Laat de ooievaar maar landen! Zo fix je de babykamer

Nog een paar weekjes of maandjes wachten en dan is het zover! Er is natuurlijk niks mooier dan een lief klein baby’tje verwelkomen op de wereld. 9 maanden lang leef je naar dit moment toe, dus hoe fijn is het om je kleintje een heerlijk plekje te geven in huis? Een baby’tje slaapt veel, dus het is heel belangrijk om de babykamer zo veilig en praktisch mogelijk in te richten!

Kies een thema


Bij het inrichten van een babykamer kun je het beste een thema kiezen. Zo voorkom je dat de kamer rommelig oogt of dat items niet bij elkaar passen. Kies bijvoorbeeld voor sterretjesbehang en laat de sterretjes terugkomen in een dekentje of een kussen. Wat ook super lief is, is een babykamer met Nijntje of Woezel en Pip. Er zijn op internet hele leuke muurstickers te verkrijgen van Woezel en Pip! Als dat je kleintje niet blij maakt…

Hou het neutraal


Een babykamer moet een veilig en rustig gevoel uitstralen. Zo krijgt je kleintje genoeg slaap én heb jij weer wat extra me-time! Ga daarom voor neutrale kleuren in de babykamer, zodat het niet te druk wordt. Felle kleuren kun je beter vermijden, ga voor een neutrale kleur op de muur en werk het af met vrolijke decoratie.

Mama-zone


De babykamer is natuurlijk niet alleen een plekje voor je baby. Het is ook de plek waar jij je kindje voedt en knuffelt. Een mooie schommelstoel maakt het geheel daarom helemaal af. Zo hoef je geen meters te lopen met je hongerige kleintje, maar blijf je in de gezellige babykamer. En voor als het ’s nachts wat kouder wordt: hang een dekentje op de schommelstoel, zo krijgen jullie het allebei niet koud!

Slaap kindje, slaap


Een blije baby is een blije ouder. Als een kindje goed slaapt, kom jij ook eindelijk aan de rust die je zo verdient. Zorg er daarom voor dat de babykamer goed verduisterd is, zodat je kindje niet wakker wordt van de eerste lichtstralen. Kies voor de juiste raamdecoratie, waarmee de kamer overdag mooi licht is en ’s nachts (of tijdens een middagslaapje) zo donker mogelijk is. duo rolgordijnen zijn hiervoor ideaal: overdag kun je het licht reguleren en ’s nachts verduistert het de kamer. Om helemaal in stijl te blijven met het sterretjesthema, kun je ook kiezen voor een dakraam rolgordijn met sterrenprint. Deze verduisteren niet alleen de kamer, maar staan daarnaast ook nog heel leuk!

Hoe richt jij de babykamer in?

Lees ook: Kleurige behangtips voor kinderkamers


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥