Of het nu gaat om de komst van een nieuwe baby, verhuizen naar een nieuw huis, of gewoon tijd voor verandering, het aankleden van kinderkamers is erg leuk. Haal de kamer leeg en je hebt een leeg doek waarop je je creativiteit kunt uiten. Hier zijn enkele tips voor het inrichten van de kinderkamer met kleurrijk behang van hoge kwaliteit.

Thema of geen thema?

Het eerste wat je moet doen is beslissen of je wilt dat de kamer van je kind een thema heeft. Vraag jezelf af wat je kind leuk en niet leuk vindt. Als ze van dieren houden, kan een achtergrond met dierenfiguren heel leuk zijn. Of misschien is je kind al wat ouder en ontgroeien ze snel dergelijke thema’s, dan is een klassieke look de beste behangkeuze. Als het kiezen van een thema lastig is, kan een neutraal of zelfs gestreept kinderbehang het beste zijn omdat het lange tijd mee zal gaan, en je kan meubels of accessoires altijd veranderen terwijl ze opgroeien.

Kleuren

Kleur is ook een belangrijke doorslaggevende factor bij het selecteren van een mooi behang. Er zijn theorieën rond het gebruik van verschillende kleuren in kinderkamers, dus het kan de moeite waard zijn om te onderzoeken of je bepaalde emoties en gedragingen wilt stimuleren. Subtiele geel en crèmes tinten zouden de concentratie bevorderen. Van de kleur groen wordt gezegd dat ze koesteren, kalmeren en verfrissen. Als blokken met veel kleur te veel aanvoelt, probeer dan een achtergrond met subtiele kleuren, zoals vintage behang met gekleurde bloemrijke details. Dit werkt vooral goed bij meisjeskamers, als je bijvoorbeeld een mooie en klassieke look wilt bereiken.

Patronen

Om echt een stijlvolle kinderkamer te krijgen, kun je een achtergrond met patronen kiezen. Dit is iets dat verf niet echt kan bereiken en daarom kiezen veel ouders in plaats daarvan voor behang. Patronen zijn over het algemeen sekse neutraal, dus ziet het er geweldig uit in zowel een meisjes als jongens kamer of in een gedeelde kamers. Damastpatronen zijn tijdloos en voegen een vleugje raffinement toe. Voor heel jonge kinderen is behang met stripfiguren of dieren een perfecte keuze.

behang2 - Kleurige behangtips voor kinderkamers
Behang in de kinderkamer

De foto van de kinderkamer is van shutterstock


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love