Anti-abortus: De vrijheid tot vrijheidsberoving bestaat niet!

Anti Abortusfolder brievenbussticker DeLaatbloeier20191109 114436 - Anti-abortus: De vrijheid tot vrijheidsberoving bestaat niet!

Deze week klinkt een valse noot bij het klapperen van de brievenbus, wanneer de anti-abortusfolder op de mat valt. Als reactie heeft het Humanistisch Verbond een speciale JA/Nee-sticker voor je brievenbus gemaakt. En de dames van Linda mochten niet uitblijven en kwamen met de grappige en inmiddels trending hashtag #NietInMijnGleuf, welke eveneens wordt vergezeld door een brievenbussticker.

Helaas leggen brievenbusstickeracties – mooi scrabblewoord – de verantwoordelijkheid bij de folderbezorgster i.p.v. de initiatiefnemer en/of het huis-aan-huisbedrijf dat de folderopdracht aannam. Want wie krijgt de volle lading, wanneer je komende week bij het rammelen van de brievenbus als een valse Pitbull richting de buit op de deurmat racet?

PTT Post brievenbus Unsplash1530914156407 Markus Winkler - Anti-abortus: De vrijheid tot vrijheidsberoving bestaat niet!Juist ja, dat meisje die noodgedwongen folders moet rondbrengen om haar tampons en maandverband te bekostigen, want tot dat is Nederland verworden. Een land waar genante doorlekkingen voorkomen een tertiaire levensbehoefte (een luxe dus) is én een land waar religekkies hun vrijheden misbruiken om anderen hun vrijheden te ontnemen.

Ja, slechts 30 jaar na het vallen van de Berlijnse muur en 75 jaar na Operation Market Garden moet de vrijheid nog dagelijks bevochten worden. Vooral omdat sommige mensen niet begrijpen dat vrijheid in eerste instantie een plicht is. Wanneer je achter vrijheid van meningsuiting schuilt om anderen het recht tot zelfbeschikking en de keuzevrijheid bij onbedoelde zwangerschap te ontnemen, heb je je niet aan die plicht voldaan.

Brievenbussen flat Rotterdam Unsplash1527295699943 SerhatBeyazkaya - Anti-abortus: De vrijheid tot vrijheidsberoving bestaat niet!Verreweg de meeste Nederlanders zijn tegen een tolerante houding tegenover intolerantie. Dus de brievenbusstickers en de hashtags zullen hopelijk goed worden ontvangen. Maar wat vooral effectief zal zijn is het idee van Annette van Dasler om in héél Nederland de oranje straatbrievenbussen van PostNL een week lang te vullen met retourzendingen van die vermaledijde anti-abortusfolder.

Laat de oranje brievenbussen uitpuilen! Laat weten dat je meedoet door je aan te sluiten via de Feestboekpagina Anti-anti-abortusfolderactie. Want de vrijheid van de een, houdt op waar de vrijheid van een ander beginnen. Met andere woorden: ‘Als jij niet degene bent die zwanger is, hou dan je waffel!’

DeLaatbloeier @PinkPress Logo 300x144 - Anti-abortus: De vrijheid tot vrijheidsberoving bestaat niet!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love