De “Ik als Blogger” tag – 2.0

Was ik eerst niet zo een fan van tags, nu ben ik er dol op! Ik doe ze nog niet heel veel, maar jullie vinden ze ook wel erg leuk om te lezen. Vandaag doe ik de “Ik als blogger” tag 2.0. Ik heb hem wat aangepast omdat ik weet dat er een paar vragen/antwoorden zijn die jullie graag zouden lezen.

Ik als blogger 2.0

 De tag komt origineel bij Patricia vandaan. En ik las hem op Alweer een nieuwe moeder blog. Overigens echt een leuke site, ik begon met lezen omdat ze net zo een nieuwsgierig typje is als ik! Aanrader!

Tijdens een shoot voor het blog!
Tijdens een shoot voor het blog!

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Uit mijn dagelijks leven, TV, magazines en verhalen van vriendinnen. Dingen die mij bezig houden en waar ik over nadenk, dingen waar ik dol op ben (FASHION!! YOGA!!!) of wat in mijn hoofd zit (RIMPELS!! ADHD!!). Daar komt mijn inspiratie vandaan.

Hoe zou jij jouw blog omschrijven?

Online diary of a hippy mama! Van alles en nog wat dus. Maar serieus gezien is het een blog voor vrouwen van een jaar of 30 tot 45. Die zich bezig houden met hun gezondheid, figuur en huid. Die dol zijn op fashion dat leuk maar toch makkelijk is, en houden van leuke uitstapjes. Ik schrijf ook regelmatig over kinderen (2 tot 12)en wat hun bezighoud. Ik heb ADHD en in het gezin is ook meer ADHD en autisme, dus ook daar zul je over lezen.

Wat is het meest waardevolle dat je als blogger geleerd hebt?

Dat je niet altijd iedereen blij kunt maken. Dat je focus op jezelf en je eigen lezers moet liggen en je niet moet laten afleiden door andere bloggers. Je kunt naar ze opkijken, je kunt er van leren, maar je moet niet alles klakkeloos aannemen. Iedereen denkt anders, en vooral ik voel me soms echt het zwarte schaap, maar bedenk mij dan dat sommige dingen gezegd of gedaan worden omdat jij een mogelijke concurrent bent. Doen wat goed voelt bij jezelf, dat is het belangrijkste. Laat je geen dingen aanpraten omdat een ander dat zo ziet.

Delen

Het is ook nog eens erg belangrijk om te delen met de mensen waar je het wel goed mee kunt vinden. Wees geen raadsel, maar help elkaar gewoon. Je hoeft niet al je informatie openbaar te zetten, maar er zijn genoeg bloggers die het wel gewoon goed met je voor hebben, en waar je leuk mee kunt samenwerken. Op die manier kom je allebei vooruit. Het is ook vooral heel belangrijk dat je niet altijd maar wat terug verwacht. Denk aan je karma.

linkpizzaKun je leven van het bloggen?

Redelijk. Heel eerlijk heb ik betere tijden gekend, maar er komen zoveel nieuwe, en betere bloggers, en ik was een flinke periode behoorlijk de weg kwijt op bloggebied, maar ook persoonlijk. Langzaam bij beetje komt het weer terug.

Freebies

Na een tijdje ontvang je van merken die bij je blog passen, review items, die mag je meestal ook houden. Of een dagje pretpark, de film of noem iets anders leuks op. Je ontvangt dan geen geld, maar het scheelt wel in je portemonnee. Je moet er uiteraard wel een blog voor schrijven!

LinkPizza

Zoals je onderaan mijn blogs leest krijg ik soms betaald. Voor sommige stukjes krijg ik een vast bedrag, en in andere stukjes zet ik een affiliatie link. Als jij dan op dat leuke jurkje klikt en het koopt, krijg ik daar commissie over. Daar merk jij verder niets van. Het word ook niet spontaan duurder of zo. Dus als jij via mij iets koopt, is het een soort van dank je wel voor de blogs, en kan ik de blog live houden.

Vroeger deed ik al die affiliatie links er handmatig in zetten. Dan moet je dus naar het affiliatie programma, en daar een nieuwe link aanmaken. Veel werk. Dat hoeft gelukkig niet meer. Ik gebruik nu LinkPizza en nu hoef ik dus alleen maar de link naar het product te plaatsen, en maken zij er een juiste affiliatie link van. Dit scheelt zo veel werk! Ze zitten bij veel programma’s aangesloten, en je zit dus nooit met een dode link. In plaats van bij verschillende bedrijven je aan te sluiten, kun je nu dus alleen bij hun aansluiten, en dealen zij met alle programma’s. Girlscene, ELLE en Grazia gebruiken het bijvoorbeeld ook.
Je hoeft nu ook niet alle programma’s bij te houden, want door een code in de site komt alles heel keurig alleen bij LinkPizza, en hoef je alleen daar nog te kijken. Ideaal, en een echte blogger musthave!

affiliatie weetjes voor bloggers:

 • Het is vooral belangrijk dat je merken en producten op jouw site plaatst, die toepasselijk zijn. Als voorbeeld gebruik ik een blog die gaat over boeken. Het heeft dan weinig geen zin om een advertentie over luiers te plaatsen(tenzij het bijv. over een boek met babies gaat).
  Nou kun je bijvoorbeeld wel over een kookboek schrijven, en daar de banners van een supermarkt bij plaatsen, na het lezen van jouw review, bedenken ze misschien dat ze ook wel lekker willen koken die avond. Het is misschien niet echt een boek waar je normaal over zou schrijven, maar het levert wel inkomen op. Dit kan heel weinig lijken, maar als je het goed aanpakt, loopt dit heel snel op.
 • De posts moeten origineel en niet als verkooppraatje aanvoelen, hou het echt en bij jezelf. Je bent geen marktkoopman. Gebruik je ervaring en persoonlijke mening over het product.
 • SEO is hier extra belangrijk. Zo kun je maanden na een geplaatste post nog steeds verdienen aan die post, omdat mensen jou daarop vinden.
 • Lezers die een product via jou kopen, betalen niets extra. Je doet ze er ook geen kwaad mee. Je maakt het juist makkelijker voor ze doordat ze meteen het product kunnen kopen, of de vakantie kunnen boeken waar jij over schrijft. Je geeft jou lezer waardevolle informatie, en die vinden het echt niet erg als jij daar iets mee verdient.
 • Ga nu niet in 1x alleen maar affiliatie posts schrijven, want dan kun je beter een webshop beginnen, of een aparte site erbij. Mensen blijven juist weer weg als ze het idee krijgen dat ze op de markt staan.
 • Banners in je sidebar leveren vaak weinig op, tenzij je de ruimte specifiek verkocht hebt. Maar plaats je een banner over luiers, in een post die veel gelezen word over baby’s, dan is dit de juiste plek om een affiliatie banner te plaatsen. Bekijk in Google Analytics welke pagina’s het best gelezen worden. Doe dit ook met de posts/pagina’s met de hoogste eCPM, om zo je verdiensten te verhogen.
 • 1x een banner plaatsen, of 1x een blog, doet helemaal niks voor je site, behalve misschien wat content. Schrijf regelmatig over hetzelfde product, in een andere vorm, een andere anekdote, een ervarings verhaal etc. Zo word je beter gevonden als mensen op dat product zoeken.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Wanneer ik kan! Eigenlijk het liefst in de nacht omdat ik dan het meeste inspiratie en energie heb. Flinke bak koffie erbij en gaaaaan!

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Meer bezoekers!! Ik zat een tijdje op de 30.000 unieke bezoekers per maand, toen zakte het tot ver onder 10.000, toen weer omhoog, en nu schommel ik tussen de 12000 en 15000 (echte cijfers omdat het blijkbaar een staatsgeheim is om die vrij te geven). Ik ben heel trots op mijn pageviews, gemiddeld leest een lezer 4.5 blogs per keer. Mensen mogen ook wat meer reageren, maar heel eerlijk doe ik dat zelf ook bijna nooit. Dus mijn lezers zullen wel op mij lijken.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Nee, eigenlijk nooit. Soms ben ik bang dat het een beetje TMI was, en er was een periode dat ik heel donker in mijn hoofd was, toen was ik wel heel onzeker. Maar nu, nee.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ja best wel, ik heb super leuk contact met een aantal bloggers online en offline. Ik zit ook in een heel leuk app groepje met andere mama bloggers, en die zijn gelukkig net als ik eerlijk en recht voor zijn raap. Heel fijn clubje, ben heel dol op ze! Ook zit ik sinds kort in een zakelijke bloggers app groep, waarin we elkaar helpen met de zakelijke kant van het bloggen. Ook erg fijn!

Wat is een nadeel van bloggen?

Soms is het wel even moeilijk om elke dag iets te schrijven, en soms komt er helemaal niets uit. Soms zeg je ja tegen een artikel waar je niets mee hebt, maar je moet toch die ene telefoonrekening nog betalen. Soms zijn mensen jaloers en doen ze gemene dingen om je onderuit te halen. Soms denken mensen om je heen dat jij alles gratis krijgt, en dat je verder alleen in de zon cocktails ligt te drinken. Of dat je een keer wat weggeeft, en dank je wel te veel gevraagd is omdat je het toch maar hebt gehad. Of dat je een blogje schrijft, en dat er verder helemaal niets bij komt kijken als administratie, onderzoek, belasting, testen, tijd, opvang, sales, marketing, social media beheer bijvoorbeeld.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Het meest trots? Ehm ik denk het blog over pesten, omdat het zoveel reacties heeft losgemaakt, en ik het idee had dat ik daar echt iets heb kunnen betekenen voor mensen.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Omdat je een verhaal kwijt wilt, omdat je wat te zeggen hebt. Of omdat je een heel interessant product/talent/ervaring hebt waar je veel over kunt vertellen. Omdat je het leuk vind om creatief bezig te zijn. Omdat je heel goed bent in sales en je wilt geld verdienen. Of gewoon omdat je een hobby zoekt.
Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen, en er eventueel wat van hebt opgestoken! Ik tag Marjo, Linda, Astrid en Bianca!

Liefs

 

 


ageology banner De "Ik als Blogger" tag - 2.0

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Reacties

 1. Elisabeth

  Ha leuk dat je de tag bij mij gelezen had! En leuk om jouw antwoorden te lezen. Je hebt m wel flink uitgebreid! 😉 heel interessant.

Reacties zijn gesloten.