Back to school: dit gaat er in de broodtrommel!

Nog heel even en dan begint de school hier weer echt. Vroege ochtenden, en weer lunch pakketjes voorbereiden. Tijd voor de school lunch

De school lunch!

Hier op school hebben ze een continue rooster. Je moet dus elke dag wel wat eten meegeven. Zo sneu anders zo een kind met honger. Ze mogen eigenlijk zo min mogelijk suiker mee nemen, en snoep is al helemaal verboden. Daar kun je boos om worden, je kunt ook gewoon blij zijn dat er een moment minder is om te snoepen. Snoep komt al zo makkelijk tegenwoordig, even een cakeje, een boterham met hagelslag, een pakje fristi, en hup 30 klontjes suiker. Zo erg is het dus niet.

Wat geef je mee?

Laten we eerst voorop stellen dat ik geen Bento box mama ben, hoe leuk ik het ook vind. Ik heb er geen geduld of tijd voor. Maar ik probeer wel iets van variatie mee te geven.

 • Brood met hartig beleg of pindakaas zonder suiker. Ook wel eens honing, of bijvoorbeeld creamcheese met honing. Bij hartig beleg mix ik bijvoorbeeld ook wel eens kipfilet, met kaas en komkommer voor een extra dik belegd broodje. Op een hard broodje is dan extra verrassend. Creamcheese en tomaat of komkommer zijn ook lekkere opties. Je kunt ook veel verschillend brood proberen.
 • Crackers geef ik ook regelmatig mee. Ze krijgt dan genoeg crackers voor de dag, en een zakje met beleg.
 • Erg lekker is zelfgemaakt knijpfruit
 • Pannekoeken met honing
 • Fruit in een fruitbakje
 • Koude pastasalade
 • Suikervrije muffins
 • En uiteraard een grote fles met water. Je kunt die ook opvrolijken met stukken fruit erin. Geeft een lekkere smaak, en is weer gezond.

Dit jaar koos ze voor de panda Mepal lunchbox, die is natuurlijk felroze en schattig. Maar ongetwijfeld zullen er meerdere komen dit jaar.

Wat geef jij mee naar school?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

4 gedachten over “Back to school: dit gaat er in de broodtrommel!”

 1. ik begin dit jaar met lunch meegeven. (ben net cadeamoeder geworden van een jongen van 7)
  Vind het wel lastig om te bedenken wat ik meegeef. In ieder geval boterhammetjes en wat fruit. Daar probeer ik wel in te variëren.

 2. Wat een schattig panda setje 🙂 lief. Het lijkt mij nog een flinke uitdaging om een beetje leuk, gezond en gevarieerd eten mee te geven voor school. Ik ben benieuwd hoe dat over een paar maanden gaat als peutergirl naar school gaat hier (omg, is ze alweer bijna ZO groot !!!) Liefs X

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: