De kleine is ziek!

Het is weer de tijd van het jaar dat iedereen ziek is. Griep vliegt je om de oren! Ook ik zit met een zieke dochter thuis, en dus mijn hele werkschema omgegooid. Ik werk gelukkig vanuit huis, en kan dus, als ze allebei slapen snel aan het werk. Mijn fotografie werk en meetings zijn dan verzet of afgezegd. Alleen als het echt niet anders kan zoek ik vervanging. Thuiswerken is wat zieke kinderen betreft echt ideaal!

Hier mijn tips bij een ziek kind in huis

 • Als eerste is het erg belangrijk dat je de temperatuur opneemt. In de volgende video van Braun thermometer met Age Precision, staat precies aangegeven wanneer het koorts is, en bij welke leeftijd. Je kunt dan de leeftijd instellen van je kind. Als je de temperatuur opneemt, zie je aan de hand van de kleuren groen, geel en rood, of je kind alleen warm is of hoge koorts heeft. Per leeftijd ligt die grens anders, en is dit wel een heel fijn hulpmiddel. Simpel ook, want als je kind ziek is heb je niet altijd tijd en zin om te googlen wat er nou precies aan de hand is.

Afbeelding 1 600x904 - 8 Tips voor je zieke kleintje

 • Mocht de koorts heel hoog zijn, bel dan altijd een dokter.

  Ze zullen je bij kinderen als eerste vragen of ze hun kin op hun borst kunnen doen, huilen als je de beentjes optilt, of ze suf zijn en of er vlekjes zijn. Als je dit controleert voor dat je belt, kun je meteen antwoord geven. Indien er verder geen controle nodig is, kun je zelf verpleegster spelen.

 • Wanneer ze echt beroerd zijn, geef een lekker kopje thee, en dwing niet om te eten. Vooral de eerste dag is dat helemaal niet zo nodig. Veel drinken en soepjes of bouillon is prima. Voor baby’s is borstvoeding of flesvoeding genoeg. Geef dan wel 1 of 2 flesjes extra.Vocht is deze dagen gewoon het allerbelangrijkst. Kippensoep schijnt een helende werking te hebben, dus ik heb zelf een flinke pan opgezet met heel veel groente en kip erin. De kleine drinkt het bouillon, voor de baby heb ik er een papje van gemaakt, en wij zelf eten dan de soep. Met zieke kinderen thuis loopt alles al anders, dus is het fijn als je niet ook nog 3x apart moet koken. Fruit is dan een extra lekker toetje of tussendoortje. Kom je meteen aan de vitamines.
 • Bij de bieb kun je gratis boeken en strips lenen voor de kinderen. Ik heb dus een lekkere stapel gehaald, zodat mijn meisje kan bladeren. Een filmpje kijken kan natuurlijk ook, maar als ze hoofdpijn hebben is dat niet aan te raden. Ik heb mijn dochter nog niet zover dat ze echt een boek gaat lezen, maar de strips en de Tina bijv. wil ze nog wel aan.
 • Let goed op veranderingen, beter te vaak een dokter bellen, dan te weinig.

 • Een lekker warm bad of douche is super bij hoofdpijn, en als het lichaam gewoon zeer doet van de griep. Ik heb bij mijn meisje een grote douchemuts op gezet, heel veel bubbels en Zwitsal ademvrij in het water, en een warm washandje op haar hoofd. Zij ligt er als een diva bij, en een beetje extra pampering zorgt er vaak voor dat ze al veel sneller opknappen.
 • Mijn dochter houd nog niet echt van massages, maar ze slaapt binnen 5 minuten als ik haar handjes zacht masseer. Je kunt even googlen voor de drukpunten. Doe het wel 10x zachter als dat je het bij een volwassene zou doen. Zachtjes over de rug wrijven zorgt ook voor ontspanning. Zorg wel dat je zelf rustig bent, en je eigen handen eerst even onder de warme kraan hebt gehouden, of ze goed warm hebt gewreven. Niemand word relaxed van ijskoude handen op hun lichaam.Tip! Lees hier hoe je een oorontsteking kunt voorkomen
 • Bij hoge koorts neem ik 3x per dag de temperatuur op, en aan de hand daarvan let ik op wat er bij haar aan of uit kan.
  Bekijk de video van de Braun No Touch + forehead thermometer. Een uitkomst als je kleintje lekker ligt te slapen, en je wil toch even de temperatuur opnemen. Er zitten speciale sensors in, waardoor je de thermometer alleen voor het voorhoofd hoeft te houden, en toch een juiste temperatuur krijgt.
 • Als ze heel erg verkouden zijn gaan ze vaak snurken. Je kunt dan het beste het matrasje of de kussen wat hoger leggen. Dat maakt het ademhalen wat makkelijker. Helaas helpt deze truuk niet voor je vent die naast je ligt te snurken. Voor hem ben je waarschijnlijk beter af bij Nastent. En laten we eerlijk zijn, als je al een ziek kind naast je hebt liggen, dan wil je niet ook nog een snurkende man. Die slaap heb je nodig!

Maar het belangrijkste is natuurlijk heel veel extra aandacht, zo veel mogelijk slapen en drinken.

sick 600x487 - 8 Tips voor je zieke kleintje

Bij twijfel ALTIJD je arts bellen!! Ik heb nu bijna een week een ziek kind in huis, en ben gewoon dagelijks in contact met de arts. Nou ben ik lichtelijk paranoia wat mijn meisjes betreft, maar je weet nooit toch?

Beterschap!!
B8227750 - 8 Tips voor je zieke kleintje

PP - 8 Tips voor je zieke kleintje
Paniek! Je kleintje is ziek. #ziekkind

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love