Close

8 redenen om vaker een groene smoothie te drinken

Een groene smoothie gaat hand in hand met een gezonde levensstijl. Ontdek waarom het een goed idee is om vaker een groene smoothie te drinken.

1. Vol gezonde voedingsstoffen voor je lichaam

Door een groente smoothie te drinken, geef je jelichaam een gezonde boost. Vooral als je aan je smoothie steeds weer andere soorten fruit, groenten, noten en zaden toevoegt. Je krijgt dan een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft om effectief te kunnen functioneren.

2. Gemakkelijke manier meer groenten en fruit te eten

Je dag beginnen met een groene smoothie is een gemakkelijke manier om meer groenten en fruit binnen te krijgen. Hiermee verhoog je eveneens je inname van essentiële vitamines, mineralen, voedingsvezels en fytonutriënten.

3. Bij een groene smoothie krijg je meer gezonde bladgroenen binnen

Bladgroenten zijn ideaal voor in een groene smoothie. Bovendien behoren ze tot de meest voedzame voedingsmiddelen die er zijn.

4. Je krijgt alle vezels van groenten en fruit binnen

Anders dan met groente- of fruitsap krijg je met een groene smoothie alle vezels van groenten en fruit binnen. Je gebruikt immers hele vruchten die je pureert tot een lekker en gezond drankje.
Tip: Hier vind je 13 smoothierecepten met boerenkool.

5. Draagt bij aan een gevarieerd eetpatroon

Een verscheidenheid aan gezonde voedingsmiddelen is belangrijk voor een optimale gezondheid. Met een groene smoothie krijg je verschillende voedingsmiddelen binnen en daarmee werk je effectief aan een gevarieerd eetpatroon.

Je werkt nog verder aan variatie in je dieet als je je smoothie aanvult met noten, zaden en pitten. Ook doorsteeds andere soorten groenten en fruit voor je smoothie te gebruiken en door seizoensproducten te kiezen, zorg je voor diversiteit.

6. Meer dan een goed begin van de dag

Een goed uitgebalanceerde ontbijtsmoothie zal je lichaam de brandstof geven die het nodig heeft om de dag goed te beginnen. Op dezelfde manier zal de smoothie die je ’s ochtends neemt invloed hebben op je productiviteit en je humeur naarmate de dag vordert. Zo profiteer je de hele dag van dit lekkere en gezonde drankje.

7. Snel, gemakkelijk en betaalbaar

Een groene smoothie is gemakkelijk te maken en je hebt er niet meer dan vijf minuten per dag voor nodig.Zeker als je diepvriesgroenten en -fruit gebruikt, is een groene smoothie zó klaar. Deze groenten- en fruitsoorten zijn al gewassen en voorgesneden, waardoor je ze enkel even hoeft te ontdooien voordat je ze meteen kunt gebruiken.

Als je al een blender of staafmixer hebt, hoef je geen apparaten te kopen om een groene smoothie te maken. Je hebt enkel fruit, groenten en water of plantaardige melk nodig. Doe de ingrediënten in de blender of de hoge kom van de staafmixer.

Mix eerst het fruit en het vocht en doe daarna de groente erbij. Nog een paar zaden of pitten erover als topping en je hebt een gezonde en goed vullende groene smoothie.

8. Je houdt meer tijd over voor andere dingen

Met een ontbijtsmoothie die je in minder dan vijf minuten kunt bereiden en ook snel kunt opdrinken, houd je meer tijd over voor andere dingen. Probeer overigens wel te kauwen als je je smoothie drinkt, want dan verzadigt hij beter.

De tijd die je overhoudt met een gezonde smoothie als ontbijt, kun je naar wens invullen met iets waar je plezier in hebt of wat je gezondheid ondersteunt. Dan ga je je nóg fitter voelen dan je met een groene smoothie al doet.

Denk bij gezonde activiteiten aan een blokje om in de frisse buitenlucht, een paar rek- en strekoefeningen of een half uurtje hardlopen. Buitenlicht en lichaamsbeweging zijn essentieel om langer gezond te blijven. Door hierin je extra tijd te investeren, bereik je dat een groene smoothie meer voor je doet dan het leveren van gezonde voedingsstoffen.

 

Geschreven voor: pinkpress.nl

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang