Close

Waar komen al die agressieve tienermeisjes toch vandaan?

Trend agressieve tienermeisjes! 

Tegenwoordig lijkt het een echte trend te zijn, agressieve tienermeisjes. Waar komt dit gedrag vandaan en hoe kun je hiermee omgaan?

Je kunt bijna geen krant of social media site openen zonder dat er iets staat over agressie van jongeren. Zijn wij het van jongens best wel gewend (helaas) van meiden zagen we het niet zo aankomen. En laten die nou juist heel heftig te keer gaan. Het moet ook allemaal op social media om te laten zien hoe veel stoerder zij zijn dan jongens. Ik vind het zelf een heel ernstige en enge ontwikkeling.

Waarom zijn ze zo agressief?


In de puberteit vertonen jongeren vaak onvoorspelbaar gedrag. Dit gedrag wordt beïnvloed door hormonen. In de hersenen is het een puinhoop en ze weten vaak niet precies wie ze zijn en wat ze willen. Omdat ze hierdoor niet goed weten hoe ze op bepaalde situaties moeten reageren, kunnen ze erg boos worden en agressief. Dit lijkt tegenwoordig bijna een trend te worden. Je komt steeds meer tegen dat jongeren agressie stoer vinden. Helemaal omdat ze er nu ook nog wereldwijd over kunnen opscheppen.

Reageer kalm


Als tieners agressief gedrag vertonen, is het erg belangrijk dat je kalm blijft. Het is niet verstandig om agressief te reageren op agressie. Hierdoor zal de situatie verergeren. Zelfs als een kind je slaat, is het van belang dat je niet terug gaat slaan. Hierdoor zou de situatie namelijk helemaal uit de hand kunnen lopen. Je kunt beter je kind even naar haar of zijn kamer sturen. Probeer beide even in alle rust af te koelen.

Zie je dat een kind wordt aangevallen door een paar van die agressieve tienermeisjes, bel dan eerst de politie en ga dan helpen. Je kunt dan misschien nog op tijd geholpen worden. Ben je met meerderen, laat iemand dan filmen. Helaas heb je tegenwoordig meer bewijs nodig dan hij deed, zij zei. Je leest vaak dat mensen zeggen doe dan wat, niet alleen filmen. Als je in je eentje bent dan kun je het beste onopvallend je telefoon aanzetten op camera, en dan pas helpen, hoe lullig ook.

Negeer agressief gedrag niet


Agressief gedrag moet je niet negeren. En al helemaal niet je ogen sluiten en denken ach het zijn maar kinderen. Kinderen die zo gepest en geslagen worden plegen regelmatig zelfmoord. Ze weten door TV precies hoe of wat. Joh, als je ff Google erop na slaat dan vind je verschillende uitgebreide handleidingen. Ook moet je gewoon even indenken wat als het je zus, moeder, dochter is die daar zo wordt gemept. Zou je ook fijn vinden als die werd geholpen.

Thuis

Als je kind na een tijd weer terug komt omdat je naar de kamer hebt gestuurd, is het van belang dat je niet doet alsof er niks is gebeurd. Je kind moet bewust gemaakt worden van zijn of haar gedrag. Het is daarom relevant dat je hierover gaat praten met elkaar. Als ouder moet je aangeven dat dit gedrag niet geaccepteerd zal worden. Als jij je verhaal hebt gedaan, is het ook goed om je kind zijn of haar gedrag uit te laten leggen. Waarom reageert hij of zij zo agressief, is er misschien meer aan de hand? In dit gesprek is het belangrijk dat je wel afspraken maakt met elkaar. Als dit gedrag vaker voorkomt moeten er wel consequenties aan vast zitten. Dit moet voor jullie beide wel duidelijk zijn.

Afleiding zoeken


Als tieners erg agressief zijn, dan zitten ze vaak met extra energie die er op een of andere manier uit moet. Ze hebben een andere uitlaatklep nodig. Je ziet vaak dat agressief gedrag verminderd als tieners eenmaal een sport gaat beoefenen, denk bijvoorbeeld aan zwemmen, hardlopen of fitness. Ook kan het helpen als je kind ergens gaat werken. Op deze manier kunnen zij zich volledig storten op het werken.  

Kijk ook naar de vriendinnen waar ze mee omgaan. Je kunt ze vaak moeilijk verbieden om met bepaalde meiden om te gaan als ze al helemaal in dat kliekje zitten. Dat werkt dan averechts. Maar denk ook verandering van school, desnoods in een andere stad. Zorg voor goede begeleiding van je kind, als je het zelf niet kunt. Ook zij zitten vaak niet graag in zo een kliekje, maar het is dan pesten of gepest worden.

Hoe reageer jij op agressieve tieners?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

8 thoughts on “Waar komen al die agressieve tienermeisjes toch vandaan?

  1. Inderdaad heel erg dat je dat steeds meer ziet. Veel komt door wat ze op tv, social media en in de buurt zien. In mijn tijd was dit veel minder…..

  2. Ik kende deze trend nog niet zeg! Maar ik vind het niet zo positief. Bij agressie is het altijd het beste om zelf kalm te blijven. Is dat in heel Nederland een trend?

  3. Ik werk met pubers op een middelbare school en er is veel brutaal gedrag en niet alleen onder de jongens. Meiden gaan ver in bijv Whats app, jongens zijn vaker fysiek maar dan is het ook klaar. Het is zo jammer en zeker iets om de gaten te houden.

  4. Ik ben natuurlijk ook een tiener meisje geweest, maar agressie heb ik eigenlijk nooit zo heftig gevoeld… gelukkig maar 🙂

  5. Hier nog geen tieners in huis, maar zoete meisjes. Toch weet je niet of de toekomst anders zal uitwijzen. Ik probeer nu in ieder geval schoppen, slaan en schelpen meteeen af te straffen. Dat klinkt onaardiger dan ik bedoel, maar door ze nu bij elk scheldwoord al op de gang te zetten, hoop ik dat ze daar voor later al van leren

  6. Goed dat je dit aan kaart. Ik denk dat zulk agressief gedrag behoorlijk wordt aangewakkerd door wat pubers tegenwoordig zien op televisie en in videogames..En buiten dat: het bij brengen van respect, geduld, waarden en normen staan bovendien niet altijd meer op de “to do list” van ouders..helaas

  7. Ik vind het ook allemaal te bizar voor woorden maar als dan vandaag zo een videoclip zie van een geliefde vlogger voor vele jonge meiden met allemaal wapens erin denk ik is ook niet echt oké he

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang