Close

Back to basic met hout in het interieur

Gingen we een tijdje massaal voor strak, strakker en strakst in huis, is nu hout in het interieur weer helemaal terug. Zachte tinten en zo natuurlijk mogelijk is helemaal de trend voor 2018.

Back to basic

Nou was ik nooit zo een grote fan van dat hele strakke en uber moderne. Ik hou zelf heel erg van de bohemian stijl, het Mediterraanse.. Daar hou ik nog steeds heel erg van, maar mijn man is van het super strakke, alles witter dan wit en eventueel wat zwart interieur. Uiteindelijk werk ik thuis en dus moet het meer bij mij passen want ik ben er vaker. Maar we zijn dus wel tot een zachte compromis gekomen in dit huis met houten tafels, groene muren en groene gordijnen bijvoorbeeld. In het nieuwe huis hebben wij andere plannen. Daar wil ik back to basic.

Gekleurde plafonds en witte muren

Ik zie overal mooie groene muren verschijnen, prachtig, helemaal mijn smaak, maar ik ik wil dan alweer veranderen. Ik heb mijn huis graag anders dan de rest. Nu was mijn idee om alle muren gewoon lekker wit te houden. De plafond daarentegen moeten bijvoorbeeld in de woonkamer, slaapkamer en badkamer een andere kleur. Misschien ook wel in de meiden hun kamer. Ik had ergens gelezen dat lichtblauw op het plafond staat voor puurheid en dat je dan beter kunt concentreren als met een wit plafond. Met al die ADHD hier in huis, denk ik dat een mooi lichtblauw plafond een heel strak plan is.

In de meiden hun kamers misschien roze of ook lichtblauw? Daar ben ik nog niet helemaal over uit. De badkamer wil ik een soort van terracotta of ook blauw voor de eenheid. Maar terracotta vind ik dan net of je op vakantie bent. Zo een hele witte badkamer of grijs is gewoon niet zo mijn smaak.

Hout in het interieur

Ik had het al eerder over houten tafels in huis. Ik heb een hele mooie eettafel die eigenlijk in de tuin hoort, die lijkt een beetje op de Slice Tafel van Ethnicraft. Ik heb daar dan weer stoelen bij in de stijl van Hella Jongerius. Hella speelt heel veel met hout en kleur, wat ik dan weer overal bij vind passen. Helemaal als alles al zo strak wit is. Haar stoel met verschillende tinten oranje en houten poten vind ik echt fantastisch!

Houten design meubels maken een huis sowieso wat levendiger vind ik. Vooral als het is gemixt met een mooie stof, dan geeft dat echt warmte. Hout wordt dan ook echt eigen als het wat langer mee gaat. Zo hebben wij nu een houten tafel die is gemaakt van de balken in de kroeg die de overgrootopa van mijn man ooit had. Dat is toch bijzonder? En dan vind ik dus van hout in je interieur, het gaat lang mee, en door het leven krijgen ze hun eigen unieke look. Dat heb je dus niet met plastic of metaal bijvoorbeeld.

Wat vind jij van hout in het interieur?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

10 thoughts on “Back to basic met hout in het interieur

  1. Ik ben wel een fan van hout in het interieur. Alles is tegenwoordig zo nep en plastic of metaal, het hout is dan een stuk authentieker.

  2. Stiekem ben ik voor strak maar als ik rondkijk in de woonkamer is het vooral een ratjetoe . Ik zou meer in een geheel moeten denken in niet in losse onderdelen die ik mooi vind. Ik kijk dan ook altijd verlekkerd naar de woon magazines. Het lukt me zelf helaas (nog) niet,wellicht ooit… 😀

  3. Hout is een goede toevoeging. Het maakt een woonkamer erg huiselijk.

  4. Wij wonen in een nieuwbouw huis met een zwarte vloer en witte muren. Hout maakt het interieur meteen een stuk warmer

  5. Ik vind hout prachtig. Zelf hou ik enorm van de landelijke houte styl. In mijn moeder haar huis heeft de living allemaal houte meubels. Ik vind het zelf prachtig maar soms een beetje te veel. Ik hou enorm ook van aparte dingen in een huis.

  6. Strak, modern en hout. Dat moet een prima combinatie zijn. Mijn bed, bureau, tv-kast, kledingkast en boekenkast zijn allen gemaakt van steigerhout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang