Afvallen met shakes, ik ga het proberen!

Ik geloof dat de helft van Nederland wil afvallen. Helemaal nu. Ik ben daar 1 van. Het is bij mij dan medisch noodzakelijk. Maar ik val maar niet af!! Nu ben ik dus begonnen met shakes. Hoe dat werkt?

Afgelopen kerst was ik samen met gezin en vrienden bij elkaar. We hadden een enorme kerstboom, met flink veel lampjes en ballen. Natuurlijk lag het vol met cadeaus eronder. De ramen waren prachtig versierd, en overal stonden kaarsjes aan. De hele avond hebben we lekker getafeld en in de ochtend aten we alle restjes met vers brood erbij op. Toen hadden wij het natuurlijk ook over goede voornemens, en afvallen staat natuurlijk hoog op mijn lijstje.

Tja het is wel echt heel erg cliché, de kerstverlichting  is nog niet uit, en heel Nederland gaat op dieet.

Het zomerknopje gaat op, en we denken met zijn allen aan een mooi figuur op het strand. In de sportschool worden ze sjagrijnig want het was zo lekker rustig. Maar geen nood, het schijnt dat driekwart van de mensen stopt met hun regime in februari.. best erg eigenlijk! We willen zo graag, maar de drang naar eten is groter.

De quote die ik eigenlijk door mijn hele huis zou willen hangen is

Nothing tastes as good, as skinny feels

Het is namelijk zo ontzettend waar!! Niet dat dun perse goed is, maar er zijn maar 2 redenen waarom je op dieet gaat.

 1. Je hebt overgewicht en het is niet meer gezond
 2. Je zit niet lekker in je vel, wilt graag “mooier” of beter voelen.

Ik ken vrouwen 2x mijn lichaam die er fantastisch uit zien omdat zij zich fantastisch voelen. Ik ken ook vrouwen die de helft van mij zijn, en gewoon doodongelukkig zijn in een bikini. Het is dus maar net hoe jij naar jezelf in de spiegel kijkt. Of je gewicht moet medisch niet verantwoord zijn. Dit kan te licht en te zwaar zijn.

via GIPHY
Een droom figuur…

Ik zelf moet afvallen. Medisch zeker weten. Maar ook esthetisch zit ik absoluut niet lekker in mijn vel. Ik vind kleding niet mooi staan, en voel mij er gewoon niet lekker bij. Wat mensen ook zeggen. Ik vind het vreselijk. Nou moet ik natuurlijk trainen, maar alles moet nog voorzichtig gebeuren. Ook moet er sowieso nog 12 kilo af. 15 Als ik heel gelukkig in de spiegel wil kijken.

Shakes!

Op BodyenFit vond ik goede reviews over hun maaltijdvervangers. Ik vind de meeste shakes echt om te kotsen, maar hoe meer ik het woord dieet zeg, hoe meer ik wil eten. Ik heb niet die ijzeren discipline van sommige mensen dat ze gewoon 3 slablaadjes en een kever eten voor weken. Ik krijg gewoon honger al bij het schrijven van dit blog.

Ik ben dus met deze shakes begonnen, die 2x per dag een maaltijd moeten overnemen. Ik ben dus eerlijk pas vandaag begonnen, dus ik kan je nog geen review geven, behalve dat ze niet om te kotsen zijn. De vanille smaak proeft een beetje naar koude Brinta, en de chocolade smaak proeft naar een beetje vreemd chocolade toetje.

Even om duidelijk te zijn.. voor mijn bouw en lichaam ben ik te zwaar. Dit verergert de PCOS en ook de klachten bij PDS. Wil ik dus minder pijn en minder klachten, dan is afvallen mijn enige optie. Ik zeg dit erbij omdat ik vaak hoor “zo dik ben je niet” of iets in die lijn.. Ook ben ik persoonlijk gelukkiger wat kilos minder. Is dit omdat ik dan minder ziek ben, en ik dan sowieso vrolijker de wereld in kijk? Dat moeten we uitvinden. #nofilter (:D)

Om er een beetje spice aan te geven kun je er ook kruiden bij doen als gember, zwarte peper, kurkuma, kaneel. Of bijvoorbeeld maca poeder. Klinkt niet heel erg lekker, maar die helpen allemaal bij de spijsvertering, hormonen, of bij ontstekingen bijvoorbeeld. Kurkuma, zwarte peper, gember, kokosolie en kaneel samen (half theelepeltje ieder) zijn heel verwarmend, dus een goed idee om in de avond te nemen. Ik meng het door de shake en ben er goed vol van zelfs tot het slapen gaan. Alle vitamines zitten erin, dus het is best wel 1 of 2 weken vol te houden. En dan misschien een keer per dag, en zo langzaam weer afbouwen.

Tips kan ik dus wel gebruiken. Maar om het nou leuk te maken, hou ik elke week een dagboek bij, en vanaf woensdag doe ik er ook foto’s bij voor de vorm. Of je daar nou op zit te wachten weet ik niet, maar leuk is het wel toch? Mijn doel is om van de zomer op mijn gezonde gewicht te zitten, en tegen de tijd dat we de kerst decoratie weer ophangen, wil ik in mijn allerstrakste jurkje voor de boom  en op de kerst foto’s staan. Ik heb nu al zin in kerst 2017!

Op welk dieet zit jij? Of ben je heel tevreden?

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Anne

  Heel veel succes! ik heb zelf altijd moeite met de avonden..snaaier dat ik ben 🙂 Mijn beste resultaat was toch bij de weight wachters…denk dat ik binnenkort weer “moet”

 2. Mommy Loves Pink

  Ik ga heel erg mijn best doen, tot nu is het ideaal als ontbijt, want ik ontbijt tenminste! Ik kan zo weinig eten zonder er ziek van te worden, en ik kom op het moment van een glas water aan. Dit is dus echt om even helemaal rust te nemen van alles. En om een kickstart te nemen naar afvallen. Het is wel in samenwerking met een diëtiste, maar als je tips hebt dan hoor ik ze graag!

 3. Lodi

  Ik ben heel benieuwd en nieuwsgierig hoe het zal gaan met de shakes. Als gewichtsconsulent geef ik advies tot gewoon gezond eten en hoor van cliënten goede verhalen van toen ze shakes gebruikten, maar bijna komen ze allemaal weer aan als ze daarna weer gewoon gaan eten. Je leert namelijk niet hoe je gewoon gezond moet eten. Toch hoop ik dat het je gaat lukken en mocht je nog eens advies nodig hebben, je kan me alles vragen over gezonde voeding en afvallen. Succes in ieder geval, je bent gemotiveerd genoeg om het te doen slagen!

%d bloggers liken dit: