Close
ah vs lidl welke is goedkoper

AH vs Lidl; dit is de goedkoopste supermarkt

Sharon onderzocht: AH vs Lidl. Je ziet het ene onderzoek na het andere onderzoek: welke supermarkt is het beste, welke de goedkoopste, welke de lekkerste. Soms weet je het gewoon niet meer. Maar wil je besparen, dan moet je dit blog van Sharon even lezen!

Iedere ochtend, nadat ik de kinderen naar school had gebracht, ging ik snel even de Albert Heijn binnen. Ik bedacht wat we gingen eten voor de lunch (mijn man en ik werken beide thuis, dus we eten altijd gezellig samen) en wat we gingen eten voor het avondeten. Ook nam ik vaak iets lekkers mee voor de kinderen voor als ze thuis kwamen uit school. Iedere dag een halfje brood voor de volgende ochtend.

Het is een open deur, maar hoe vaker je de supermarkt in loopt hoe meer je koopt. Altijd kwam ik met meer producten thuis dan ik van te voren in mijn hoofd had. “Wat extra fruit omdat het er zo lekker uit ziet”, “hm, had ik nou nog tonijnsalade? ach ik neem nog maar een bakje mee”. Zo gebeurde het dat ik iedere dàg bijna €25,- uitgaf aan boodschappen.

AH vs Lidl: een groot verschil in de portemonnee

AH vs Lidl welke is goedkoper

Toen we met een paar vrienden aan tafel zaten vertelden zij dat ze iedere week ongeveer €100,- uitgeven aan boodschappen. Ze hebben net als wij ook 3 kinderen en werken ook regelmatig thuis. Het grootste verschil lag hem in het feit dat zij bijna nooit bij de Albert Heijn binnen stappen, maar bijna al hun boodschappen bij de Lidl doen. Het leek me onmogelijk om voor maar €125,- klaar te zijn in een week, maar ik ging deze uitdaging aan en ging eens naar de Lidl.

De eerste keer waren we echt verbaasd. Het is daar echt veel goedkoper en vooral het groenten en fruit zag er geweldig uit. We probeerden een aantal producten uit die we normaal ook altijd kopen, zoals chocoladepasta, crackers, koeken voor school, chocolademelk, olijfolie en dergelijk. We hebben de kassabon thuis vergeleken met de prijzen bij de AH. We deden AH vs Lidl: Wat bleek, nu waren we bij de Lidl €81,- kwijt. Als we dezelfde producten bij de AH hadden gekocht zouden we €123,- kwijt zijn geweest.

Eerlijkheid gebiedt me nu te zeggen dat er wel een paar producten waren die we echt niet zo lekker vonden van de Lidl, zoals de chocoladepasta en de thee en ze hadden geen chocolademelk light (inmiddels wel), dus dat is gewone chocolademelk geworden. Maar over het algemeen waren we heel tevreden.

Waar doen wij nu boodschappen?

We gaan nu 1 keer per week naar de Lidl en proberen door middel van het opstellen van een weekmenu zoveel mogelijk in huis te halen zodat ik door de week nog maar nauwelijks bij de AH naar binnen hoef.

Dus, wil je een snelle besparing? Ga eens wat vaker naar een budget supermarkt i.p.v. die handige “dure” om de hoek!

Ik schreef een hele serie artikelen over besparen op Moeders.nu. We zijn nu een jaar bezig met bezuinigen en dan niet alleen op de boodschappen, we proberen op van alles te besparen, het is echt een sport geworden. Sinds het begin van ons bezuinigingsjaar hebben we het voor elkaar gekregen om iedere maand bijna €1000,- te besparen! We besparen op energiekosten, kleding, vakanties, hypotheek kosten, verzekeringen en dus op de boodschappen.

Lieve Sharon, dank je wel voor je blogpost, en ik ga zeker je besparing tips lezen, want wie wil er nu niet €1000 pm besparen??!

UPDATE
Het blog hieronder moet je zeker even lezen. We hebben 4 supermarkten vergeleken waar je verbaasd zult zijn over de uitkomst! Ik was het in ieder geval wel. 
Naast de AH vs Lidl bekeken we ook de Jumbo en Aldi.

Is de Lidl goedkoper dan de AH, Jumbo of de Aldi?

About Betty

6 thoughts on “AH vs Lidl; dit is de goedkoopste supermarkt

  1. de grootste besparing zit hem inderdaad in het maar 1x per week boodschappen doen ipv dagelijks. Zo koop je veel bewuster en minder verleidingen. Lidl hoeft inderdaad niet perse goedkoper te zijn dan ah maar wat ik persoonlijk een heel groot voordeel vind van de budgetsupermarkten is dat je niet 10 verschillende potten pindakaas hebt staan waar je uit moet kiezen en ander veel te groot assortiment, dat scheelt mij een heleboel overprikkeling en producten die kunnen verleiden tot kopen. Met een uitgavepatroon aan boodschappen van 15-20 euro per week voor 1 persoon doe ik het geloof ik niet slecht. Ben het liefst zo snel mogelijk de supermarkt weer uit.

  2. Het gaat niet om de Liddl. Het gaat om niet te vaak de winkel ingaan. Bij AH heb je basic producten dien goedkoper zijn en Let op vlees wat 35 % is afgeprijsd. Ik ben minder kwijt bij AH dan Lidl

  3. Ik shop ook heel veel aanbiedingen bij de AH zoals 1+1 gratis of met 35% korting sticker er op…dat scheelt ook enorm.

  4. Het ligt er vooral aan wat je koopt. De kip is bijv goedkoper bij de lidle.. maar dingen als pasta maakt weinig verschil. Hetzelfde geldt voor drinken een aardappeltjes bijv. Je hebt van veel dingen ah basic en dat is ook heel goedkoop

  5. Het blijft oppassen. Ik heb ook al een paar keer iets bij de Lidl gekocht wat bij de AH goedkoper bleek te zijn. Ik doe bij beiden regelmatig boodschappen. Vind wel dat de Lidl (ik kom er al jaren) stiekem ook zijn prijzen wat aan het verhogen is. Sommige producten vind ik daar ook niet lekker dus blijf ik bij mijn vertrouwde merk. Ik shop bij Lidl met name ‘houdbare’ producten (keukenrollen, zakdoekjes, toiletpapier, schoonmaak- en wasmiddelen, flesjes water, limonade en chocolade) voor het overige ga ik toch het liefst naar de Appie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang