Alle ballen in de lucht houden

Hoe doen andere moeders het? Gekapt en gemakeupt in nette kleding in de ochtend bij school. De kinderen bento bammetjes mee, en altijd een net opgeruimd huis. Een full time baan en om 18.00 een verantwoorde maaltijd op tafel. Alle ballen in de lucht! Hoe ik dat doe?

Dat wilde Marjo van Mar-Joya.nl wel weten, en tagde mij in de  ‘Alle ballen in de lucht’ tag bedacht door Linda van Mamaliefde.

Alle ballen in de lucht

Hou ik ze allemaal in de lucht, of kun je ze vinden onder bank en in de wasmand?

1. Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc.?

Ik doe het meeste, heel simpel. Ik kan gewoon slecht tegen zooi, en al helemaal niet tegen ene vies huis. Wel is het altijd een chaos bij ons thuis. En zelfs na flink poetsen en opruimen vinden mensen het “gezellig rommelig”(fuckers). Mijn man doet vaak wel de afwas, bedden verschonen en hij brengt de meiden naar school/opvang. In de nacht is degene die opstaat bij nachtmerries van de kinderen, en ik zorg dan meestal beneden weer ze. Best ok verdeeld, al mag hij wat meer in het huishouden doen.

2. Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

Niet te doen. Ik werk thuis, en mijn werk loopt zo door mijn privé leven heen, ik vind dat onmogelijk te scheiden. Gelukkig is mijn man ook zelfstandig ondernemer, en begrijpt hij het 100%. Nee maak dat 1000%, hij heeft het nog veel erger dan ik!

3. Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Ik weiger te strijken. Gewoon niet. De ramen doe ik dan wel weer 1x per maand. Rare obsessie ik weet het. Boven dan niet, die doe ik eens in de 2 en soms wel 3 maanden. Ik stofzuig wel elke dag, maar dweilen gebeurt hooguit 4x per week. Sommige moeders zie ik 4x per dag alles opvegen en schoonmaken, dat doe ik ook niet. Geen tijd voor, en geen zin in. Tenzij het echt niet anders kan. Maar 3 of 4x per dag? Nee, daar begin ik niet aan.

4. Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Oh toevallig gisteravond, toen de meiden lekker vroeg in slaap waren gevallen, en mijn man op een feestje was. Ik heb een hele week The Bold and the Beautiful vooruit gekeken. HEERLIJK!! Even genieten van hun drama.

via GIPHY

5. Heb je weleens een date night en wat doen jullie dan?

Niet vaak genoeg. Als we wel een datenight hebben zeggen we altijd dat we dat vaker zouden moeten doen. Lekker samen uit eten, een filmpje pakken, of gewoon in bed liggen met take out. Heerlijk vind ik dat. Dat kreeg ik ook voor mijn verjaardag. Twee dagen geen kinderen, en dus lekker uit eten geweest, en een dagje gewoon niks doen. Netflix aan, snacks en drinken bij de hand, en relax!

6. Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Mijn beste vriendinnen wonen helaas verspreid over deze aardkloot, en zie ik dus alleen op whatsapp of Facebook, tenzij 1 van ons bij de ander in het land is, dan doen we die moeite wel! Maar gelukkig heb ik ook hier een paar echt leuke en lieve waardevolle vriendinnen weten te maken, die zie ik ook heel regelmatig. Om te hardlopen, met de meiden, of gewoon gezellig samen eten. Ik ga verder niet echt stappen of zo. Dan heb ik nog een groep vriendinnen die ik dagelijks spreek, en wel heel snel wil zien!!

7. Heb je veel contact met je familie?

ik spreek mijn moeder dagelijks, maar zie haar minder sinds ik zo ver buiten Amsterdam woon. Mijn broer spreek ik ook regelmatig, en mijn zus woont op Ibiza. De nichtjes en neefjes spreek ik nog wel eens op fb, maar zie ze heel weinig.

8. Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten eruit?

Mijn uiterlijk. Met meer uren in de dag zou ik meer kunnen slapen, meer kunnen sporten, en had ik meer tijd om beter te koken.

9. Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Altijd. Ik heb geen zin de hele dag te klagen. Wat levert het op om mensen altijd te vertellen dat je kapot gaat van de pijn? Of dat je je vreselijk druk maakt om iets van de kinderen? Daar heb je het 1x over, daarna wordt je een zeur. Ik zeg dus gewoon niks. Ook plaats ik graag filters over foto’s, dan zie je niet hoe moe ik ben.

10. Welke tips heb je voor andere moeders?

Trek je minder aan van al die opgelegde regels of die moeders die overal commentaar op hebben. Leef jou leven zo puur en eigen als je kunt, en dan komt alles wel goed.

11. Wat vraag jij je wel eens af hoe andere moeders dat aanpakken?

Ik vraag mij vaak af waarom sommige moeders die schone schijn ophouden, maar dan besef ik mij dat ik het zelf ook doe. Wel vraag ik mij af hoe die full time werkende moeders dat doen? Huis schoon, kinderen schoon, en werk gedaan. Hoe dan? Waar halen ze die uren vandaan?

Ik heb een lieve man, en 2 geweldige meiden. Zij waarderen hoe ik een full time baan met het huishouden en de kinderen combineer. Zij snappen dat ik soms een hele nacht aan het werk ben, en zij houden van mij hoe ik ben. Wat heb ik nog meer nodig? Laat die ballen maar lekker waar ze liggen. 

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

14 gedachten over “Alle ballen in de lucht houden”

 1. …. alle ballen in de lucht houden is zo herkenbaar! Ik heb zelfs een app op mijn telefoon om mij aan de klusjes te herinneren!

 2. hahaaha hier is de man ook de vuinisman. En hoe herkenbaar, ik ben zoveel tijd kwijt met nadenken over wat ik moet doen, dat ik het allang had kunnen doen

 3. Ja het huis keurig staat bij mij ook als laatste op de lijst hoor. Maar ik moet zeggen toen ik alleen met de oudste nog woonde leek het wel altijd veel netter in huis.

 4. Ik denk dat het huis minder rommelig word bij de fulltime buitenshuis werkende moeders, omdat er overdag niemand is om spullen rond te gooien. Dat helpt denk ik wel.

  Ik werk ook vanuit huis, en herken dat werk en privé door elkaar lopen.

 5. Heb erg moeten lachen om je ‘fuckers’ comment. ?
  Knap hoe je alles weet te doen. Hier lopen we 24/7 achter de feiten aan. Ook dat heeft zijn charme, hou ik mezelf maar voor.

 6. Kuch… Ik wil heel graag opruimen. Het benauwd mij hoe vol ons huis aan het worden is. Door de versnipperde tijd moet ik toch vaak kiezen. En dan kies ik voor schrijven. Als mijn kind thuis is van school, dan kies ik voor haar (samen tekenen, knutselen of andere dingetjes) en het huishouden? Tja, dat blijft grotendeels liggen. Koken doe ik doordeweeks wel altijd, graag ook nog ‘verantwoord’ (dus afwisselend Indisch, pasta, soep, Hollands) en graag met veel verse groenten. Stofzuigen? Eens per week (ja sorry) en tussendoor vegen. Dweilen idem. Toiletten wel heel regelmatig en om de dag schone vaatdoekjes en keuken- en handdoekjes. Iedere dag wassen, drogen, ophangen. De rest neem ik mee during the week. Uhm. Vergeet ik nog wat? Het ziet er voor anderen altijd picobello uit krijg ik te horen. Het is ook schoon, maar ik weiger om er teveel aandacht aan te besteden.

 7. Nou, bij mij moet het huishouden regelmatig een dag wachten, of een week. Ik kan nou eenmaal niet alles. Ik heb net een afwas van 4 dagen gedaan en ben dan echt blij dat het gebeurd is. Soms heb ik gewoon écht even geen puf meer. Fit blijf ik wel, want ik moet alles op de fiets doen. Zometeen nog een stuk fietsen voor atletiek van 1 van de kinderen en als ze vanavond laat in bed liggen moet ik nog wat af schrijven. Soms is het intens vermoeiend, vooral als je het niet kunt delen, maar uiteindelijk lukt het meeste toch. Dan maar geen net huis, ook al zou ik dat het liefste wél willen.

 8. Nou,… pfff respect hoor! Ik zuig 3 keer per week en de dweil gaat er 1 keer doorheen. Nu lopen wij hier ook op sloffen door het huis, dus dat scheelt wel en geen huisdieren.
  Verder ben ik een chaoot en meer tijd met nadenken kwijt dan met daadwerkelijk iets doen ?
  De man helpt ook mee, hij verschoont de bedden en is hoofd afwasmachine. O en de vuilnisman.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven