Het anti-kater blog

Ik zal zachtjes tikken, en het niet al te ingewikkeld maken. Nou zal niet iedereen een kater hebben vandaag, maar voor het geval je misselijk in je bed ligt, of probeert een ontbijt te fixen voor de kinderen, dan hier wat tips.

Als eerste.. ik ben geen dokter. Maar ik heb wel eens een kater gehad, ok misschien vaker dan wel eens.. maar dit werkt voor mij! Dit zijn de tips voor als je geen medicatie wilt nemen, of voor erbij.

Anti-kater tips

  • Neem een drankje. Misschien niet het beste idee als je geen alcoholiste wilt worden, of de volgende dag geen kater wilt, maar het werkt wel. Een soort van chemisch proces. Daarom drinken veel mensen een Bloody Mary. Het geeft het idee dat je dan toch niet geheel ongezond bezig bent. Vroeger dronken ze een biertje met eigeel, zout en peper. Dat werd later verfijnd door een fijn tomaten sapje met zout, peper, vodka, en een paar druppels tabasco (de bloody mary). Om het fris te maken doen ze er ook wel eens een selderij stengel of een limoen partje in. Overigens ook erg lekker zonder de vodka.bloody mary 833900 1280 - Het anti-kater blog
  • Dat eitje was geen slecht idee vroeger. Het ei zuigt wat troep op van de drank, en zorgt er dus voor dat je weer wat beter voelt. Koken of poached is een aanrader zodat je niet echt met die gebakken ei geur zit.
  • Potassium is ook zo een wondermiddeltje. Een banaan of wat kokoswater kun je dus heel blij van worden.
  • Fruit helpt je ook je goede suikers weer aan te vullen, en je word niet zo misselijk als na een hamburger of vette kebab. vitacoco - Het anti-kater blog
  • Gisteren 8 glazen drank gehad? Dan vandaag het dubbele in water. Hydrateren is het belangrijkste van de dag.
  • Koffie, die had je waarschijnlijk al gehad voor het lezen van dit blog. Goed, neem er nog een. Cafeïne helpt je kater sneller door je lichaam te verwerken, en maakt je hersenen een beetje wakker, dat kun je nu vast wel gebruiken.
  • Groene thee is net zo een fijn middeltje. Doe er wat lavendel of rozemarijn bij als je echt misselijk bent.
  • Om bij de drank te blijven, sportdrankjes helpen ook goed tegen de misselijkheid.
  • Slapen. Zal niet altijd lukken, maar als je kan, duik je bed weer in. Zorg dat je huis niet te warm is, dan word je alleen maar draaieriger en misselijker van.

Om de volgende keer een kater te voorkomen, dan kun je uiteraard beter niet drinken.. of een glas water voor elk glas drank die je neemt. Zorg dat je wat gegeten hebt. En belangrijk: prik zorgt ervoor dat je sneller dronken word. Probeer dus wat anders.

Veel succes!!

 

img 20180308 204700 300 - Het anti-kater blog
Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - Het anti-kater blog
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

4 thoughts on “Het anti-kater blog

  1. Zo grappig, ik heb ook ooit zo’n soort blog geplaatst. Gisteren was dat weer eens mijn best gelezen artikel. Ik moet daar dan echt om gniffelen.

Ik hoor graag wat jij van mijn blog vind, laat je een reactie achter?

%d bloggers liken dit: