Review van de DisneyNature film Bears en Dolfijnen Rif

Eindelijk kunnen wij thuis genieten van de prachtige DisneyNature films als Bears en Dolfijnen Rif. Disney is erg vooruitstrevend in hun documentaires, en maken het zelfs voor kinderen een feest om naar te kijken. Thomas Acda verteld het verhaal van Bears bijvoorbeeld op een heel geanimeerde manier. 

disneynature bears“Disneynature’s nieuwste film “Bears” is een adembenemende verfilming van een jaar uit het leven van een berenfamilie, waarin twee jonge beertjes de belangrijkste levenslessen leren. Hun reis door het imposante Alaska begint als de winter ten einde loopt en de beren de eerste stappen zetten. De wereld buiten is spannend, maar ook gevaarlijk. De lente maakt al snel plaats voor de zomer en de bruine beren moeten hard aan het werk om eten te vinden. Ze doen zich tegoed aan de overvloedige zalmtrek, maar tegelijkertijd moeten ze altijd op hun hoede zijn voor rivaliserende mannetjes en roofdieren, waaronder een wolf die nooit ver uit de buurt is.”

Wist je dat uit West- en Zuid-Europa is de bruine beer grotendeels verdwenen? In Nederland gebeurde dat zo’n 800 jaar geleden. Het Wereld Natuur Fonds  heeft meerdere projecten om de Europese bruine beer en zijn leefgebied te beschermen.

Disney Nature films

Pas nieuw op Disney plus is de film Dolphin Reef “Avonturen van een dolfijn” waarin op een geanimeerde manier wordt omgegaan in het vertellen over de dolfijnen wereld. Deze remake van Blue wordt verteld door Nathalie Portman.

Soms weet je niet eens of je nu een documentaire kijkt of een spannende film. Geen computeranimatie maar echte beelden. De verhalen worden verteld door bekende Amerikaanse sterren (ligt eraan welke taal je aan hebt staan natuurlijk). Nou moet ik wel bekennen dat Nathalie Portman het verhaal echt 10x spannender verteld dan de Nederlandse stem die een verhaal opdreunt. Maar bijvoorbeeld bij Bears hebben ze natuurlijk Thomas Acda die het net zo spannend weet te vertellen.

In dezelfde serie heb je op Disney plus o.a. :

 • Chimpanzee
 • The Crimson Wing (over flamingo’s)
 • Wings of life (vlinders)
 • Expedition China (oa de Panda)
 • Monkey Kingdom (apen)
 • Ghost of the mountains (winter dieren)
 • Avonturen van een dolfijn
 • Elephant
 • Penguins
 • African Cats (tijgers en leeuwen)

Ook staan er veel natuur documentaires van National Geographic over de aarde en andere dieren. Dit zijn allemaal heerlijk leerzame films waar een kind heel veel van kan leren. Zelfs voor de volwassenen zijn ze mega interessant!

Kijk jij wel eens natuurfilms?

 

DisneyNature films zijn leuk en leerzaam

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Nicky

  Hier wil ik ook wel heen, leuk 🙂

 2. Petra

  Wat een heerlijke actie, ik doe graag mee, want ik zou het heerlijk vinden om samen met mijn echtgenoot naar deze ( vermoedelijk prachtige) film te gaan kijken

 3. christa lindhout

  Ik ga graag met mijn dochtertje die dol op dieren is! Ik zal je bericht op facebook delen.

 4. Robin

  Deze film lijkt me de moeite waard om te bekijken.

 5. Mommy Loves Pink

  Gé, leuk dat je meedoet!

 6. Gé Geurtsen

  Ik probeer het, wil er graag heen met mn zoontje!

%d bloggers liken dit: