Bakken met kinderen | Leuker en makkelijker dan je denkt!

Nu zie je misschien bakken met kinderen voor je; ballenbakken, plastic bakken…haha.. nee onzin natuurlijk. Ik bedoel gezellig samen met de kinderen koekjes bakken of wafels!
Die van mij is áltijd dol geweest op bakken; soms tot vervelends toe. Niet iedereen begrijpt dat. Geweldig toch, een kind die minimaal drie keer in de week een taart of een trommel vol koekjes wil bakken?! Het klinkt zo inderdaad heerlijk. Maar…. de koekjes en de taartjes moeten ook opgegeten worden hè. En dat vergeten de meesten!

Maar oké, feit is dat samen lekkere dingen bakken met je kinderen (of die van een ander) zó leuk is om te doen.
Als je voor het eerst gaat bakken samen houd het dan eenvoudig. Zo behouden ze het geduld en blijven ze er plezier aan beleven.

Zelf wafels maken

Bij De Leukste Taartenshop hebben we een wafelmaker besteld. Dit omdat we wel vaak taartjes en cupcakes bakken, maar de meiden houden het meest van wafels. En joh dat is makkelijk! Je kunt een kant en klare wafelmix bestellen, of het zelf maken. Wij hadden het kant en klaar besteld. De meiden maakten gezellig de mix en maakten er balletjes van. Ik deed ze in de wafelijzer, en echt super easy mooie wafels! Ze waren ook nog eens mega lekker. Je kunt ze versieren met van alles. Hier ging er flink wat glitter spul overheen, maar fruit en Alpro proteïne yoghurt is nog lekkerder. Dit is echt heel easy beginners werk, en ze kunnen bijna niet fout gaan! Ze waren hier wel op voor ik foto’s echt kon maken, vandaar de stockfoto.

Samen leren bakken

Hebben de kinderen het koekjes bakken onder de knie dan volgt een simpel taartje. Bouw de moeilijkheidsgraad langzaam op; zo blijft het voor iedereen leuk en gezellig en ontstaan er geen irritaties.
Behalve dat het leerzaam is, is het ook heel goed als kinderen creatief bezig zijn. Even niet bezig op de tablet of smartphone.

En weet je wat op de lange termijn zo leuk is? Als de dag komt dat ze ook oud genoeg zijn om het helemaal alleen te doen. Kom je thuis na een dag hard werken, staat je dochter klaar met een zelfgemaakte taart. Hoe leuk is dat?!wafels maken met kinderen Bakken met kinderen | Leuker en makkelijker dan je denkt!

De foto’s zijn van Maria Bochkova

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
Scroll naar boven