Close
Terug naar de sportschool doe je met deze tips

Terug naar de sportschool doe je met deze tips!

De tijd van sporten en afvallen is weer aangebroken. We zitten vol goede voornemens (die waarschijnlijk over zo een 3 weken alweer vergeten zijn)en gaan er vol voor.

Nieuw jaar, nieuw gewicht.

Hoe leuk is dit vest? Kleed dus super af!

Ik ben er niet echt 1 van het allerbeste voorbeeld geven geloof ik. Nu zo een 3 jaar ben ik op dieet en probeer ik zo een 16 kilo kwijt te raken. Het werd alleen maar meer, dus stopte ik overal mee. Zo raakte ik in een mega neerwaartse spiraal en kwam ik nog eens 6 kilo aan.

Elvanse

Sinds een paar maanden is er een nieuw ADHD medicijn op de Nederlandse markt: Elvanse. Ik had hier al heel veel over gelezen. Het zou zo veel goede resultaten geven, beter nog dan welke medicatie nu op de markt. Het was alleen niet in Nederland te verkrijgen.

Gelukkig voor mij nu wel. Helaas met de ADHD komen ook vaak verslavingen. Mijn go-to als ik ook maar iets van stress heb is eten. En niet een klein beetje ook. Gelukkig is mijn metabolisme redelijk snel, anders had ik zeker het dubbele gewogen. Elvanse kan dus helpen bij eetbuien. Dit omdat hij de rem er gewoon echt op zet. Hoe het precies werkt weet ik niet, en ik weet ook niet of het alleen werkt voor mensen met ADHD, maar wat ik wel weet is dat het voor mij wel werkt.

Zit ik dan.. Hoe leuk ik breien ook vind, ik ruil het even om voor de sportschool! De faux leren broek zit trouwens alvast als een trainingsbroek. (Ook omdat ik kleding met knoopjes nu gewoon niet prettig vind)

De concentratie en focus zijn beter. Mijn korte lontje is een heel stuk langer, en mijn vreetbuien (want dat zijn het) zijn heel veel minder. Voor mij is dit dus echt het middel die mij helpt om niet zo verstrooid de koelkast in te duiken. Maar ook dus met duidelijke focus en concentratie. Ik verzet 10x meer werk in de helft van de tijd.

Terug de sportschool in

Een lekkere ruime trui staat ideaal over een strakke broek. Ook handig als je die buik niet meer in kunt houden. Of om snel aan te trekken na een flinke work out zodat je niet zo snel afkoelt.

Nu ik dus weer die goede focus heb, kan ik weer gaan sporten. Dit lukte mij gewoon niet. Mijzelf van de bank afslepen ging niet. Maar ik wil meer kracht, ik wil af van al die vage pijntjes die eigenlijk alleen komen omdat mijn lichaam zwak is. Last van je rug en gewrichten komt vaak door een slechte houding en overgewicht.

Ik heb dus wat tips opgedaan voor dat extra steuntje in de rug.

  • Kinderen! Ze niet meer bij kunnen houden, niet meer achter ze aan kunnen rennen en uitgeput zijn als we van de auto naar de speeltuin liepen, dat was voor mij echt vreselijk.
  • De spiegel. Ook hier kijk ik gewoon niet blij in. Ik heb fantastische vriendinnen die echt wel zwaarder zijn dan ik, maar die zich top voelen, gezond zijn en er fantastisch uit zien. Mij maakt het niet uit zwaarder of dunner. Ik wil weer blij in de spiegel kijken, gezond en fit zijn.
  • Even dat uurtje voor jezelf. Lekker een keihard muziekje op, en even gewoon voor jezelf bezig zijn. Hier wordt je mentaal ook sterker van. Kun je de dag weer beter aan.
  • Motivatie kleding werkt voor mij niet. Dan kijk ik alleen naar iets wat niet past. Daar wordt ik echt sjagrijnig van. Maar mijzelf belonen met nieuwe schoenen als ik een doel bereikt heb. Of met nieuwe kleding die ik nu pas, dan voel ik mijzelf beter. En als je beter voelt wil je meer van die high, dus ga je weer sneller naar de sportschool.
  • Sluit een abonnement af met het gezin. Probeer af en toe samen te gaan. Of begin bijvoorbeeld met zwemmen, ook leuk lekker spartelen met de kinderen. En niets zo motiverend als jezelf in badpak zien.
  • Lees hier meer over krachttraining
  • En hier over krachttraining na je 40ste
  • Inmiddels dus een paar kilo minder, maar de onzekerheid barst er van af. Lekker lange wandelingen met de hond en kind zijn ook aanraders trouwens. Frisse lucht en lopen doen zo veel voor je lichaam! En elk beetje beweging is iets. Je hoeft echt niet meteen fanatiek 7 dagen per week gaan fitnessen. Beginnen met wandelen is een heel goed begin. De ruitjes broek lijkt een pantalon, maar heeft gewoon lekker elastiek van boven!

Ik wens ons allemaal heel veel succes toe!

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang