“ADHD bestaat niet” of toch wel?

1809 2019 0840621319690605003775 - "ADHD bestaat niet" of toch wel?

ADHD bestaat niet?
En weer was er een discussie op TV gisteren dat kinderen te snel gelabeld worden. Ik kan er eerlijk gezegd nog amper naar kijken. Helemaal omdat ik van mijn man een “zie je wel” erbij krijg.

ADHD is nog steeds een nepziekte

ADHD is een verzinsel, iets wat op drukke kinderen word geplakt omdat je niet kunt opvoeden. Drukke mensen zeggen heel grappig dat ze een ADHD momentje hebben, en iedereen die een beetje gek doet, heeft ADHD. Tuurlijk.

Ik vind al deze uitspraken MEGA irritant. Want je zou dus maar echt ADHD hebben. Uitleggen kun je het al niet eens, want “dat hebben we allemaal” of “nou dan mag ik ook wel eens testen” ook een leuke vind ik over mijn dochter “ze is Spaanse, daar zijn ze allemaal zo druk, is niet perse ADHD”. Mijn favoriet is nog wel “Oh nou dat zie je niet aan je”. Nee dat zie je ook niet, ADHD zit nl in mijn hersenen, en niet op mijn voorhoofd. Ook spring ik niet de hele dag rondjes, en schreeuw ik niet.

ADHD is al zwaar genoeg…

ADHD kan zo zwaar zijn om mee te leven, en dan wordt je ook nog voor leugenaar word uitgemaakt. Of dat je maar beter moet eten, vaker buiten moet spelen, of toch misschien zie ik het als een excuus om een dagje vrij te nemen?

Ik werk vanuit huis, dus ik kan toch genoeg rusten en even lekker naar buiten en leuke dingen doen. Thuiswerken is nl nog zo een cliche, ik doe de hele dag niks, en mijn geld komt via dat boompje in de tuin. De hele dag op de computer is een hobby.

Voor mij is thuiswerken juist een uitkomst. Ik maak mijn eigen uren, en als ik mijn focus kwijt ben, kan ik even wat anders gaan doen, zonder dat een baas me meteen ontslaat. Het is ook een fijne bijkomstigheid dat ik voor mijn kleintjes zelf kan zorgen, en ze niet de hele week naar de opvang moeten.

Vreselijk vermoeiend

Het is vermoeiend om continue jezelf te moeten verdedigen, En extra vermoeiend om ook je kind te moeten verdedigen. Het is waar dat kinderen tegenwoordig te snel gelabeled worden, mijn dochter had na 3 gesprekken een reactieve hechtingstoornis, bovenop haar disharmonisch IQ en ADHD. Een andere arts stond na een gesprek van een half uur al met medicijnen klaar. Ik vind dat ze toch wel iets meer mogen onderzoeken.

Dat er meer kinderen dan ooit ADHD hebben of een ander label, is niet omdat we kinderen te snel te druk vinden, maar omdat er meer feiten bekend zijn. We weten nu waar je naar moet zoeken of op moet letten, en vooral dat je kindje geholpen kan worden. Als je als moeder al ADHD hebt, en je hele leven tegen verwijten en moeilijkheden bent opgelopen, dan gun je dat je kind gewoon niet. Dan wil je dat het voor haar beter gaat.

Dan neem je de opmerkingen en de vele programma’s maar voor lief. Alleen je kind? Wat moet die wel niet denken als hij overal voor leugenaar word uitgemaakt? En schaamteloos vaak ook nog. Gisteren zei die mevrouw op TV dat je het beter voor je kan houden, snapt ze niet dat het op school wel verteld moet worden? Om te voorkomen dat je kind de hele dag op de gang staat omdat hij niet oplet of te druk is?

Maar ADHD bestaat dus niet, en als je het wel hebt, hou dan maar beter je mond, en doe net of het niet zo is. Doe dat maar meteen met alle stoornissen die je niet ziet. Negeren.

adhd bestaat niet en andere onzin - "ADHD bestaat niet" of toch wel?

 

(Dit blog staat ook op ADHDvrouw.nl)


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

1 comment on ““ADHD bestaat niet” of toch wel?

  1. Heb je adhd of add? Ik vind dat dus ook zo erg. Ik twijfel al zo erg aan mezelf en als het niet bestaat ben ik dus gewoon lui? En die kindjes dan?

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: