Aftellen naar kerst – met 24 leuke activiteiten

Samen met nog 23 andere bloggers tellen wij af naar kerst. Elke dag vind je dan een leuke activiteit op een ander blog. Dit vind je onder aan de pagina. Vandaag hebben wij het over buitenactiviteiten.

Het is koud dus wij gaan naar buiten!

In een eerder blog schreef ik al hoe fijn het is om naar buiten te gaan ook al is het zo koud. Maar de buitenlucht is nou eenmaal heel gezond, en de kinderen worden er lekker speels en vrolijk van.

Het is ook iets wat je heel makkelijk gratis en voor niks kunt doen. Even naar het park, of het bos, en zelfs het strand op een mooie heldere dag. En hoe de herfst er nu uit ziet, is het best te doen als je maar lekker dik aankleed.

Kerst activiteit

Maar wat heeft buiten spelen nu met kerst te maken? Nou buiten liggen nu heel veel takken. En die kun je samen met de kinderen verzamelen. Zoek de allermooiste uit, en neem die mee naar huis. Daar laat je ze lekker drogen onder de verwarming, of op een paar kranten. Als ze goed droog zijn kun je ze verven, of met spuitsneeuw inspuiten. Dan zet je ze in een vaas op tafel bij het kerstdiner, of je hangt er leuke ballen aan. Het staat super winters.

Ook kun je bijvoorbeeld mooie besjes verzamelen en die in een potje te doen met wat spuitsneeuw, daarboven watten, daarboven weer wat besjes, en ga zo door tot hij vol is. Druppel er wat geurende olie in, en je hebt heerlijke geurkaarsen zonder brandgevaar (dus niet in de fik steken). Ook kun je er bijvoorbeeld kaneelstokjes in doen, vanille, alles wat lekker ruikt en er kerstig uit ziet.

Nog een lekkere buitentip is om kastanjes te gaan zoeken, die kun je later roosteren! Heerlijk voor de geur in de open hard, maar ook uit de oven. Ook kun je er de lekkerste recepten mee maken!

TIP!

Voor bij het opwarmen als je weer thuis bent:

Witte chocolademelk | Aftellen naar kerst met 24 bloggers

Hoe lekker is dat dan!! Daar word je zo blij van als je ijskoud thuis komt!

Op de blog van Ceciel lees je over het raam versieren, dat past weer ideaal bij de ze zelf gemaakte kerst stukjes. Morgen kun op het blog van Karin een leuke kerstknutsel vinden. Fleur heeft dit allemaal opgezet, en op haar blog lees je ook de aankondiging.

Alle blogs vind je in het lijstje hieronder:

[inlinkz_linkup id=680263 mode=1]

Foto’s van kerst zijn van Shutterstock


Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

  1. Els

    Even wandelen op een koude dag is zo heerlijk… als ik mezelf heb overtuigd om te gaan ;-).

%d bloggers liken dit: