Close

Alles wat je wilt weten over hondensnacks

Onze lieve viervoeters zijn echte snoeperds. Van stiekem een plakje kaas tot lekkere snacks speciaal voor hun, ze lusten het allemaal. Het liefste hun favoriete hondensnacks. Heeft jouw hond al een favoriete hondensnack? We vertellen je graag welke snacks er allemaal zijn, waar je op met letten en nog veel meer over de lekkerste snacks voor honden. .

Wat vindt jouw hond lekker

Om te beginnen is het handig als je weet welke snack jouw hond lekker vindt. De leukste manier voor je hond is het uitproberen van hondensnacks door ze allemaal te proeven. Natuurlijk niet te veel, want we moeten wel blijven letten op het gewicht van onze lieve viervoeters. Er zijn zo veel verschillende soorten lekkernijen, het kan lastig zijn om te beginnen wat jouw hond lekker vindt. We zetten de verschillende soorten snacks voor honden voor je op een rijtje om het je makkelijker te maken.

Kauwsnacks
Gedroogde hondensnacks
Hondensnacks voor het trainen
Vegetarische hondensnacks
Gebakken hondensnacks
Hypoallergene snacks
Hondensnacks voor puppy’s
Dental hondensnacks

Een grote lijst van verschillende hondensnacks. Je hebt speciaal voor puppy’s, voor trainingen zodat honden er niet te dik van worden of speciaal voor als je hond een slecht gebit heeft. De conclusie, super veel keuze dus. Er zit vast zeker wat tussen waar jouw hond helemaal dol op is.

Waar moet je op letten

Hondensnacks zijn honden helemaal dol op. Wanneer je je hond te veel ongezonde snacks geeft heb je kans dat dit vervelende gevolgen heeft op je hond. Het kan zijn dat je hond dikker en zwaarder wordt, een slechtere conditie krijgt en je hond heeft meer kansen op gezondheidsproblemen. Dit zijn allemaal problemen die je het liefste wilt voorkomen voor je hond. Dat kan gemakkelijk als je op een aantal zaken let voor je hond.

Allereerst moet je natuurlijk niet te veel snacks aan je hond geven. Doe dit verdeeld en let op het aantal dat je hond krijgt. Daarnaast moet je goed kijken naar of je je hond gezonde of ongezonde snacks geeft. Hierin zit aardig wat verschil. De meest gezonde hondensnacks die je voor je hond hebt zijn snacks waarin bijna geen voedingsstoffen zijn toegevoegd. Bij ongezonde hondensnacks zijn veel onnodige voedingsstoffen toegevoegd. Dit kan slechter zijn voor je hond en gelijk ongezonder. Sommige hondeneigenaren houden een richtlijn van 10% aan. Hierbij bedoelen ze dat de ongeveer 10% aan hondensnacks geven van het totaal voeding wat een hond krijgt. Zo kan je je hond gerust hondensnacks geven zonder dat je onbewust te veel geeft.

Let goed op de grootte van de snacks en het soort hond dat je hebt. Wanneer je een kleine hond hebt kan je beter een kleinere snack geven dan als je een grotere hond hebt. Zo houd je de verhoudingen goed in evenwicht.

hondensnacks geven

Hoe vaak geef je hondensnacks?

Wanneer je je hond een hondensnack moet geven is de vraag en vooral hoe vaak. Ten eerste is het goed om je hond voldoende hondenvoer te geven. Dit zodat je je hond niet aanleert om te lekkers te geven omdat ze trek krijgen of zin hebben in een honden snack. Zoals net benoemd kan je je goed houden aan de 10% regel. Zo weet je in ieder geval dat je je hond niet te veel geeft. Hiermee voorkom je overgewicht bij je hond.

Het aantal honden snacks kan je verdelen over de dag. Sommige baasjes vinden het fijn om tijdens de koffie en in de middag een hondensnacks te geven als ze zelf ook iets nemen. Of rond de lunch een hondenkluif geven. Verschillend van wat jouw hond gewend is en je je hond aanleert kan je je hond honden snacks geven.

Wanneer kan je snacks geven

Er zijn verschillende situaties waarin je een hondensnack kan gebruiken. Dit is verschillend in welke fase je hond zit. Wanneer je een jonge puppy hebt zul je vaker hondensnacks kopen en gebruiken. Omdat je met een puppy veel training hebt en nog trucjes moet leren, wat vaak gedaan wordt met beloningen. De beloningen bestaan vaak uit puppy honden snacks. Op zo’n dag gebruik je veel meer honden snacks dan met een volwassen hond.

Vaak worden hondensnacks dus gegeven als je bezig bent met een training of trucjes bij een hond. Dit kan op een cursus zijn of thuis. Een ander moment dat je hondensnacks geeft aan je hond is als je ze wilt belonen omdat ze iets goed hebben gedaan. Dit hoeft niet alleen met trucjes te zijn, maar bijvoorbeeld met het uitlaten als ze netjes naast je blijven wandelen of goed luisteren.

Als je je hond een commando aanleert begin je vaak met hondensnacks. Na een aantal dagen als je hond de commando goed snapt kan je je hond steeds minder snacks geven. Zo leer je je hond aan dat ze niet elke keer een hondensnack krijgen als ze iets goeds doen.

Veel baasjes geven hun honden snacks wanneer ze zelf een koffie nemen, lunch of een middag snack. Sommige baasjes geven hun hond na een lange boswandeling een grote hondensnacks zodat ze weer wat energie krijgen. Of bijvoorbeeld als er veel bezoek is zodat de hond iets voor zichzelf kan doen en niet druk is met het bezoek.

Vele soorten hondensnacks en momenten waarop je het kan geven toch? Je hond is alweer aan het wachten op de volgende hondensnacks die je gaat geven. Een tip dat we je meegeven is: let vooral op het hoeveelheid snacks voor je hond.


Lees ook:

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang