6 X Waarom iedereen dol is op bamboe kleding

voordelen kleding bamboe

Bamboe kleding wordt steeds populairder. Waarom dat is, en waarom het ook voor jou ideaal kan zijn, lees je hieronder.

Waarom bamboe kleding, ik ben toch geen hippie

Niet alleen panda’s en hippies zijn gek op bamboe. De hele fashion industrie loopt er nu mee weg. Bamboe staat bekend dat het sterk is. Hele huizen worden ermee gebouwd. Maar kleding?

Sinds ze hebben uitgevonden hoe je kleding van bamboe kunt maken wordt het veel gebruikt voor mensen die bijvoorbeeld op het land werken. Het is namelijk stevig en erg duurzaam. Toen ze er eenmaal achter kwamen hoe je het ook zacht kon krijgen wordt het overal voor gebruikt.

Van baby luiers, wasbare menstruatie pads, handdoeken, shirts en zelfs ondergoed. (Tip! Bamigo heeft een hele fijne collectie).

De voordelen van bamboe

  1. Zacht als zijde. Alleen veel goedkoper. Het is zo super zacht, het voelt echt heerlijk aan op de huid.
  2. Bamboe is 1 van de meest groene materialen die je kunt gebruiken. Het is 100% afbreekbaar en heeft heel weinig water nodig. Het groeit razend snel en is van zichzelf anti insecten, dus ook geen chemicaliën nodig.
  3. Bamboe absorbeert 40% meer dan katoen. Ideaal dus voor zweterige dagen. Of wat dacht je van die zweetsokken van je vent? Of puber? Ideaal ook voor sportkleding. Het is super luchtig.  Van nature is het anti bacterieel en ruik je minder snel.
  4. Bamboe kleding is makkelijk in gebruik. Het gaat niet snel pillen of krimpen.
  5. De kleur vervaagd bijna niet. Omdat bamboe zo goed absorbeert heeft het minder verf nodig dan katoen, en blijft het beter houden.
  6. Hygiënisch. Zelfs na veel wassen blijft het veilig voor schimmel, bacteriën en geur. Mocht je eczeem of een erg gevoelige huid hebben, dan is bamboe wel het materiaal om te gebruiken.

Hoe bekend ben jij met bamboe? En ga je het nu ook gebruiken?

waarom bamboe kleding

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like