summercamp2 - Op zomerkamp | talencursus | naar highschool in Amerika
Mama,  Op reis,  simpel leven

Op zomerkamp | talencursus | naar highschool in Amerika

Al sinds Keira een heel kleintje is wil ze graag naar highschool in Amerika. Dit is echt haar grootste droom. Nu is ze inmiddels bijna 12 en is het allemaal niet zo heel ver weg meer. Maar wat is er allemaal nodig? Hoe begin je aan zo een avontuur? Gelukkig heb ik zelf al een beetje ervaring!

Highschool in Amerika

Ik ken Keira haar droom, ik wilde ook altijd naar Amerika. Toen ik 3 was ben ik geweest, maar ja dat weet je niet meer als je 16 bent. Toen ik 16 was ben ik voor 6 maanden naar Salamanca in Spanje geweest. Daar leerde ik super veel mensen kennen, en de taal! Ook mijn Engels is daar een stuk beter geworden. Alleen op de een of andere manier is dat voor altijd met een Spaans accent gebleven.

Ik vond die tijd echt 1 van de leukste periodes ooit. En op zeker de leukste periode uit mijn jeugd. Ik ben het er dan ook helemaal mee eens als zij weg zou willen voor een aantal maanden. Ik zal haar vreselijk missen, maar ik snap hem helemaal!

Naar Amerika ben ik uiteindelijk pas weer gegaan toen ik 22 was. Ik kon aan de slag als model en heb zo heel lang in LA en Miami kunnen rond dartelen. Misschien niet altijd de juiste keuzes gemaakt, maar ik genoot heel erg van de Amerikanen en alles waar ze voor staan.

Een talen cursus of naar highschool in Amerika

Een highschool is vaak meteen voor een jaar. Ik vind dat best wel heel lang. Maar je komt dan wel echt in een gezin te wonen. Zo maak je de hele American Lifestyle mee. Ik ken een aantal mensen die dat hebben gedaan en die vonden het fantastisch. Je kunt ook echt een degree en alles halen. Bovendien staat het niet mis op je cv voor later. Je laat zien dat je ondernemend bent, niet bang en flexibel. Dat kan echt geen kwaad. Mijn 6 maanden Salamanca en 6 maanden Granada lieten dat echt wel zien. Toen ik ging solliciteren was dat 1 van de eerste dingen waar over gepraat werd.

Een talencursus is vaak 6 weken tot 6 maanden. Het nadeel is dat je dan toch vaak met je landgenoten optrekt. Aan de andere kant als je in een gezin gaat, en probeert wat meer met de buitenlanders uit de klas om te gaan, leer je heel veel over verschillende culturen. Wij zaten bijvoorbeeld met een Japans meisje die altijd nee schudde als ze ja bedoelde. Duurde even voor we daar achterkwamen! summercamp1 - Op zomerkamp | talencursus | naar highschool in Amerika

Summercamp

Een andere erg leuke optie is zomerkamp! Het is wel een prijzige optie, maar ook dat kun je omzeilen. Je kunt als je heel erg talent ergens voor hebt een beurs aanvragen. In Amerika wordt talent namelijk nog ergens gestimuleerd. Ook kun je er vanaf 16 jaar eventueel werken. Helpen met de kleintjes, als je een talent hebt, dat leren aan andere kinderen. Er zijn echt wel opties!

Zomerkamp is ook vooral leuk als je er heen kunt gaan en genieten. De meeste summercamps hebben een bepaald thema. Je hebt die op het uiterlijk gericht zijn als fatcamp, gain weight camp, feel secure camp.. Dan heb je alle soorten sport camps. Nerd camp, bandcamp, girl camp, music camp… Je kunt het serieus niet zo gek bedenken en er is wel een zomerkamp voor. Keira wil graag interieur designer, architect en/of regisseur worden. Voor alles is er dan natuurlijk wel een kamp.

Wist je trouwens dat er in Nederland ook een zomerkamp is waar je kunt leren acteren, filmen en regisseren? Super leuk natuurlijk, wij gaan daar zeker nog eens naar kijken. Het mooie van al die zomerkampen is dat een kind echt kan zien of het door hun gekozen beroep wel wat voor ze is. Ze kunnen er namelijk ook achter komen dat ze het geen zak aan vinden. Of juist dat het inderdaad een droombaan is en zo meer focus krijgen.

Vrienden voor het leven

Buiten dat kinderen enorm veel leren als ze een tijdje op zichzelf zijn aangewezen, maken ze natuurlijk nieuwe vrienden! Veel van je vrienden zijn er ook alleen. Dat schept een band. Een flink aantal meiden die ik heb leren kennen op mijn reizen naar het buitenland, inclusief toen ik 16 was, heb ik nog contact mee. Niet dagelijks nee, maar gewoon leuk contact. Je hebt dan ook zoveel meegemaakt samen!

Vind je het spannend om je kind meteen een aantal maanden naar het buitenland te sturen, dan kan ik je aanraden om ze een keer een week gewoon in Nederland op kamp te sturen. Dan weet je ook meteen of je kind wel durft en hij niet na 2 weken en €10.000 armer weer op Schiphol huilend in je armen valt. Dat is gewoon een beetje zonde. teenage birthday party - Op zomerkamp | talencursus | naar highschool in Amerika

Hoe begin je aan zoiets?

Als eerste flink Googlen! Vraag overal informatie, boekjes, pdf wat dan ook op. Vraag om filmpjes, heel belangrijk voor het sfeerbeeld. Kijk ook naar welke landen wil je kind. Hoe lang wil je hem laten gaan? Gaan ze werken of studeren? Of gaan ze naar een kamp? Allemaal vragen die je voor jezelf met je kind op een rijtje moet zetten. Zelfs op highschool heb je nog zoveel keuzes. Welk vakkenpakket? Waar gaan ze logeren? In een gezin of op kamers?

Denk ook zeker aan je budget! Highschool in Amerika is een stuk duurder dan bijvoorbeeld asperges plukken in Frankrijk. Heel belangrijk voor landen als Amerika en Australië is een visum. Je moet die visumaanvraag echt op tijd doen. Zonder visum komen die kinderen het land niet in. Dus heel heel belangrijk is echt om dat ruim van te voren na te kijken. Als jij of je man een strafblad hebt, maakt dat de aanvraag van je kind ook moeilijker. Ook als je een keer geweigerd bent. Goed alle regels van het visum doorlezen dus, voor je aan een reis vastzit waar je niks mee kan.

Denk ook aan een hele goede verzekering. Stel je voor dat hij in land van aankomst wordt geweigerd omdat het visum bijvoorbeeld niet goed is? Of dat er een ongeluk gebeurd? In Amerika zijn ze keihard als jij niet retegoed verzekerd bent! Hier moet je echt niet op bezuinigen!

Wat zou jij ervan vinden als je kind een tijdje naar het buitenland zou willen?summercamp of talencursus in Amerika - Op zomerkamp | talencursus | naar highschool in Amerika

Zomerkamp foto’s

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - Op zomerkamp | talencursus | naar highschool in Amerika
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

9 Reacties

 • esther

  Wat mooi dat je haar hierin voor bent gegaan. Dat schept een band en daardoor kun je goed begrijpen waarom ze graag wil. Lijkt me een hele bijzondere ervaring!

 • tamara

  Wat onwijs leuk ik zou zoiets gaan doen in Italie maar uiteindelijk heb ik dat nooit durven voortzetten en nog steeds spijt van

 • Kaylee

  Leuk artikel! Heb ik vroeger ook altijd gewild. Altijd die coole grote lockers haha!

 • Joanne

  Het lijkt mij ook wel tof om daar voor een lange tijd te zijn! Alleen niet voor school, maar iets anders wat interessanter/leuker is 😉

 • nicole

  Ik heb dat inmiddels aan den lijve meegemaakt. Mijn oudste zit al een jaar in Engeland als au pair, en de jongste ging een half jaar naar China. Al met al is het me meegevallen. Als ze het daar fijn hebben, dan voelt het als moeder ook meteen makkelijker.

 • Elke

  Wat leuk dat je toen als model heel Amerika hebt kunnen ontdekken! Ik wou er zelf heel graag een half jaartje gaan studeren… Maar dit was veel te duur dus heb het niet gedaan… Maar ik hoop dat ik er snel eens naar toe kan gaan!

 • Hippiemeisje

  Goh, ik wilde destijds op buitenlandse stage gaan, mijn ouders waren formeel: dat mocht als ik het zelf betaalde, nu daar had ik het geld niet voor.
  had het anders zeer graag gedaan, echt wel

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: