Close

Beginnen met wandelen voor de gezondheid doe je zo!

Een goede gezondheid,en een fit gevoel kun je bereiken door te beginnen met wandelen. Een simpele manier die iedereen kan helpen een gezondere lifestyle te lijden.

Wandelen is een uitstekende manier om je algemene gezondheid te verbeteren, zowel geestelijk als lichamelijk werkt wandelen positief op de mens. Als je heel lang niets aan je fysieke gesteldheid hebt gedaan is het altijd goed om eerst je huisarts te raadplegen wanneer je besluit voortaan actiever te worden door regelmatig te gaan wandelen.

Vier voordelen bij regelmatig wandelen.

 

 • Dagelijks 30 minuten hiken zal je gezondheid zeker positief beïnvloeden. Je gaat je na elke wandeling beter voelen, je krijgt gewoon een positieve boost als je een half uurtje hebt gelopen
 • Je bloeddruk gaat omlaag, dit is vooral goed voor mensen die last hebben van een hoge bloeddruk.
 • Je gaat sowieso calorieën verbranden, waardoor je een gezond gewicht zal krijgen of behouden indien je die al hebt.
 • Je hoeft geen sportschool of gym te betalen, als je regelmatig gaat wandelen. Wandelen kost je geen cent.

Als je vanwege drukke werkzaamheden minder tijd hebt kun je zelfs met 15 minuten per dag wandelen, fantastische resultaten bereiken. Sommige mensen stellen het wandelen steeds uit, ze doen het eigenlijk liever niet, of ze hebben het nooit geprobeerd.

Dat is natuurlijk geen excuus, want als je nooit wandelt zul je het omgekeerde bereiken van zij die dat wel doen, vooral als je zittend werk doet. Met de lift naar de garage gebracht wordt, in de auto stapt, naar huis rijdt, om daarna lekker te gaan relaxen voor een of ander device.

 

Voorkom een slechte lifestyle

Dit zal tot gevolg hebben dat je steeds meer in gewicht toeneemt, lichaamspijnen zult ondervinden die je niet kunt verklaren en je tenslotte bij de dokter doen belanden. Om te voorkomen dat je gaat lijden aan:

 •  Stress
 •  Migraine
 •  Overgewicht

Is het belangrijk om te bewegen. Het is simpel om dagelijks te wandelen.

Waar en wanneer kun je het beste wandelen?

Een bekend liedje luidt: “Een frisse ochtendwandeling, dat is mijn liefste wens”

Dit is helemaal waar! Als je in de gelegenheid bent om s morgens vroeg te gaan wandelen, is dat ideaal. In de late middag is ook aangenaam om te wandelen. Afhankelijk van het weer kun je natuurlijk zelf bepalen wanneer je gaat wandelen, iedereen heeft zijn voorkeur.

Wandelen kun je het liefst in een omgeving waar er :

 • Bomen groeien
 • Aan het strand
 • Langs een kreek of rivier
 • Maar je kunt ook gewoon op een loopbaan gaan wandelen.
 • Als je geen van deze opties hebt kun je gewoon in je eigen huis of op je erf een wandeling maken. Om er zeker van te zijn dat je genoeg loopt kun je zo een fitbit aanschaffen die je stappen telt. 

Wandelen is een goedkope, simpele en zeer effectieve manier om te bewegen, zodat je fit en gezond blijft. 

Wat trekken we aan?

Het belangrijkste zijn echt de schoenen! Je voorkomt hiermee spierpijn, blaren, natte voeten en andere ongemakken. Echte toppers zijn de Fitflop schoenen. Zij zorgen voor een goede balans, rechter lopen en een betere spierspanning wat extra mooie benen oplevert. Allang niet meer alleen slippers maar ook fijne gympen en echte wandelschoenen. Omdat ik al snel koude voeten heb, draag ik vrijwel de hele winter de originele Moonboots 😅

Wat draag jij?


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang