Close

Begin je eigen website!

Elke dag komen er duizenden nieuwe websites bij. Mensen zetten een website op voor zakelijke redenen of bijvoorbeeld om een persoonlijke blog bij te houden. Wat je ook wil doen het starten van je eigen website moet je vanaf het begin goed doen. 

 

Je ziet dit heel goed bij de grote bedrijven die een nieuwe website lanceren. Nieuwe casinos zorgen dat de website er van top tot teen gelikt uitziet voordat de website online gaat. Spelers kunnen direct van het alles gebruik maken. Het voordeel hiervan is dan er gelijk een goede eerste indruk is. Een website die half af is zal dit effect niet hebben. Dit een aantal tips om een eigen website te beginnen. 

Maak een plan

 

Je maakt het jezelf heel moeilijk als je een website gaat maken zonder plan. Je moet in grote lijnen weten wat je wilt bereiken met de website en welke content je erop wil. Je website hoeft niet heel erg specifiek over één onderwerp te gaan, maar zorgen dat je in een bepaalde niche valt is wel handig. 

 

Zodra je grofweg weet wat voor thema je website gaat hebben en wat het doel is kan je gaan beginnen. Kies een goede websitebuilder om een grafisch mooie website op te zetten. Dan is het tijd voor de content. Beginnen met schrijven kan moeilijk zijn. Hier is maar één tip voor: gewoon beginnen. 

 

Enorme lappen tekst schrijven heeft tegenwoordig niet heel veel zin meer. Er is behoefte aan snelle en korte teksten. De waardevolle informatie moet direct toegankelijk zijn zonder dat er te veel omheen gepraat wordt. 

Optimaliseren voor mobiel gebruik

 

Iedereen surft op het internet via hun mobiele telefoon. Zorg dat je website geoptimaliseerd is voor het gebruik op een smartphone, anders kan je veel klanten en bezoekers mislopen. Sommige sites zijn alleen geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, maar het is beter om te zorgen dat ook de desktop voor een fijne ervaring zorgt. 

 

Hoe optimaliseer je je website voor mobiel gebruik? Het is belangrijk om plaatjes en teksten op de juiste plekken neer te zetten. Smartphone scrollen van boven naar beneden, en niet van links naar rechts. De content moet dus duidelijk geplaatst zijn. 

De juiste domeinnaam

 

Het webadres van je website is de domeinnaam. Het is goed om de naam van je bedrijf of website daarin te verwerken. Het moet een logische verbinding zijn met wat er op de website staat. Een onlogisch domeinnaam kan namelijk voor wantrouwen zorgen bij de bezoeker. 

Niet alle domeinnamen zijn beschikbaar. Dit moet je dus controleren en je moet de domeinnaam aanschaffen. Dit kost een paar euro per jaar, maar als je via een websitebuilder aan de slag gaat zit er vaak een domein bij. 

 

De pakketten bij de host van je website komen met verschillende opties. Het basispakket is natuurlijk het goedkoopst en helpt je met het opzetten van een basic site. Als je meer wilt van je website zal je een van de duurdere pakketten moeten kiezen, maar dit is niet nodig voor een succesvolle website. 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang