Is een babyfoon nog wel nodig?

Nu de meiden bijna 4 en bijna 11 zijn, zou je zeggen dat de babyfoon niet echt meer nodig is. Maar aangezien Miya nog niet doorslaapt, hebben wij er wel nog steeds 1. Nu proberen wij een babyfoon met camera, om te zien wat er precies gebeurd als ze wakker wordt.

Bijna 4 en nog niet doorslapen

Natuurlijk slaapt zij heus wel eens een nachtje door. Maar het komt zelden voor. Vaak alleen als ze pas heel laat slaapt. Als baby sliep ze ook pas in als ze ingebakerd was. En nu word ze gelukkig niet zo vaak meer heel lang wakker. Sinds een paar weken wil ze alleen nog een knuffel en een speentje, dus we zijn al op het goede pad hoop ik.

Nachtmerries

Het vermoeden bestond al een tijdje dat zij misschien nachtmerries heeft. Wij hebben nu een babyfoon met camera zodat we alles konden meten en zien. En daar zien wij dus inderdaad dat ons kleine meisje uit het niets gaat zitten en gillen en huilen. Ik had gelezen dat je ze dan eigenlijk moet laten en dat ze meteen in slaap vallen. Maar zij gaat rechtop zitten gillen en huilen, en als ik iets te lang wacht dan maakt ze haar zus wakker.

Ze slaapt ook op de kamer van haar grote zus, zodat het misschien fijner is. Maar eigenlijk maakt het geen verschil, behalve dat ze het in de avond gezelliger vinden. Keira vind het overigens alleen maar fijn, en troost haar zusje snel in de nacht. Maar het is niet genoeg, ze blijft huilen om mama of papa. En bovendien is dat niet Keira haar taak. Die moet ook gewoon naar school in de ochtend. Dat is dus het moment dat we of bij haar kruipen of zij bij ons beneden. Ook slaapt zij ontzettend onrustig, ze draait en draait en draait. Tussen ons in houden wij haar toch een beetje tegen wat rustiger slaapt waarschijnlijk. Maar hoe krijg je haar stil te liggen als ze alleen ligt? Een slaapzak durf ik niet, want wat als ze in haar slaap naar beneden wil lopen? En ja we hebben een hekje, maar ze krijgt alle hekjes zonder enig probleem open.

IMG 9266 Is een babyfoon nog wel nodig?

Babyfoon met camera

Wij hadden een ip camera, maar die stoorde steeds en dus hebben we al snel een reguliere babyfoon gehaald. Maar ik wilde toch perse zien wat Miya toch doet in haar slaap en dus hebben we een nu een babyfoon met camera.

Het fijne van deze babyfoon is dat behalve je de hele kamer zo een beetje kan zien, doordat je op je scherm kunt tikken en zo de hoek kunt veranderen, hij kan nog veel meer! De temperatuur van de kamer staat er bij, zo kun je zelf dan een raam open zetten of juist dicht doen als het te fris is. Dit is helemaal belangrijk als je een heel kleintje hebt, omdat die het al snel te warm of te koud hebben, wat zelfs gevaarlijk kan zijn. Je kunt een slaapliedje aanzetten of het nachtlampje. Er zit een fles alarm op mocht je nog de fles geven.

En wat voor ons heel belangrijk was, je kunt terug praten! En als ik dan Keira nog stiekem met haar telefoon onder de dekens zie, dan kan ik die ook waarschuwen. Ook handig als ze wat ouder is en met haar vriendje op de kamer zit denk ik. De ouderunit is oplaadbaar, dus kan mee de tuin in op een mooie zomeravond. Ook kun je er meerder camera’s op aansluiten. Handig als ze allebei op hun eigen kamer straks slapen.

TIP! Op de homepage van Alecto baby vind je nog veel meer informatie en verschillende camera’s.

De babyfoon met camera is dus wel echt een uitkomst voor ons. We zien Miya al draaien en onrustig worden, en kunnen als ze ineens rechtop zit, al meteen een speentje of een kusje geven. dit resulteerde al vannacht in dat ze gewoon rustig weer door ging slapen zonder al te veel drama. Ook vind ik het wel veilig dat als ik wat hoor boven, ik meteen even kan kijken zonder naar boven te moeten.

Heb jij ook een babyfoon?

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

11 gedachten over “Is een babyfoon nog wel nodig?”

  1. Joandi Loes Tholen

    Je moet gewoon doen waar jullie je zelf het beste bij voelen. Mij lijkt het ook heel geruststellend om zo een klein beetje te kunnen zien wat ze doen.

  2. Poeh.. nog steeds niet doorslapen lijkt me best wel zwaar voor jullie. Ik hoor ook vaak dat je de beelden van de babyfoon op je telefoon kunt zien. Kunnen jullie dat ook?

  3. Het lijkt mij in jullie situatie erg handig dat je kunt zien wat er in de kamer van Miya en Keira (bijzondere namen trouwens) gebeurt. Als het nodig is kun je snel reageren. Ik hoop voor jullie dat Miya snel beter slaapt. Lijkt mij erg lastig om uit te vinden wat het beste werkt voor je kind. Dat je alles op de camera terug kunt kijken lijkt mij een goede hulp.

  4. Handig! Ik heb nog geen kinderen maar wel de wens in de toekomst. Dit soort tips vind ik dan handig te lezen voor als het zover is.

  5. Hey wat handig zeg dat je je kleintje op deze manier goed in de gaten kunt houden!

  6. Heel handig dat je zo kan zien wat er gebeurt! Wel echt heel sneu dat ze zoveel nachtmerries heeft. Hoop dat het snel over gaat. x

  7. Wij hebben een soortgelijke van Alecto, alleen dan ook nog een met een projector op. Ik gebruik hem voor mijn zoontje van 5 maanden die rolt in bed, maar ook voor mijn dochter van drie jaar. Soms wilt ze niet gaan slapen en kunnen we haar in de gaten houden als ze uit bedje gaat. Niet alleen erg praktisch, maar ook nog eens leuk. Lachen ons soms kapot ermee. Als we dan vanuit beneden de camera bewegen ziet zij het lampje bewegen, is ze wat bang en gaat ze meteen in bed liggen. Hihi!!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven