Switchen van een Android naar iPhone

Deze maand stap ik over van de Android naar iPhone 11. Oke, oke, ik weet het… Ik de Android aanhanger naar de iPhone? Ik heb het een tijdje geprobeerd en rende snel weer terug naar de vertrouwde Android. Maar wat een euforie van gemak had moeten zijn bleek een enorme teleurstelling.

Weet je nog de huistelefoon?

Het voelt als de dag van gisteren dat ik nog uren met vriendinnen aan de telefoon hing. Dat je een serie moest kijken op het tijdstip dat hij op TV kwam. Of dat je niet kon bellen en op het internet tegelijk kon. De draadloze telefoon was de uitvinding van de eeuw, en muziek was op je walkman of de MP3 speler.

Mijn eerste mobiel had nog een antenne, en geloof het of niet, ik nam hem vrijwel nooit ergens mee naar toe want onhandig en wie wil in hemelsnaam altijd bereikbaar zijn? Niet te vergeten hoe duur het ook allemaal was. Pas in Amerika bij mijn eerste Blackberry snapte ik het nut van de mobiele telefoon en was hij al snel niet meer uit mijn handen weg te denken.

Maar we zijn natuurlijk 100 jaar verder, en nu wil ik alles van een mobiel.

  • Een goede verbinding
  • Mooie foto’s
  • Heel veel apps
  • Films kijken
  • Muziek luisteren
  • Mijn stappen bijhouden
  • Filmen
  • Editen
  • En ik wil ook gewoon op Clubhouse!

Ach het meeste van mijn werk gebeurt wel op die telefoon. En het is gewoon niet meer weg te denken.

Maar waarom dan nu die iPhone?

Ik had een tijdje een iPhone XR, maar omdat al mijn docs, spreadsheets, paswoorden, laptop en alles via Google gaat, werkte dat niet heel soepel samen. Je kunt het ook gewoon ouderdom noemen. Ik zat te vastgeroest aan mijn oude Android en kon echt niet wennen. Die telefoon is dus naar de puber gegaan en ik nam weer snel een Android. Maar nu komt het, dat had ik dus niet moeten doen.
Op de iPhone zitten zoveel meer apps, en dezelfde apps zijn een stuk uitgebreider en slicker. Het werkt gewoon makkelijker. En nu wil ik toch eigenlijk weer switchen.

Het liefst ga ik nu voor de iPhone 11 -Tele2 heeft een super aanbieding, dus klik even op de link als jij ook zit te denken aan een nieuwe telefoon! -. De iPhone 11 maakt prachtige foto’s, heeft een mega ruimte capaciteit, en hij is toch echt een stuk goedkoper dan de nieuwe 12. Laten we het over de iPhone 13 nog maar niet hebben! Dat is trouwens nog een voordeel, doordat de iPhone 13 dit jaar uitkomt, is de iPhone 11 extra voordelig. En laten we eerlijk zijn, er is geen dramatisch verschil.

Overstappen van Android naar iPhone

Dit is nog wel tricky want je kunt niet zo alles overzetten zoals van iPhone naar iPhone of Android naar Android. Maar er is een goede app die het leven een stuk makkelijker maakt voor ons. Voor je begint met de transfer zorg je wel dat beide telefoons op een oplader liggen..
De app Move to iOS installeer je op beide telefoons. Zo behoud je al je contacten, foto’s, agenda etc. Zorg voor de zekerheid wel dat je alles eerst hebt opgeslagen in de cloud. Helemaal als je van plan bent de Android te verkopen. Zelf hou ik de android nog even naast mijn iPhone 11. Gewoon omdat het kan, en voor als ik dingen niet snap of het niet goed is gegaan met de back up bijvoorbeeld.

Wat ik fijn vind op Android is dat je foto’s meteen worden opgeslagen in Google Foto’s, die ben je dus nooit kwijt. Je kunt dit ook instellen en opslaan op je iPhone, zo houd je alles toch samen.

Denk er ook aan dat je een lijstje maakt met alle apps die je van je Android naar iPhone wilt hebben. Die worden namelijk niet met de Android to iOS app meegenomen. Zorg dat je alle wachtwoorden en logins ergens hebt staan, helemaal bij betaalde apps kan het heel erg zonde zijn als je het kwijt bent.
Nogmaals doe niet meteen je oude telefoon weg voor je helemaal gewend bent en echt alles hebt, geloof mij dat je echt je laatste haren uit je hoofd trekt omdat je weer niet kon wachten en nu van alles kwijt is. Ik praat uit ervaring.Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥