roberto nickson 190438 unsplash - Als je begrijpt wat ik bedoel?
ADHD etc.,  Love&Marriage♡,  Mama,  My Simple Life,  Persoonlijk

Als je begrijpt wat ik bedoel?

Zo gaan veel van mijn gesprekken met mijn man.
Meestal doet hij net alsof hij begrijpt waar ik het over heb, maar dat komt altijd terug. Hij snapt er nl niks van. En met hem vele meer. Ik zelf weet soms niet eens waar ik het over heb. Snap je me nog?

Ruzie

Je wilt niet weten hoe vaak onze ruzies gaan over gesprekken die volgens hem wel, en volgens mij niet gevoerd zijn. Nou ben ik er van overtuigd dat meneer mijn ADHD graag de schuld geeft van gesprekken die hij is vergeten. Of als hij weer eens “ja ja”zei terwijl hij serieus niet zat te luisteren. Kijk ik maak van die situatie ook wel gebruik. “schat dat heb ik echt gezegd, zat je weer niet te luisteren?” . Maar meestal ligt het toch echt aan mijn communicatie gebrek.

Communicatie gebrek

Ik voer heel veel gesprekken in mijn hoofd. Ben met 1001 dingen tegelijk bezig, en het kost me heel veel moeite om naar een gesprek te luisteren. Dat is de grootste reden dat ik een hekel heb aan bel gesprekken. Ik kan mijn hoofd er gewoon niet bij houden. Op de app of de mail kan ik het nakijken en nalezen. Grote kans dat ik het dan wel onthou. Ik kijk mijn mailbox ook elke week tot een maand terug. Gewoon om te kijken of die ene mail nou wel heb beantwoord.

Maar in gesprekken met mijn man gaat dat dus niet zo. Ik bedenk mij bijvoorbeeld in de nacht iets wat hij die dag zei. Dat word een conversatie. In de ochtend kunnen we daar mega ruzie om hebben. Hij weet tenslotte niks van die ruzie die ik in mijn hoofd al heb gevoerd.

Dit gaat ook op de app. We hebben het ergens over. In mijn hoofd gaat het gesprek een stuk sneller, en zo komt het voor dat ik de helft van het gesprek al in mijn hoofd heb gevoerd, en de rest aan hem door app. Vervolgens ben ik zo zeker van het hele gesprek, waar hij uiteraard niets van af weet, dat we daar weer ruzie over krijgen.

In gesprek met een ADHDer

Ik doe mega mijn best mijn hoofd er bij te houden. “Niet op de TV letten” “oh wat een leuk jurkje” “nee, wat zei ze nou?” Dan is het vaak dat ik vraag wat zp iemand zei, met als excuus, de kinderen of de lijn viel even weg. Maar dit kan natuurlijk niet het hele gesprek.

Waar mogelijk vraag ik om een korte samenvatting per mail. Belangrijke gesprekken probeer ik met een notitie blokje te doen.
Vrienden en familie zijn het inmiddels gewend, of gaat het hun toch om hun ei kwijt te zijn. Maakt dan niet eens zo uit of je ze nou wel of niet gehoord hebt. Maar toch is het mega vervelend.

Ratelaar

Nog erger vind ik het feit dat ik echt heel veel moeite moet doe om iemand uit te laten praten. Ik ratel er in 1 stuk doorheen. Niet alleen tijdens telefoon gesprekken, maar ook tijdens het appen, of op Facebook in gesprekken. Ik meng me overal graag in. Maar al die gesprekken op Facebook zorgen ook weer voor de afleiding. Ik moet dan toch even kijken als het lampje van mijn mobiel brand. Hoe focused ik ook moet zijn op een tekst bijv.

Ideale beroep

Ik heb gelukkig het ideale beroep! Ik ben blogger, ik mag schrijven wat ik wil. Sinds kort heb ik een paar tags waar ik me aan moet houden. Dit zodat de lezers ook nog weten waar ik het over heb. Want mijn blog is net zo een chaos als mijn hoofd. Misschien mijn tagline maar eens aanpassen; Welcome to the chaos of a mom with ADHD 😉

Deze post kun je ook terug vinden op ADHDvrouw!

adhd chaotisch gesprek - Als je begrijpt wat ik bedoel?

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - Als je begrijpt wat ik bedoel?
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

6 Reacties

 • rtf

  Ik heb geen ADHD. Ten minste, ben er nooit op getest en ik ga er niet vanuit dat ik het heb. Ik heb wel een “milde vorm van Dyslectie”. En daarmee herken ik wel het een en ander. Ik kan gelukkig goed begrijpend lezen, maar ergens in de ‘vertaling’ in mijn hoofd gaat het soms mis.

  Draai soms woorden, om waardoor mensen iets anders begrijpen dan dat ik ze bedoel. Met voorlezen raak ik snel in de war als ik mijzelf iets anders hoor zeggen dan wat ik net gelezen heb. Ik ga soms helemaal de mist in in mijn gesprekken als ik mijzelf iets verkeerd hoor zeggen, maar dan heb ik het al gezegd. Want in mijn hoofd had ik het wel goed. Dus als ik niet op mijn woorden let, houdt ik meestal maar mijn mond. Doordat ik op mijn woorden moet letten, heb ik vaak 10 verschillende manieren in mijn gedachte hoe ik een zin wil uitspreken, en uiteindelijk zitten versie 11 en 12 met elkaar in de clinch als het eenmaal tot het verbale uitkomt.

  Ik zeg daarmee niet dat de twee met elkaar te vergelijken zijn. Voor mij is mijn probleem alleen een irritatie van tijd tot tijd. Maar met ADHD zit het al in je hoofd voor je er iets mee kan doen. Ik zal wat ik heb er ook nooit mee vergelijken. Want ik denk niet dat iemand die het niet heeft het ooit volledig zal begrijpen. Maar ik kan hierdoor wel begrip hebben van wat iemand met ADHD mee moet leren leven. En kan wel begrijpenwat je kan voelen als de buiten wereld naar jou kijkt, en ze het niet willen begrijpen.

 • Mommy Loves Pink

  Wow dat is idd een uitdaging!! Vast veel lachen bij jullie thuis 🙂 Mijn dochter en ik zijn allebei hyper sensitive, heb ik ADHD en word zij nu getest. Zou zo graag een keer stilte in mijn hoofd willen!!

 • Sabine

  Erg herkenbaar haha! Alleen ben ik een high sensitive person en geen ADHDer 🙂 Valt veel mee te vergelijken en ook weer niet, na verloop van de dag sluit ik mezelf af zeg maar om dan de drukte weer af te kloppen van me, en dan is het stil, gaat het in mn hoofd door arg!
  Alle indrukken en prikkels die ik dagelijks binnen krijg door mijn hyper actieve zenuwen vreten 2x zoveel energie van mij dan bijvoorbeeld voor jou en een “normaal” persoon, en dat is best pittig.
  Maarja..daarnaast ook nog eens getrouwd met een ADHDer die ook nog eens asperger en gille de la tourette (wat we zelf echt hilarisch vinden though, niks schelden of gekke trekjes, vaak heb je het niet eens door hahaha) heeft, challenge!

Ik hoor graag wat jij van mijn blog vind, laat je een reactie achter?

%d bloggers liken dit: