Close

HAATTTSIIEEE!! | Tips voor allergieën in huis

Als je last hebt van allergieën in huis is dat meer dan alleen vervelend. Het beperkt je namelijk in je dagelijks leven. Allergieën zoals een huisstofmijtallergie, huisdierallergie of hooikoorts, komen helaas vaak voor. Gelukkig kun je jezelf wat leed besparen met behulp van de onderstaande tips.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je je woning fris en schoonhoudt. Ook als je geen allergieën hebt, zal je je gezonder voelen in een schoon huis. De 2 wekelijkse stofzuigbeurt en regelmatig een vochtig doekje over tafel helpt al enorm. Naast deze huishoudelijke ‘taken’ zijn er nog een aantal tips die je kunnen helpen. Ontdek ze hieronder!

Een anti allergie matras

Laten we beginnen bij de slaapkamer. Een goede nachtrust is van groot belang en dat kan aardig verstoord worden door je allergie. Je matras speelt in deze situatie een grote rol. De meeste standaard matrassen bieden een uitstekende woonplaats voor huisstofmijt. Ook hoopt stof er zich makkelijk in op. Dat willen we nu dus precies niet hebben! Kies daarom voor een anti allergie matras. Deze zijn zo ontwikkeld dat er geen ‘kamers’ in het matras te vinden zijn. Hierdoor komt huisstofmijt en stof er niet in en kan het zich niet ophopen. Een anti allergene matrashoes eromheen maakt het nog veiliger.

Een bed van metaal

Je staat er in eerste instantie misschien niet bij stil, maar ook je bed speelt een belangrijke rol. De standaard boxspring is gemaakt van stof en is hol vanbinnen. Dat moet ook wel, want anders zouden er geen veren in kunnen zitten. Helaas komt huisstofmijt en stof gemakkelijk door het materiaal heen. Je raad het misschien al; het nestelt zich in de holle ruimte. Daarom is een bed van metaal een veel veiligere keuze. Combineer dat met het bovenstaande matras en je bent helemaal allergie-proof! 

Toen ik hier achter kwam (late Lotje) heb ik meteen bij Emob een tweepersoons metalen bed besteld. Ik had trouwens niet verwacht hoe mooi dat zou staan in de slaapkamer! Doet heel Frans aan. Afgezien van mijn dekbed overtrek dan. Of wat dacht je van zwarte satijnen lakens.. Hello Mr Grey.. Ik dwaal af!!

Huisdieren en haren

Als je allergisch of overgevoelig bent voor huisdierharen zijn er een aantal oplossingen. Je hoeft echt niet altijd meteen een huisdier weg te doen. Alhoewel in extreme gevallen is het gewoon niet anders. Om de uitgevallen haren zo makkelijk mogen te kunnen opruimen, is het slim om textiel te vermijden. Vloerkleden, tapijten en banken van stof laten haren makkelijk kleven. Denk eerder aan leren banken, tegels of zeil op de vloer, en eventueel textiel waarvan de haren makkelijk af te kloppen zijn. 

Een echt goede stofzuiger is hierbij zeker weten een must. Wij hebben ook een stoom schoonmaker, en die pikt nog even net alle stofjes en kleine haartjes mee. Ideaal.

Wat te doen bij een allergische reactie

Bij een ernstige reactie uiteraard meteen de arts bellen of bij bekend gebruik de epi pen gebruiken. Bij de algemene hooikoorts en stof allergie is dat niet meteen nodig. Hier komen de pollen meteen binnen zodra er een raam opengaat, en zit ik dus met branderige ogen al niezend thuis. Ik krijg ook flinke uitslag als het goed waait en je al die pollen in je gezicht krijgt.

Ik zelf neem anti hooikoorts medicatie via de huisarts, maar ken ook veel mensen die gebaat zijn bij reguliere over de toonbank medicatie. Dit moet je uiteraard even met de arts overleggen.

Voor de branderige ogen gebruik ik Similasan Hooikoorts Druppels. Mensen wat een uitkomst! Ik schreef ooit een blog over hoe mijn ogen verknald waren door de verkeerde lenzen en sindsdien heb ik nog veel meer last van branderige ogen. Maar deze druppels doen echt goed hun werk.

Je kunt de Similasan Hooikoorts Druppels gebruiken bij een allergische reactie op:

  • Pollen (hooikoorts)
  • Huisdieren
  • Huisstofmijt
  • Schimmelsporen
  • Cosmetica en parfum
  • Overige externe factoren

Ik gebruik ze op het moment dagelijks omdat mijn ogen zo fikken dat ik mijn lenzen amper in kan krijgen. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik alles wel wil proberen om dat te verminderen. Mijn man probeerde overigens de Similasan druppels voor computer ogen en is daar ook echt tevreden over. Het zijn natuurlijke producten en dat gebruik ik zelf echt het liefst.

Wat gebruik jij tegen allergie?

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang