Mama

Aftellen naar kerst – met 24 leuke activiteiten

Samen met nog 23 andere bloggers tellen wij af naar kerst. Elke dag vind je dan een leuke activiteit op een ander blog. Dit vind je onder aan de pagina. Vandaag hebben wij het over buitenactiviteiten.

Het is koud dus wij gaan naar buiten!

In een eerder blog schreef ik al hoe fijn het is om naar buiten te gaan ook al is het zo koud. Maar de buitenlucht is nou eenmaal heel gezond, en de kinderen worden er lekker speels en vrolijk van.

Het is ook iets wat je heel makkelijk gratis en voor niks kunt doen. Even naar het park, of het bos, en zelfs het strand op een mooie heldere dag. En hoe de herfst er nu uit ziet, is het best te doen als je maar lekker dik aankleed.

buiten3 - Aftellen naar kerst - met 24 leuke activiteitenKerst activiteit

Maar wat heeft buiten spelen nu met kerst te maken? Nou buiten liggen nu heel veel takken. En die kun je samen met de kinderen verzamelen. Zoek de allermooiste uit, en neem die mee naar huis. Daar laat je ze lekker drogen onder de verwarming, of op een paar kranten. Als ze goed droog zijn kun je ze verven, of met spuitsneeuw inspuiten. Dan zet je ze in een vaas op tafel bij het kerstdiner, of je hangt er leuke ballen aan. Het staat super winters.buiten1 - Aftellen naar kerst - met 24 leuke activiteiten

Ook kun je bijvoorbeeld mooie besjes verzamelen en die in een potje te doen met wat spuitsneeuw, daarboven watten, daarboven weer wat besjes, en ga zo door tot hij vol is. Druppel er wat geurende olie in, en je hebt heerlijke geurkaarsen zonder brandgevaar (dus niet in de fik steken). Ook kun je er bijvoorbeeld kaneelstokjes in doen, vanille, alles wat lekker ruikt en er kerstig uit ziet.

Nog een lekkere buitentip is om kastanjes te gaan zoeken, die kun je later roosteren! Heerlijk voor de geur in de open hard, maar ook uit de oven. Ook kun je er de lekkerste recepten mee maken!

TIP!

Voor bij het opwarmen als je weer thuis bent:

http://savethemama.nl/witte-chocolademelk/

Hoe lekker is dat dan!! Daar word je zo blij van als je ijskoud thuis komt!

Op de blog van Ceciel lees je over het raam versieren, dat past weer ideaal bij de ze zelf gemaakte kerst stukjes. Morgen kun op het blog van Karin een leuke kerstknutsel vinden. Fleur heeft dit allemaal opgezet, en op haar blog lees je ook de aankondiging.buiten4 - Aftellen naar kerst - met 24 leuke activiteiten

Alle blogs vind je in het lijstje hieronder:

[inlinkz_linkup id=680263 mode=1]

Foto’s van kerst zijn van Shutterstock
Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - Aftellen naar kerst - met 24 leuke activiteiten
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

Eén reactie

Ik hoor graag wat jij van mijn blog vind, laat je een reactie achter?

%d bloggers liken dit: