Close
voordelen kleding bamboe

6 X Waarom iedereen dol is op bamboe kleding

Bamboe kleding wordt steeds populairder. Waarom dat is, en waarom het ook voor jou ideaal kan zijn, lees je hieronder.

Waarom bamboe kleding, ik ben toch geen hippie

Niet alleen panda’s en hippies zijn gek op bamboe. De hele fashion industrie loopt er nu mee weg. Bamboe staat bekend dat het sterk is. Hele huizen worden ermee gebouwd. Maar kleding?

Sinds ze hebben uitgevonden hoe je kleding van bamboe kunt maken wordt het veel gebruikt voor mensen die bijvoorbeeld op het land werken. Het is namelijk stevig en erg duurzaam. Toen ze er eenmaal achter kwamen hoe je het ook zacht kon krijgen wordt het overal voor gebruikt.

Van baby luiers, wasbare menstruatie pads, handdoeken, shirts en zelfs ondergoed. (Tip! Bamigo heeft een hele fijne collectie).

De voordelen van bamboe

  1. Zacht als zijde. Alleen veel goedkoper. Het is zo super zacht, het voelt echt heerlijk aan op de huid.
  2. Bamboe is 1 van de meest groene materialen die je kunt gebruiken. Het is 100% afbreekbaar en heeft heel weinig water nodig. Het groeit razend snel en is van zichzelf anti insecten, dus ook geen chemicaliën nodig.
  3. Bamboe absorbeert 40% meer dan katoen. Ideaal dus voor zweterige dagen. Of wat dacht je van die zweetsokken van je vent? Of puber? Ideaal ook voor sportkleding. Het is super luchtig.  Van nature is het anti bacterieel en ruik je minder snel.
  4. Bamboe kleding is makkelijk in gebruik. Het gaat niet snel pillen of krimpen.
  5. De kleur vervaagd bijna niet. Omdat bamboe zo goed absorbeert heeft het minder verf nodig dan katoen, en blijft het beter houden.
  6. Hygiënisch. Zelfs na veel wassen blijft het veilig voor schimmel, bacteriën en geur. Mocht je eczeem of een erg gevoelige huid hebben, dan is bamboe wel het materiaal om te gebruiken.

Hoe bekend ben jij met bamboe? En ga je het nu ook gebruiken?

waarom bamboe kleding

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang