voedzaam!

Bonen zitten boordevol eiwitten, vezels, ijzer en vitamines. Mocht je vegan zijn dan mogen bonen echt niet missen op je menu. Volgens het voedingscentrum zou je 1x per week peulvruchten moeten eten, maar volgens de sportmensen, gewichtsconsulenten en voedingscoaches mag je dit zeker opvoeren naar 5 tot 7x per week. Zeker als je sport of de alsmaar groeiende nooit volrakende pubers. Meisjes die net beginnen met menstrueren hebben regelmatig last van duizeligheid en laag ijzer. Laat ze dus lekker dat extra laagje hummus op hun broodje smeren. Ook voor ons vrouwen in de overgang is ijzer vaak een probleem, en wat dacht je van verstoppingen, slecht slapen, en eetbuien.. Een extra portie bonen kan je zeker helpen beter te voelen.

Omdat bonen je lichaam nogal aan het werk zetten, passen bonen in ieder dieet, en het houdt je lichaam lekker warm! Hieronder 8 recepten met bonen. Ik hoop dat je ze lekker vind!

  1. Bonensoep

    Bonen en rijst

De lekkerste bruine bonen met rijst maakt mijn vader natuurlijk, alhoewel ik moet zeggen dat de puber goed heeft opgelet in de keuken.
Het recept voor bruine bonen met rijst van Priya komt ook zeker heel dichtbij.

  1. Bonen en pasta

  1. Bonenstoofpot

  1. Bonengehaktballetjes

  1. Bonengehaktbrood

  1. Bonenburrito’s

  1. Chili con carne

Toevallig heb ik net dit Chili con carne recept van Milushka gemaakt. Ik heb de rode ui geruild voor 2 witte uien, en geen komijn gebruikt, maar oh mensen wat is dit lekker!!!

Ik wens je alvast een heel smakelijk eten, en ik hoor graag wat je van de recepten vond!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *