HAATTTSIIEEE!! | Tips voor allergieën in huis

allergie - HAATTTSIIEEE!! | Tips voor allergieën in huis

Als je last hebt van allergieën in huis is dat meer dan alleen vervelend. Het beperkt je namelijk in je dagelijks leven. Allergieën zoals een huisstofmijtallergie, huisdierallergie of overgevoeligheid voor stof, komen helaas vaak voor. Gelukkig kun je jezelf wat leed besparen met behulp van de onderstaande tips.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je je woning fris en schoonhoudt. Ook als je geen allergieën hebt, zal je je gezonder voelen in een schoon huis. De 2 wekelijkse stofzuigbeurt en regelmatig een vochtig doekje over tafel helpt al enorm. Naast deze huishoudelijke ‘taken’ zijn er nog een aantal tips die je kunnen helpen. Ontdek ze hieronder!

Een anti allergie matras

Laten we beginnen bij de slaapkamer. Een goede nachtrust is van groot belang en dat kan aardig verstoord worden door je allergie. Je matras speelt in deze situatie een grote rol. De meeste standaard matrassen bieden een uitstekende woonplaats voor huisstofmijt. Ook hoopt stof er zich makkelijk in op. Dat willen we nu dus precies niet hebben! Kies daarom voor een anti allergie matras. Deze zijn zo ontwikkeld dat er geen ‘kamers’ in het matras te vinden zijn. Hierdoor komt huisstofmijt en stof er niet in en kan het zich niet ophopen. Een anti allergene matrashoes eromheen maakt het nog veiliger.

Een bed van metaal

Je staat er in eerste instantie misschien niet bij stil, maar ook je bed speelt een belangrijke rol. De standaard boxspring is gemaakt van stof en is hol vanbinnen. Dat moet ook wel, want anders zouden er geen veren in kunnen zitten. Helaas komt huisstofmijt en stof gemakkelijk door het materiaal heen. Je raad het misschien al; het nestelt zich in de holle ruimte. Daarom is een bed van metaal een veel veiligere keuze. Combineer dat met het bovenstaande matras en je bent helemaal allergie-proof! 

Toen ik hier achter kwam (late Lotje) heb ik meteen bij Emob een tweepersoons metalen bed besteld. Ik had trouwens niet verwacht hoe mooi dat zou staan in de slaapkamer! Doet heel Frans aan. Afgezien van mijn dekbed overtrek dan. Of wat dacht je van zwarte satijnen lakens.. Hello Mr Grey.. Ik dwaal af!!

 

Huisdieren en haren

Als je allergisch of overgevoelig bent voor huisdierharen zijn er een aantal oplossingen. Om de uitgevallen haren zo makkelijk mogen te kunnen opruimen, is het slim om textiel te vermijden. Vloerkleden, tapijten en banken van stof laten haren makkelijk kleven. Als de kat graag op bed ligt zal je blij zijn met je metalen bed!

metaal bed bij allergie - HAATTTSIIEEE!! | Tips voor allergieën in huis

img 20180308 204700 300 - HAATTTSIIEEE!! | Tips voor allergieën in huis
Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - HAATTTSIIEEE!! | Tips voor allergieën in huis
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

5 thoughts on “HAATTTSIIEEE!! | Tips voor allergieën in huis

  1. ik ben vroeger getest op allergieën en ik was echt overal allergisch voor. ik ben over het meeste gelukkig heen gegroeid.

  2. Ja die hadden wij ook, maar kon ik dus helemaal niet tegen. Is een stuk minder nu het de deur uit is

Ik hoor graag wat jij van mijn blog vind, laat je een reactie achter?

%d bloggers liken dit: