Deze banken zouden perfect zijn in de woonkamer

Onze woonkamer is een ramp. Niks matcht bij elkaar. Sinds kort proberen we daar een beetje verandering in aan te brengen, maar de banken zijn nog steeds een doorn in het oog. Wat zijn onze eisen aan een nieuwe bank?

Eisen aan banken voor de woonkamer

Zelf heb ik niet zo heel veel eisen aan een bank, maar met zijn tweetjes zijn het er toch nog wel wat. Dit is waar banken volgens ons aan zouden moeten voldoen:

 1. Een wasbare stof. Ik ben niet dol op leer, dus graag een stof die je eventueel eraf kunt halen en wassen. Of wat toch makkelijk schoon te maken is.
 2. Fijn materiaal. Eigenlijk dat het niet kriebelt of zweet als je in je onderbroekje op de bank zit.
 3. Zachte leuningen. Of in ieder geval een leuning waar lekkere kussens tegen aan kunnen. Een hoekbank met een loungegedeelte waar geen leuning bij zit is dus een no-go. Zit je op het hoekje en dan kun je niet lekker leunen.
 4. Ruimte! Geen hippe bank die eigenlijk alleen mooi in een showroom staat. je moet er op kunnen liggen en bewegen. Ik weet dat er gezinnen zijn waar niemand ooit op de bank ligt of slaapt. Maar wij leven graag op de bank. Met zijn allen lekker liggen, filmpje kijken. Dat is voor ons genieten.
 5. Niet te zacht maar ook niet heel hard.

Deze banken zou ik wel willen hebben

Als we echt helemaal vrij zouden zijn in onze keuzes voor een bank, dan zouden er 2 totaal verschillende banken in huis komen. We moeten dus een soort van middenweg gaan vinden.

banken

 

Mijn keuze

Een tijdje terug gingen we kijken voor een ander huis. Helaas zijn wij het toen niet geworden, maar de inrichting was helemaal mijn smaak. Ik wil nog steeds onze vloer hebben met tapijttegels hebben, en allemaal verschillende. Het stond zo leuk, en denk eens hoe handig met schoonmaken. Tegel eruit, wassen, tegel terug. Ideaal voor de slijmmakers en lipstick fans die ik boven heb wonen.

Maar ze had ook een hele grote eettafel. Met een industriële lamp erboven. de lamp had ik al, en de tafel staat er inmiddels ook.  Verplaatst vanuit de tuin naar binnen. Maar wat ik echt nooit gedacht had mooi te vinden, waren haar banken. In mijn hoofd kwam ik niet verder dan lichtblauw, taupe of een variant van grijs.

Zij had 2 banken die leken op de Dunbar bank van Fest Amsterdam in rosso. Precies een soort van roest rode bank. En ik vind hem mega geweldig. Het staat warm, je ziet niet elke vlek, en het is niet saai. Het is echt helemaal ik. Op mijn lijf geschreven. #interiorgoals. Deze is als het even kan nog mooier.

 

Zijn keuze

Mijn lieve man blijft bij de neutrale kleuren tot ik hem zo ver heb om voor mijn keuze te gaan. Hij is zo mogelijk nog specifieker in zijn eisen dan ik. Dit is dus ook waarom wij nog steeds geen nieuwe banken hebben, en dus op banken zitten die we hebben gehad ooit. Totaal niet onze smaak: zwart leer, net te kort, net te hard, zweet naad en ach laten we maar gewoon dankbaar zijn.

Zijn ideale bank vonden wij ook bij Flinders.

Een grijze Zuiver James hoekbank. Met een perfect afneembare stof, zodat als je knoeit het niet meteen een ramp is. Ook zit hij erg ruim, en heeft hij de leuningen aan alle kanten.

Zoals je ziet lijkt die totaal niet op mijn bank, al vind ik ze beide erg mooi. Wat vind jij de mooiste bank?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

9 gedachten over “Deze banken zouden perfect zijn in de woonkamer”

 1. Vind zelf de grijze het mooist. Hou van neutrale kleuren, 9omdat je die makkelijker kunt combineren met van alles.

 2. Ik zou voor de grijze gaan en combineren met mooie oker of aqua gele kussens. Grijs is misschien een beetje saai maar door met kleur te stylen kun je er steeds een andere bank van maken.

 3. Oh lastig he?! Wij zijn ook soort van op zoek naar een nieuwe bank. Maar dat is nog best wel een dingetje. Ik zou wel graag zo’n bank willen hebben die uit verschillende elementen bestaat, zodat ik kan schuiven. Ik vind de Zuiver bank hierboven trouwens ook erg mooi.

 4. Ik hou zelf wel wat van wat kleur in het interieur, mits het goed gecombineerd werd. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar de roest rode bank!

 5. Ik zou kiezen voor de grijze bank met als reden de kleur. Grijs is neutraler en biedt meer mogelijkheden in de rest van het interieur. Als je toch kleur wilt kun je er een kleedje, kussens of andere accessoires op of naast leggen om de woonkamer kleur te geven. Wij hebben zelf ook onlangs een grijs, stoffen bankstel gekocht.

 6. Ik zou gaan voor de grijze bank. Deze vind ik stijlvoller en hierbij is veel meer te doen met inrichting. Wat moet je met een blauwe bank? Haha.

 7. Als ik zou moeten kiezen, vind ik de laatste bank de mooiste! Het zou goed bij mijn interieur passen! 🙂

 8. Hoewel ik grijs saai vind kies ik toch die. Want die grijze bank kun je makkelijk opfleuren met gekleurde kussens. Die gekleurde bank gaat misschien vervelen en dan zit je er aan vast.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: