Trend agressieve tienermeisjes! 

Tegenwoordig lijkt het een echte trend te zijn, agressieve tienermeisjes. Waar komt dit gedrag vandaan en hoe kun je hiermee omgaan?

Je kunt bijna geen krant of social media site openen zonder dat er iets staat over agressie van jongeren. Zijn wij het van jongens best wel gewend (helaas) van meiden zagen we het niet zo aankomen. En laten die nou juist heel heftig te keer gaan. Het moet ook allemaal op social media om te laten zien hoe veel stoerder zij zijn dan jongens. Ik vind het zelf een heel ernstige en enge ontwikkeling.

Waarom zijn ze zo agressief?


In de puberteit vertonen jongeren vaak onvoorspelbaar gedrag. Dit gedrag wordt beïnvloed door hormonen. In de hersenen is het een puinhoop en ze weten vaak niet precies wie ze zijn en wat ze willen. Omdat ze hierdoor niet goed weten hoe ze op bepaalde situaties moeten reageren, kunnen ze erg boos worden en agressief. Dit lijkt tegenwoordig bijna een trend te worden. Je komt steeds meer tegen dat jongeren agressie stoer vinden. Helemaal omdat ze er nu ook nog wereldwijd over kunnen opscheppen.

Reageer kalm


Als tieners agressief gedrag vertonen, is het erg belangrijk dat je kalm blijft. Het is niet verstandig om agressief te reageren op agressie. Hierdoor zal de situatie verergeren. Zelfs als een kind je slaat, is het van belang dat je niet terug gaat slaan. Hierdoor zou de situatie namelijk helemaal uit de hand kunnen lopen. Je kunt beter je kind even naar haar of zijn kamer sturen. Probeer beide even in alle rust af te koelen.

Zie je dat een kind wordt aangevallen door een paar van die agressieve tienermeisjes, bel dan eerst de politie en ga dan helpen. Je kunt dan misschien nog op tijd geholpen worden. Ben je met meerderen, laat iemand dan filmen. Helaas heb je tegenwoordig meer bewijs nodig dan hij deed, zij zei. Je leest vaak dat mensen zeggen doe dan wat, niet alleen filmen. Als je in je eentje bent dan kun je het beste onopvallend je telefoon aanzetten op camera, en dan pas helpen, hoe lullig ook.

Negeer agressief gedrag niet


Agressief gedrag moet je niet negeren. En al helemaal niet je ogen sluiten en denken ach het zijn maar kinderen. Kinderen die zo gepest en geslagen worden plegen regelmatig zelfmoord. Ze weten door TV precies hoe of wat. Joh, als je ff Google erop na slaat dan vind je verschillende uitgebreide handleidingen. Ook moet je gewoon even indenken wat als het je zus, moeder, dochter is die daar zo wordt gemept. Zou je ook fijn vinden als die werd geholpen.

Thuis

Als je kind na een tijd weer terug komt omdat je naar de kamer hebt gestuurd, is het van belang dat je niet doet alsof er niks is gebeurd. Je kind moet bewust gemaakt worden van zijn of haar gedrag. Het is daarom relevant dat je hierover gaat praten met elkaar. Als ouder moet je aangeven dat dit gedrag niet geaccepteerd zal worden. Als jij je verhaal hebt gedaan, is het ook goed om je kind zijn of haar gedrag uit te laten leggen. Waarom reageert hij of zij zo agressief, is er misschien meer aan de hand? In dit gesprek is het belangrijk dat je wel afspraken maakt met elkaar. Als dit gedrag vaker voorkomt moeten er wel consequenties aan vast zitten. Dit moet voor jullie beide wel duidelijk zijn.

Afleiding zoeken


Als tieners erg agressief zijn, dan zitten ze vaak met extra energie die er op een of andere manier uit moet. Ze hebben een andere uitlaatklep nodig. Je ziet vaak dat agressief gedrag verminderd als tieners eenmaal een sport gaat beoefenen, denk bijvoorbeeld aan zwemmen, hardlopen of fitness. Ook kan het helpen als je kind ergens gaat werken. Op deze manier kunnen zij zich volledig storten op het werken.  

Kijk ook naar de vriendinnen waar ze mee omgaan. Je kunt ze vaak moeilijk verbieden om met bepaalde meiden om te gaan als ze al helemaal in dat kliekje zitten. Dat werkt dan averechts. Maar denk ook verandering van school, desnoods in een andere stad. Zorg voor goede begeleiding van je kind, als je het zelf niet kunt. Ook zij zitten vaak niet graag in zo een kliekje, maar het is dan pesten of gepest worden.

Hoe reageer jij op agressieve tieners?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  
Spread the love