Veilig de BBQ aan met kleine kinderen!

Als het lekker weer wordt dan begint het buitenleven. Dan maken we de tuin weer netjes en verfraaien het met kleurrijke bloemen en planten. Ook de gezelligheid verplaatsen we na de koude wintermaanden weer gezellig naar buiten, en uiteraard hoort daar een lekker stukje vlees of groente op de barbecue bij.
Ook de kinderen genieten van het mooie weer en rennen en springen vrolijk rond in en om de tuin. Met een barbecue in de buurt is een ongelukje al snel gebeurt, en dat willen we niet. Dus hoe zorgen we ervoor dat we veilig kunnen barbecueën met kids in de buurt?

Veiligheid staat voorop

Een gloeiend hete barbecue in het midden van een looppad neerzetten terwijl de kinderen achter elkaar aanzitten met een waterpistool is natuurlijk niet handig, maar dat kan je zelf ook wel bedenken, niet dan ?
Kies daarom een plek in de tuin waar het minder druk is zodat je ongestoord je stukje vlees kunt bakken.
Kinderen kunnen de opmerking ‘blijf uit de buurt van de barbecue’ heel ruim opvatten, ze zijn visueel ingesteld dus trek daarom een kring van een meter of twee om de barbecue heen en zeg dat alles binnen de kring verboden terrein is dat zullen ze beter begrijpen.
En het is altijd handig om emmers met zand en water naast de barbecue neer te zetten, voor het geval dat.Tijd voor de BBQ: zo doe je dat met kleine kinderen

Tip! Heerlijke BBQ recepten vind je hier!

Brandbare materialen

Kinderen en vuur gaan niet samen, maar ze vinden het natuurelement uiterst interessant. Ze zien papa de barbecue aansteken met een aansteker, of een fles met aanmaakvloeistof of aanmaakblokjes. Deze materialen zijn natuurlijk levensgevaarlijk voor een nieuwsgierig kind. Hou ze daarom na gebruik op een veilige plek, zodat ze er niet mee kunnen experimenteren.

Kinderen doen graag mee met de BBQ

Ze kunnen uit veiligheidsoverwegingen niet meedoen met het brandbare gedeelte van het barbecueën, maar ze kunnen wel degelijk betrokken worden in het geheel, wat minstens net zo leuk kan zijn.
Laat ze lekker het groente op een stokje spietsen, of lekker kliederen door ze ( met hun blote handjes ) de marinade door het vlees te mengen. En de tafel mooi dekken vinden ze ook altijd wel leuk.
Ook het versieren van de tuin zal in de smaak vallen bij een verveelde kleuter. Er zijn vast wel wat ballonnen en slingers op zolder te vinden waarmee ze uren bezig kunnen zijn. Dus er is genoeg te doen voor een kind dat graag deel uitmaakt van een gezellige tuin barbecue !

We zetten de BBQ weer aan!

 

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
Scroll naar boven