Close
Meer licht in huis met een serre

Vergroot en verlicht je huis met een aanbouw

Na de zomer merk je dat er minder licht het huis in komt en de ruimte kleiner lijkt te worden. Zo jammer want we worden zo vrolijk van open ruimtes en zon-en daglicht. Nu de dagen weer korter, de lampen weer aan gaan en de pubers weer meer thuis gaan zitten (mét vriendinnen, help!) is het wellicht een idee om te kijken naar een aanbouw om meer ruimte en licht te creëren. 

Meer licht in huis met een aanbouw

Zijn er plannen om uit te bouwen of om een plat dak open te breken om net dat extra beetje licht binnen te laten? Dan is een lichtkoepel of een glazen plafond een prachtige aanvulling op je aanbouw. Op die manier stroomt het daglicht naar binnen en geniet je in de woonkeuken van veel daglicht aan tafel. Het zorgt er ook meteen voor dat je die ruimte in huis meer gaat gebruiken. Wist je namelijk dat mensen automatisch naar een lichte plek als bij een erker worden toe getrokken om bijvoorbeeld op een rustig moment de krant open te slaan met een bak koffie. 

Maak een overkapping voor meer licht in je huis

Werken of chillen op zolder 

Ik zie het helaas veel te heel vaak; zolders worden onbenut en alleen als opslagruimte gebruikt. Zo ontzettend zonde want je kunt zoveel leuke dingen doen met een zolder! Denk er bijvoorbeeld eens over na om je zolder te verbouwen tot werkkamer zodat je je lekker kunt terugtrekken in je eigen domein. De zolder kan ook omgetoverd worden tot een heerlijke chillplek voor je pubers! 

Dakramen geven de zolder een totale metamorfose! Door een rij dakramen te plaatsen komt er een zee aan licht binnen wat de zolder een heerlijke werkruimte maakt voor jou of chillplek maakt voor de jongste bewoners. Vooral wanneer je pubers in huis hebt die regelmatig vriendinnen over de vloer hebben is deze manier van uit bouwen ideaal. 

Het huis uitbreiden met een aanbouw

Woman cave op zolder

In tijden van corona snap ik ook dat je behoefte hebt aan plek voor jezelf. Je kunt de zolder natuurlijk ook opeisen voor jezelf en er een woman cave van maken met een aansluitende badkamer. Zo’n badkamer met een losstaand bad bijvoorbeeld. Spiegels aan de wanden om de ruimte te optisch te vergroten zodat je een heerlijke yoga of meditatie sessie kunt volgen. Een plek om lekker te ontspannen. Waar je kunt gaan schilderen of waar je je naaimachine neer kunt zetten om de mooiste creaties te maken. In je uppie. Speciaal voor jou. Zie je wel zitten he?! 

Met een serre meer daglicht in huis

About Cassandra

Cassandra | 31 | Heeft een gamende man en 6 jarige dochter | Helpt ondernemers met het creëren van content @Cassistent.nl & blogt er op los: @momambition.nl & Interiorqueen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang