Van BigMama tot HotMama: ziek zijn vs afvallen

afvallen

Wie kent het liedje van de Vengaboys nog? “Up and Down” dat slaat alles op mijn gewicht. Als jong meisje vond ik mezelf altijd veel te zwaar. Achteraf denk ik als ik foto’s bekijk, meid waar maak je je druk om. Mijn mooie dochter van 11 heeft nu al het zelfde. Meisjes uit haar klas wegen vele kilo’s minder (maar zijn ook kleiner en minder ontwikkeld als zij) Ze kijkt naar ‘America’s Next Top model’ en dat soort programma’s, naast die uitgehongerde lange sprietjes is iedereen een dik zwijn. Ze is absoluut niet te zwaar, net zoals ik in die tijd niet te zwaar was, maar dat klote zelfbeeld veranderd niemand behalve jijzelf.

Afvallen

Toen ik mijn eerste vriendje kreeg (14jaar) begon de ellende pas goed. Leuke buurjongen, waar ik goed mee omging, werd verliefd op mij en we kregen wat. Ik was zwaarder dan zijn moeder en daar werden een soort van grapjes over gemaakt.
Toen hij het 2 weken later uitmaakte dacht ik dat het daarmee te maken had, dus begon ik met ‘vasten’ omdat spugen geen optie was. Mijn sterke maag heeft me tegengehouden om Anorexia te krijgen, mijn hoofd was er helemaal klaar voor. Mijn maag dacht, ‘mij ga jij niet onder controle houden, meisie’ en gelukkig maar.  Met behulp van mijn lieve mama, die heel snel doorhad dat ik niet meer at, hebben we ‘het 40 punten dieet’ samen gedaan. 1000 cal. per dag. Ze haalde lekkere gezonde dingen in huis, komkommer op creackers, en dat soort recepten maakte ze. Al snel deed ik een OCD dieet.. “elke dag minder punten”. dag 1 mocht ik 40, daarna 39, 36,30, tot 25. Ik viel af tot 54 met mijn 163cm. ik zag er geweldig uit. Ook nu mijn moeder door had dat ik letterlijk een dubbele boekhouding bij hield (de ware en de lijst die ik haar liet zien) liet ze het een beetje varen. Met de 54kg was ik binnen de kortste keren zo zwak dat ik niets meer kon dan alleen maar slapen en hangen.

Dieet

Welk dieet heb ik allemaal gedaan? WeightWatchers, Weight Care, Modifast, 40 punten dieet, Atkins, Leven lang fit (trok de hoofdpijnen echt niet) en Straight Away. Met Sraight Away ben ik zelfs op TV gekomen door mijn mooie prestatie. In slechts enkele maanden verloor ik 25kg. Ik kan me nog het geluksmomentje herinneren dat ik bij het winkelen vroeg of ze het korte broekje ook in maat 38 hadden omdat 40 echt te groot was. Ik heb mijn volwassen leven altijd 40+ gehad, dus was nu met mijn 35 jaar slanker en fitter dan toen ik 19 jaar was, of 17 of 25. Ik was zo fit dat ik 2x de halve marathon van Amsterdam heb hardgelopen. DamtotDamloop wel 3x, en per week gemiddeld 20km liep in trainen van en naar mijn werk.

Ziek

In 2013 werd ik ziek.
De diagnose veranderde net als mijn humeur:
 • Bipolaire Depressies,
 • Manische Depressies,
 • introverte Borderline,
 • Postnatale Depressie (na mijn middelste zoon)
 • Hoog Sensitief Persoon,
 • ADD (zonder de H, dus druk in mijn hoofd)
 • OCD, (alles in een bepaalde volgorde en order willen hebben)
 • PTSS (best wel een aparte jeugd gehad, heeft me absoluut sterk gemaakt)
 • CVS (Chronische vermoeidheid)

en dan de fysieke klachten en diagnoses:

 • PDS (als kind al darm problemen)
 • Bekken instabiliteit (door eerste zwangerschap),
 • Whiplash (auto totaallos gereden)
 • en de meest recente FM (Fibromyalgie, Chronisch vermoeid en pijn in spieren en weefsel)
 • Hyperventilatie

Werk

 Ik werkte keihard, Ik had een contract voor 30 uur, was net gescheiden en de kinderen waren, omdat ik in het weekend werkte, nooit in het weekend thuis. Ik werkte in de praktijk gemiddeld 40 uur. Nog even dit, nog even dat afmaken. Daarna nog even met collega’s gezellig uit tot 5/6 uur en dan om 7 uur weer douche en aankleden om de zaak om 8 uur te openen. Werkte tot officieel 16:30 wat weer 18-19 uur werd. Daarna thuis even eten, ontspannen en werd ik weer gebeld met een leuke stapuitnodiging. Ik leefde (zoals Kluun dat zou zeggen) ‘Als een God in Frankrijk’. Ik zat helemaal in mijn High.. zo high dat ik niet door had dat geen mens (of zelfs God) dit zou kunnen volhouden. Maar ik was niet moe. ik sliep verder in de week wel weer bij, hield mijn huishouden OCD clean, mijn kinderen waren happy en ik kon alles aan. (dacht ik)
Tot de zomer van 2013. Ik had een weekje vrij met mijn meisje. De jongens waren bij hun vader. Ik ging met haar door.. dagje naar Duitsland rijden, Moviepark, gek doen en wild. Ik had net zo energie als zij. Daarna door naar Hellendoorn, en zelfde verhaal. 3 dagen drukte en toen naar huis. Op weg naar huis kwam de man met de hamer. Mijn dochter sliep naast me in de auto, en hoewel het overdag was overviel de vermoeidheid me compleet. Ik moest stoppen. Met raam open rijden, redbull drinken redde ik het niet meer, ik was op. De volgende dag was mijn dochter niet thuis en ik verveelde me meteen. Ik had geen rust in mijn kont dus ik wilde mijn fiets pakken om een stukje te gaan rijden. Ik de box werd ik wakker op de vloer. Totaal niet beseffend wat er zojuist gebeurd was. Ik lag op de ijskoude betonnen tegels en hoorde iemand mega hard ademen, Ik schrok me rot en sprong omhoog, snel dat was ik die zo ademde. Omdat ik levenslang Astma heb weet ik alle ademhaling truckjes wel dus die deed ik om weer vat op de situatie te krijgen. Dat lukte me vrij snel, maar toen ik die week nog 2x onderuit ging was het duidelijk. Ik moest even aan de handrem trekken.
Ik ben nu bijna 2 jaar ziek thuis. Vorig jaar heb ik nog gewerkt, re-integrerend zoals ze dat noemen. Van mijn “rustig opbouwen” kwam natuurlijk niets. Mijn geliefde chef was ook ziek geworden en ik moest re-integreren bij een nieuwe chef én mezelf bewijzen (vond ik) Al snel werkte ik weer te veel uren, ik dacht dat het wel ging. Mijn nieuwe Chef keek dwars door mij heen. Voor ik het wist huilde ik de ogen uit mijn hoofd door een simpel “Hoe gaat het vandaag, Bella?”. Sommige mensen hebben dat effect op mij. Ik heb een prachtig masker en kan keihard liegen over mijn ware gevoelens als mij dat beschermd. Tegen sommige mensen is het voor mij onmogelijk om te liegen. Mij is altijd geleerd dat huilen en praten over je gevoel voor watjes is. Nu geloof ik meer in “tranen reinigen de ziel”.
Hoe dan ook, dat huilen, zielig voelen en praten. heeft mij +45kg opgeleverd, een lege portemonnee en mijn baan gekost. Door mijn FM is de stemming van mijn lichaam en geest elke dag anders. Heb ik zin om te trainen, heb ik geen tijd. Heb ik tijd, heb ik geen puf. Ja, het zijn zwakke excuses, als je echt iets wilt….
Nou niet getreurd,  mijn wil is sterker dan iedereen en ikzelf denk. Ik heb mijn kinderen de belofte gedaan, voor het nieuwe schooljaar is mama zeker 25 kg afgevallen. Dat is nog 16 weken.  Ik weet wat ik kan, en als ik echt OCD-tje mijn dieet volg, worden dat er zelfs 30+kg.
Dus blijf me volgens, want over een 4maanden zien jullie die eerste dame weer op deze foto’s, van BigMama Bella, naar HotMommy Bella
 Bella Afvallen


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

8 thoughts on “Van BigMama tot HotMama: ziek zijn vs afvallen

 1. Hot naar not. Ik mag toch wel over mezelf zeggen dat ik mezelf niet Hot vind? En dat is idd niet alleen door mijn gewicht maar door al mijn klachten. Fysiek kan ik weinig, dus op leuke hakken lopen ook niet waardoor ik me nog een beetje vrouw zou voelen. En van die lange, sprieten had ik misschien niet zo moeten neer zetten. Ik heb met professionele modellen gewerkt en meestal komt ‘size zero’ niet van gezonde levensstijl, net al te dik zijn. Misschien kwam dat onbedoeld te hard over, sorry dat is zeker niet de bedoeling. Verder zijn er dames die trots zijn op hun zwaardere gewicht. Ik kan dat alleen maar jaloers op zijn. Ik zou willen dat ik het kon accepteren maar dat kan ik niet. Ik ben nu ernstig obesitas dus het is nog gevaarlijk ook. Ook te snel af vallen, weet ik heus wel, ik doe het ook met een officiële diëtiste. Maar ik leg de lat graag hoog. Bedankt voor je post.

 2. Weight watchers werkte wel. Maar ik was toen veel thuis. Kost heel veel tijd om in te voeren wat je eet. Afwegen etc. Red ik nu allemaal niet.
  Bedankt voor je berichtje

 3. Angela, het is idd een harde post. Dat ben ik met eens. Ik zelf ben ook met mijn gewicht bezig, en zit niet lekker in mijn vel. Maar ik ben ook een sprietje geweest, en nog wat zwaarder, dus ik zou het zelf niet zo snel op die manier benamen. Ik ben zelf meer van alles van de positieve kant bekijken. Toch vind ik het een mega sterk blog van Bella, en vind ik het fijn dat zij zo eerlijk is en alles gewoon benoemd hoe zij het ziet. Ik doe niet aan censuur, en vind dat iedereen recht heeft op zijn eigen mening. Dat de mening van Bella ongezouten is, is precies waarom ik haar gevraagd heb als gastblogger 🙂

 4. Oei wat een hoop klachten … ik hoop dat je je beter gaat voelen als er wat gewicht af is! Heel veel succes met je strijd.

  Wel even een kleine opmerking: “die uitgehongerde lange sprietjes” vind ik niet aansluiten bij je “positive vibes only” tagline. Misschien heb je het niet door, maar het komt wat onaardig over en het insinueert dat die meiden niet of weinig eten. Vergelijk het met iemand met overgewicht “volgevreten ronde tonnetjes” noemen. Snap je? Enneh .. “van hot naar not” … dat mag je niet over jezelf zeggen hoor! Je verdient echt wel meer credits dan dat en hotness is echt niet gerelateerd aan gewicht.

 5. Waarom werkte weightwatchers bij jou niet? 30kg in 16 weken is echt niet gezond

 6. Ik kijk hoever ik kom. Maar er moet echt iets gebeuren. Bedankt voor je reply xxx

 7. Je hoopt 30 kilo af te vallen in 16 weken? Dat lijkt me wel erg veel; niet zo gezond. Zou 16 kilo ook niet al erg mooi zijn? En mooi dat je je verhaal zo eerlijk deel hier.

Comments are closed.