Biologisch afbreekbaar en fashionable?

Amazonas slippers

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen op mijn blog ben ik dol op slippers!! Het heeft even geduurd voor ik een ander merk slippers ging dragen dan Havaianas, maar toen ging er een wereld voor mij open. Mooie fashionable slippertjes, die je overal bij aan kan. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen we deze Amazonas binnen kregen.

Amazonas biologisch afbreekbaar

Er gaat zoveel in de rondte over de kwaliteit van mode. Het word vaak milieu onvriendelijk gemaakt, of mensen werken eraan onder nare omstandigheden. Ik vind het dan ook fijn om te weten dat Amazonas echt iets terug doet voor de natuur. Nou gooi ik niet snel schoenen weg, maar het is fijn om te weten dat als ik ze weggooi dat ze dan wel worden afgebroken. De slippers zijn ook nog eens gemaakt van 80% gerecycled materiaal. Sterker nog ze kopen oud rubber op bij andere fabrikanten.

Keira in H&M en slippers van AmazonasDat maakt het dragen extra speciaal vind ik. Zo geef ik toch weer mee aan mijn kinderen dat mode niet alleen leuk hoeft te zijn, maar ook nog iets goed kan doen. Dat deze slippers ook nog eens heel erg leuk zijn kun je zien op de foto’s! Had ik al gezegd dat ze zo licht als een veertje zijn, en dus heerlijk lopen?

amazonas (6)

OVER AMAZONAS SANDALS

Amazonas Sandals is het eerste bedrijf ter wereld dat biologisch afbreekbare slippers heeft ontwikkeld. Na 5 jaar worden de slippers op natuurlijke wijze afgebroken.

In een wereld waar alles met elkaar is verbonden en mensen op zoek zijn naar privé paradijzen. Al zoekend naar het ware zijn om te voelen en te reflecteren, is het essentieel om een meer ontspannen en comfortabeler leven te leiden met beide benen op de grond. Zonder dat zij schoonheid en verantwoordelijkheid voor het milieu loslaten.

amazonas (1)

Amazonas Sandals toont een eerbetoon aan de “Braziliaanse tropische beweging” door vormen en kleuren van de fauna en flora van het land te laten terugkomen. Maar ook door de sterke Latijnse invloed met contrasterende, sterke tinten en prints.

amazonas (3)

amazonas (4)

 

<adv>

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

4 thoughts on “Biologisch afbreekbaar en fashionable?

  1. Ja, ik vond het ook zo een goed initiatief van hun. Waar het kan, probeer ik graag iets te doen om het niet slechter te maken voor mijn kinderen in de toekomst..

  2. Wat leuk dat je aandacht besteed aan zo’n goed initiatief. Want wij als consumenten zijn uiteindelijk degenen die bepalen wat de producenten verkopen. Zelf wil ik in die zin ook graag mijn steentje bijdragen aan het milieu en aan goede arbeidsomstandigheden, maar dan moet ik natuurlijk wel weten hoé!

    Leuke slippers, steengoed initiatief.
    Bedankt voor de tip!

Comments are closed.