Close
beauty tips over waterproof make-up

Alles wat je moet weten over waterproof make-up

Wat een uitvinding: waterproof make-up. Kun jij je de tijd nog herinneren dat je door de regen moest met normale make-up of moest overwegen of je wel of niet zou gaan zwemmen? Gelukkig zijn dat dilemma’s waar we nooit meer bij stil hoeven te staan. Lang leve de waterproof make-up. Maar is waterproof make-up nou echt zo goed voor je huid, ogen en je wimpers?

Kies de juiste waterproof make-up én remover

Er zijn verschillende ingrediënten die make-up waterproof kunnen maken. Niet alle ingrediënten zijn even goed voor je huid. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van siliconen kan dat effect hebben op je huid en zorgen voor verstopte poriën en irritatie. Gelukkig worden siliconen steeds minder vaak gebruikt, toch is het verstandig om goed te kijken naar de ingrediëntenlijst van het product. Kies voor producten op basis van plantaardig polymeer en laat producten met siliconen liever liggen. Even belangrijk als de waterproof make-up is de remover. Het is belangrijk om een goede make-up remover te gebruiken. Kies voor een remover op oliebasis om hardnekkige make-up te verwijderen en was je gezicht daarna eventueel nog eens met een lotion voor extra verzorging.

waterproof make-up

Gewoonte

Toch zijn er nog genoeg mensen op de wereld die uit gewoonte of omdat ze gehecht zijn aan hun standaard producten, nog niet-waterproof make-up gebruiken. Zwemmen, zweten, lange dagen in het park of op een festival zijn dan niet de fijnste situaties waar je in wilt zitten. De meeste situaties kun je zelf uit de weg gaan, maar niet allemaal. Zo valt er in een heel jaar nog steeds 847 millimeter regen in Nederland. Zorg daarom dat je altijd een paraplu bij je hebt. Het weer kan namelijk zo omslaan waar je bij staat. Nu snappen we dat je zo’n mega paraplu het liefst niet overal mee naartoe neemt. Tegenwoordig zijn er ook genoeg inklapbare paraplus. Ook kun je paraplus bedrukken om extra op te vallen.

Heb jij een vaste hand?

Ook tijdens het aanbrengen is waterproof make-up net iets anders dan niet-waterproof make-up. Als waterproof make-up er eenmaal op zit, dan zit het er ook écht op. Dat is natuurlijk mooi, maar het betekent wel dat wanneer je een foutje hebt gemaakt. even snel bijwerken er niet echt in zit. Per ongeluk een scheve wing of een mascara-afdruk gemaakt? Dan zal je toch echt aan de slag moeten met een wattenstaafje en remover.

Leuk feitje! Wist je dat er waterproof notitieboekjes bestaan? Whait what, ja zelfs het papier is waterproof. De pagina’s zijn 100% waterwerend en dus vlekvrij. Notitieboekjes worden vaak gebruikt ter promotiemateriaal. Zo laten bedrijven notitieboekjes bedrukken om onder de aandacht te komen van hun doelgroep.

Gebruik jij waterproof make-up?

waterproof make-up


Lees ook:

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang