Angst…

In mijn blog over angst voor clowns heb ik beschreven hoe diep het kan zitten. Angst kan zo divers zijn. Zo extreem dat het je leven kan beheersen en alles verstoort. Bij mij begon het tijdens mijn zware zwangerschap waarvan 6 maanden een ziekenhuisverblijf, ja dat gaat je echt niet in de koude kleren zitten. Paar maanden later een zwaar auto ongeluk, 1,5 jaar revalideren terwijl je zoontje pas 6 maanden oud is, heel heftig was dat. Met als kers op de taart een scheiding, en dan niet de minste scheiding. Een ex die je op alle fronten lastig valt, zo erg dat de politie zelfs er aan te pas komt.

Geloof me dan komt de angst vanzelf wel, mijn angst uitte zich dat ik niet meer in het donker durfde te slapen. Weet je hoe beschamend dat is, als volwassen vrouw/moeder je niet veilig voelen in je eigen huis. Elke avond/nacht bleven de lichten in huis aan, energie leverancier was echt super blij met mij. Elk geluidje, beweging was ik klaarwakker als ik al in slaap viel. Ik was serieus een spook, overdag revalideren, zorg voor mijn zoon ( tevens een huilbaby bijna 2 jaar lang) en in de nachten hield ik de wacht. Als je me nu vraagt waarom? Toen kon ik je geen duidelijk antwoord geven. Maar nu, weet ik waarom ik zoveel angst heb ontwikkeld. Ik heb de gehele zwangerschap moeten vechten voor het leven van mijn zoon en die van mij. Gevolgd door zoveel ellende waardoor je echt in een overlevingsmodus belandt.

angst donker

Het goede nieuws is dat ik mijn angst voor het donker heb overwonnen! Op gegeven moment ging letterlijk en figuurlijk de knop om. Ik stelde mijzelf de volgende vraag:” Wil je dat jouw zoon jou zo ziet en later ook zo angstig door het leven gaat?.” Antwoord was uiteraard NEE!! Ik slaap nu met de lichten uit, en het voelt zo bevrijdend. En het feit dat ik het nu met jullie kan delen is een overwinning! Ik ben er nog lang niet, er zijn nog zoveel angsten te overwinnen, ook dat zal ik met jullie delen. Want ik weet zeker dat ik niet de enige ben met haar innerlijke reis, stap voor stap!

ANGST DOODT DE GEEST…. ( to be continued)

Deel jouw ervaring met mij….Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like