Close
het leven romantiseren doe je met deze tips

Back to basic: zo kun je het leven romantiseren

Het leven romantiseren? Wat klets jij nou, denk je vast.. Maar met de huidige kosten, lijkt iedereen boos te zijn en haast te hebben, het moet sneller, groter en duurder. Je vergeet soms dat de kleine dingen in het leven alles de moeite waard lijken te maken. In mijn zoektocht naar rust in mijn hoofd kwam ik in de rabbithole van het leven romantiseren. 

Wat bedoel je nou met het leven romantiseren?

Romantiek gaat niet alleen over liefdesrelaties en bloemen. Het gaat om het koesteren van momenten, het creëren van een sfeer en het omarmen van de schoonheid om ons heen. Het leven romantiseren is een kunst die ons in staat stelt om het leven te benaderen met verwondering en dankbaarheid. Pas op de plaats, al zijn het een paar minuten of een paar handelingen zoals een kaarsje aansteken, even kijken naar de wilde bloemen langs de weg, geven rust in het hoofd. 

Genieten van de hele kleine dingen

Van het bewonderen van een zonsondergang tot het genieten van een perfect gebakken croissant bij het ontbijt – romantiseren draait om het waarderen van de kleine dingen die ons gelukkig maken. Het stelt ons in staat om in het huidige moment te leven en de schoonheid in alledaagse situaties te ontdekken.

Maak je eigen romantische omgeving

Je omgeving speelt een cruciale rol in het bevorderen van romantiek in je leven. Verander je ruimte in een oase van rust en schoonheid. Kaarslicht, zachte muziek en geurige bloemen kunnen samen het leven romantiseren. Ga eens rustig ontbijten met een eigen gebakken brood (of zet een heel brood van de Lidl even in de oven voor die lekkere vers brood geur in huis), pak wat vaker een boek in plaats van alle afleveringen van Grey’s Anatomy nog een x te bingen. Lees meer tips over het huis anders in te richten op het lifestyleblog van Els!

Back to basic zo kun je het leven romantiseren

Zet je meldingen wat vaker uit

We zijn dol op de likes, de snelle video’s (wist je dat de gemiddelde aandacht 4 seconden per filmpje is?), zoveel mogelijk informatie naar binnen slurpen voor je eerste bak koffie. De mails en appjes moeten binnen 3 seconden na binnenkomst beantwoord worden, ook tijdens het eten. Zet je geluid af en toe uit en ga wat anders doen.

Duik de natuur in (een park is ook natuur)

De natuur biedt een prachtig canvas voor romantiek. Trek de natuur in, voel het gras onder je blote voeten en adem de frisse lucht in. De natuur inspireert tot introspectie, rust en een diepere verbinding met jezelf en anderen.

Bouw je eigen droomwereld

Het leven romantiseren omvat ook het cultiveren van je verbeelding. Creëer je eigen droomwereld door te dagdromen, creatieve projecten te ondernemen en jezelf toe te staan om te fantaseren. Door je verbeelding te omarmen, geef je jezelf de ruimte om te dromen en te creëren. 

Tip! Lees eens over Human Design

Het genot van een eenvoudig leven

Romantiek en eenvoud gaan hand in hand. Door je leven te vereenvoudigen, geef je jezelf de vrijheid om te genieten van wat echt belangrijk is. Minimalisme kan dienen als een krachtig hulpmiddel om de overvloed aan prikkels te verminderen en te focussen op wat er werkelijk toe doet.

Verdiep je relaties

Terwijl we romantiek vaak associëren met liefdesrelaties, is het ook van toepassing op vriendschappen en familiebanden. Breng tijd door met dierbaren, deel mooie momenten en toon genegenheid. Deze kleine gebaren kunnen een diepgaand gevoel van verbinding creëren.

Romantiek is een levensstijl die ons uitnodigt om het leven te omarmen met een open hart en nieuwsgierige geest. Door het koesteren van momenten, het creëren van mooie omgevingen en het cultiveren van verbinding met onszelf en anderen, kunnen we een leven van diepe vreugde, zingeving en betekenis creëren. Dus waarom niet vandaag beginnen met het leven romantiseren?

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

1 thought on “Back to basic: zo kun je het leven romantiseren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang