Close
Back to school: de leren op afstand editie

Back to school: de leren op afstand editie

Met de komst van corona is thuis online les hebben steeds meer gewoon. Ook als iedereen weer naar school gaat zullen vooral de kinderen van het voortgezet onderwijs veel vaker een dagje online les hebben. Voor deze keer dus een back to school: de leren op afstand editie.

Waar we in september een soort van hoop hadden op een “normaal” schooljaar is dat dus wel anders gebleken. We proberen met zijn allen weer zo goed mogelijk thuis les te geven, en op de scholen krijgen kinderen dezelfde lessen en is dat zo mogelijk nog raarder voor de kinderen denk ik.

Als de basisschool kinderen straks waarschijnlijk weer fulltime naar school mogen, is dat voor de voortgezet onderwijs kinderen toch wel anders. Veel scholen hebben straks, om aan de 1.5 meter regel te kunnen houden, klassen gesplitst en vaker online onderwijs. Dit houdt de veelal drukke en grote scholen toch wat rustiger.

Het traditionele back to school shopping lijstje is meestal een nieuwe lunchbox, een paar nieuwe gympen voor gym en een rugtas, moet je nu toch verder kijken. Denk aan items als een blue light bril (vaker achter een scherm), organizers, verlengsnoeren en kastjes om al het werk op te ruimen. Een warme trui voor in de klas is onmisbaar met alle ramen open. Ook mondkapjes zijn nu nodig op de middelbare school. Ga voor stylish en simpel zwart, maak een statement met een quote of stoere print, of juist lief met de satijnen mondkapjes. Voorlopig zal het een beetje bij de standaard schoolbenodigdheden horen.

Back to school: de leren op afstand editie

 

Een nieuwe werkplek in huis

De puber werkte -zoals zoveel pubers- zo min mogelijk aan haar bureau en zoveel mogelijk van onder haar dekbed vandaan. Met een hoodie snel aangetrokken zodat het lijkt of ze moeite hebben gedaan in de ochtend en niet net 5 minuten daarvoor hun ogen hebben opengedaan.

Wij hebben de luxe dat we nog wat ruimte hebben in huis waar we niet zoveel mee deden. We wonen in een drive-in woning en hebben dus een tuinkamer. Nou stond daar een bankje en een kast, en hebben daar nu een grote tafel, een goede stoel en een extra WiFi versterker neergezet. Zo kan de puber rustig beneden werken, en niet elke keer half in slaap vallen tijdens een les.
Het is overigens ook voor jezelf fijn als je de ruimte hebt, om een hoekje te maken waar alleen gewerkt wordt. Het liefst ook nog zodat je met je rug overal naar toe zit, en minder snel wordt afgeleid.

Dat bankje in de tuinkamer wordt ook goed gebruikt door de kleinste. Zij moet van school 30 minuten per dag lezen, en dan zit ze prinsheerlijk met haar boekje, een broodtrommel met fruit lekker tegen een kussen aan terwijl de puber een online les volgt.Ze hebben allebei een broodtrommel met foto en een kussen met fotoZo hebben ze hun eigen hoekje en geen gezeur dat de ander uit je bakje zit te eten. Dag en nacht in dezelfde ruimte zitten werkt gewoon heel demotiverend.

Back to school

Het zal voor veel kinderen ontzettend wennen zijn als ze weer naar school moeten. Ze zijn nu aan jou gewend en moeten opeens weer naar de leraar luisteren, omgaan met veel kinderen, en dat kan heel overweldigend zijn. Probeer ze daar echt op voor te bereiden, laat ze weten dat je er voor ze bent, en dat ze het heel spannend mogen vinden. Maar ook hoe leuk het weer is om iedereen te zien. Geef de kleinere kinderen bijvoorbeeld dezelfde lunchbox mee als waar ze thuis hun fruithapje in kregen. Dat voelt dan toch nog even vertrouwd en helpt bij de overgang.

Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang