AH vs Lidl

Je ziet het ene onderzoek na het andere onderzoek: welke supermarkt is het beste, welke de goedkoopste, welke de lekkerste. Soms weet je het gewoon niet meer. Maar wil je besparen, dan moet je dit blog van Sharon even lezen! 

Iedere ochtend, nadat ik de kinderen naar school had gebracht, ging ik snel even de Albert Heijn binnen. Ik bedacht wat we gingen eten voor de lunch (mijn man en ik werken beide thuis, dus we eten altijd gezellig samen) en wat we gingen eten voor het avondeten. Ook nam ik vaak iets lekkers mee voor de kinderen voor als ze thuis kwamen uit school. Iedere dag een halfje brood voor de volgende ochtend. Het is een open deur, maar hoe vaker je de supermarkt in loopt hoe meer je koopt. Altijd kwam ik met meer producten thuis dan ik van te voren in mijn hoofd had. “Wat extra fruit omdat het er zo lekker uit ziet”, “hm, had ik nou nog tonijnsalade? ach ik neem nog maar een bakje mee”. Zo gebeurde het dat ik iedere dàg bijna €25,- uitgaf aan boodschappen.

AH vs Lidl: een groot verschil in de portemonnee

Toen we met een paar vrienden aan tafel zaten vertelden zij dat ze iedere week ongeveer €100,- uitgeven aan boodschappen. Ze hebben net als wij ook 3 kinderen en werken ook regelmatig thuis. Het grootste verschil lag hem in het feit dat zij bijna nooit bij de Albert Heijn binnen stappen, maar bijna al hun boodschappen bij de Lidl doen. Het leek me onmogelijk om voor maar €125,- klaar te zijn in een week, maar ik ging deze uitdaging aan en ging eens naar de Lidl.lidlvsalbertheijn

De eerste keer waren we echt verbaasd. Het is daar echt veel goedkoper en vooral het groenten en fruit zag er geweldig uit. We probeerden een aantal producten uit die we normaal ook altijd kopen, zoals chocoladepasta, crackers, koeken voor school, chocolademelk, olijfolie en dergelijk. We hebben de kassabon thuis vergeleken met de prijzen bij de AH. Wat bleek, nu waren we bij de Lidl €81,- kwijt. Als we dezelfde producten bij de AH hadden gekocht zouden we €123,- kwijt zijn geweest.

Eerlijkheid gebiedt me nu te zeggen dat er wel een paar producten waren die we echt niet zo lekker vonden van de Lidl, zoals de chocoladepasta en de thee en ze hadden geen chocolademelk light, dus dat is gewone chocolademelk geworden. Maar over het algemeen waren we heel tevreden.

Waar doen wij nu boodschappen?

We gaan nu 1 keer per week naar de Lidl en proberen door middel van het opstellen van een weekmenu zoveel mogelijk in huis te halen zodat ik door de week nog maar nauwelijks bij de AH naar binnen hoef.

Dus, wil je een snelle besparing? Ga eens wat vaker naar een budget supermarkt i.p.v. die handige “dure” om de hoek!

Ik schreef een hele serie artikelen over besparen op Moeders.nu. We zijn nu een jaar bezig met bezuinigen en dan niet alleen op de boodschappen, we proberen op van alles te besparen, het is echt een sport geworden. Sinds het begin van ons bezuinigingsjaar hebben we het voor elkaar gekregen om iedere maand bijna €1000,- te besparen! We besparen op energiekosten, kleding, vakanties, hypotheek kosten, verzekeringen en dus op de boodschappen.

Lieve Sharon, dank je wel voor je blogpost, en ik ga zeker je besparing tips lezen, want wie wil er nu niet €1000 pm besparen??!

UPDATE 2022
Het blog hieronder moet je zeker even lezen. We hebben 4 supermarkten vergeleken waar je verbaasd zult zijn over de uitkomst! Ik was het in ieder geval wel. 

Is de Lidl goedkoper dan de AH, Jumbo of de Aldi?

Albert Heijn vs Lidl AH vs Lidl


ageology banner AH vs Lidl

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo