Als je kind niet mee op schoolreisje mag. .

Hoe erg was het vroeger als je ergens werd buitengesloten. Als laatste werd gekozen bij gym. Hoeveel erger is het als je kind word buitengesloten. En als je kind dan niet mee op school reisje mag..

Kelly verteld..

De naarste herinnering van vroeger wat ik mezelf kan herinneren is dat ik vaak buiten gesloten werd door klasgenootjes. Ik werd gepest omdat ik dikker was en ik was niet het type dat dingen deed om de leraar op de kast te jagen maar ik was juist best braaf, en dat stond veel mensen niet aan. Ik hoopte altijd dat als ik later “oud” zou zijn en zelf kinderen zou hebben dat dat bij mijn kinderen niet zou gebeuren helaas heeft ook onze dochter al mee te maken gehad, sterker nog: het ware niet alleen de kinderen maar ook de school die dit deed…

Onze dochter is eigenlijk altijd wel wat anders geweest, natuurlijk is ze heel lief, schattig en zouden we haar absoluut niet kunnen missen maar vanaf dat ze 2,5 is merkte we steeds meer dat ze toch wel aparte kenmerken liet zien. Zo kon ze enorm driftig worden, die buien duurden vaak dan ook uren, en wist ze in bepaalde situaties niet goed hoe ze moest handelen. Na diverse onderzoeken kwam eruit dat ze mogelijk autisme heeft maar hier is nooit definitief een uitspraak over geweest omdat ze nog zo jong was.

Toen ze 4 was moest ze naar school, dit werd regulier onderwijs. Hoewel ik twijfelde of we er goed aan deden om onze dochter op dezelfde school te plaatsen als waar ik vroeger zat wist mijn man het zeker: op deze school moet onze dochter terecht komen want de andere school is te vrij. Vol goede moed zijn we gestart, in het begin met een klein instroom klasje maar deze klas werd steeds groter waardoor toen naar mijn eigen idee de problemen ook zijn begonnen. Zo trof ik onze dochter een keer alleen aan op het schoolplein zonder begeleiding en toen ik  naar binnen liep om te zeggen dat mijn dochter alleen op het schoolplein stond kreeg ik als reactie van de juf “goh ik vond het al zo rustig in de klas”, niet echt leuk om dat als moeder te horen maar ja onze dochter was nu eenmaal weleens wat drukker dus ik kon het de juf ook niet kwalijk nemen zo’n reactie.

Niet mee op schoolreisje

Nooit hebben we verder gehoord dat het niet goed ging en werd er altijd gezegd “ze doet het goed hoor” tot het moment dat de juf buiten bij de deur tegen mij zei “we durven het niet aan om haar mee op schoolreisje te nemen”, gewoon waar iedereen bij stond, de grond zakte onder mijn voeten weg… Hoezo we durven het niet aan haar mee te nemen op schoolreis het ging toch goed allemaal? Dat vroeg dus om verheldering en toen kwam de aap uit de mouw: De juf had toch wel moeite om haar onder controle te houden en ze waren bang dat zij in een groot park in de Efteling haar niet bij konden houden. Nooit hebben wij te horen gekregen dat het niet ging, nooit zeiden ze: we kunnen jullie dochter niet aan en moeten extra hulp in schakelen en nu moest IK mijn kind vertellen dat zij niet mee mocht op schoolreis? Waren het niet de kinderen die haar buiten sloten maar was het echt de juf die dat deed? Maar ja ik had het toch echt goed gehoord het was echt de juf!!!
Zelfs toen ik aanbod om mee te gaan als haar begeleiding op eigen kosten werd dit afgewezen. Mijn kleine meisje, toen nog maar 4 jaar, maakte nu precies hetzelfde mee als ik jaren geleden: ze werd buitengesloten! Niet alleen door de kindjes (al zeiden veel kinderen dat ze niet met haar mochten spelen van hun ouders) maar nog veel erger: door haar eigen juf!!!!! En dat deed pijn heel veel pijn…

Het balletje is toen gaan rollen en omdat we toen nog volop bezig waren met onderzoeken is er besloten dat zij zou gaan starten op een MKD om te onderzoeken waar zij op haar plek zou zijn. Nadat zij daar bijna een jaar heeft gezeten kwam men tot de ontdekking dat zij meer gebaat zou zijn bij speciaal onderwijs en inmiddels is ze uitgegroeid tot een enorm populair meisje dat ook nog eens enorm goed kan leren en volgend jaar naar groep 3/4 gaat van speciaal onderwijs, voor veel ouders een “nachtmerrie” een kind op speciaal onderwijs maar voor ons een verademing.
En of we nog mee naar de Efteling zijn geweest? Nee ze is niet met school mee op schoolreisje geweest maar wel op een andere dag samen met mij en ik kan je zeggen: ze heeft een veel betere dag gehad als dat ze gehad zou hebben met school, dat weet ik 100 % zeker!

www.healthy-kelly.nl / www.facebook.com/healthykelly


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

6 gedachten over “Als je kind niet mee op schoolreisje mag. .”

 1. Bedankt voor de reacties 🙂
  Onze dochter doet het super op speciaal onderwijs.
  Ons zoontje start na de vakantie in groep 1 op regulier onderwijs maar echt niet meer op de school waar onze dochter is gestart..
  We gaan voor een volledige frisse start

 2. Wat heftig zeg en wat raar van de juf om dit op deze manier te benoemen 🙁 ik vind voor een schoolreisje met kleuters de Efteling ook niet geschikt trouwens, veel te groot. Als gezin is dat inderdaad fijner als uitstapje

 3. Voor een schoolreis bedoel ik trouwens he, anders is de Efteling natuurlijk wel geweldig!

 4. Wat raar dat er nooit eerder iets over is gezegd en dat je ook niet zelf als begeleiding mee mocht. Overigens vind ik 4 jaar ook wel erg jong voor een park als de Efteling.

 5. Ik heb twee zonen op het speciaal onderwijs gehad, en die gingen daar veel beter dan op het regulier onderwijs. Het speciaal onderwijs is zo gek nog niet vind ik.

  En ik snap je pijn als moeder helemaal bij wat je dochter overkomt! En dan nog extra omdat je het zelf ook hebt meegemaakt!

 6. Wat een slechte school zeg! Waarom trokken ze niet aan de bel? Ben blij te lezen dat je dochter zich nu veel beter voelt. Je basisschool is zo belangrijk, daar moeten mensen lesgeven die in je geloven!

  Ik mocht ook eens een verhaal publiceren van een jongetje dat consequent buitengesloten werd door de juf. Hij zat vaak op de gang en kreeg regelmatig op zijn kop. Nog steeds heeft hij er last van (inmiddels ruim twee jaar later). Erg hoor!

  http://www.lotuswritings.nl/anoniem-juf-kleineert-liam-dagelijks/

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: