Close

Het belangrijkste bij verhuizen: dit moet op je checklist!

Bij verhuizen komt een hoop kijken. Ik heb pas een korte checklist gemaakt over verhuizen, maar daar krijg ik best nog wat vragen over de checklist. Bij deze dus een uitgebreide checklist bij verhuizen.

Je hebt een nieuwe woning en nu?

 

 1. Natuurlijk ga je nu de hele papierwinkel in, en moeten er adressen doorgegeven worden etc. Geef dit meteen aan bij de gemeente, dan worden iig de belangrijke papieren meteen doorgestuurd. Dit voorkomt dat ze straks bij een vreemde op de mat liggen.  
 2. Check al je meters en neem dit meteen op. Foto’s maken is altijd handig. Zo zit je straks niet aan een onverwachte rekening van nieuwe bewoners die lekker dag en nacht het licht aan laten, of oude bewoners die de hele dag de kachel aan hadden.
 3. WiFi!! Soms duurt dit nog even dat overzetten, en dan zit je in je nieuwe woning zonder WiFi. Dat betekent als je net als ik bij de KPN zit, ook geen TV. Geen TV of Netflix is een beetje een ramp hier in huis. Nou heb ik wel een goed telefoonabonnement dus ik kan eventueel mijn laptop aansluiten op mijn telefoon verbinding zodat je op de laptop wat kunt zien maar handig is dat niet. Kijk ook meteen of hetzelfde huisnummer kunt houden eventueel? Dit kan soms ook nog even duren.

  Probeer trouwens een afspraak te maken voor er van alles in je huis staat. Mochten er toch nog kabels oid getrokken moeten worden, dan is dat best onhandig als je daar net die zware kast hebt neergezet.


  TIP!

  Neem een KPN compleet abonnement. Als je nu toch gaat verhuizen dan wil je misschien even uitzoeken wat een handig

  telefoon abonnement is. Bij mij zit de huistelefoon, TV, WiFi en mijn mobiel in 1. Hiermee krijg je echt flinke kortingen en leuke pakketdeals. Iets om over na te denken. Dit kun je natuurlijk ook doen als je denkt over een nieuw mobiel abonnement bijvoorbeeld. Doe je het meteen met het hele gezin, dan krijg je nog meer leuke kortingen als gratis naar elkaar bellen en zo. Handig voor als die puber weer eens haar beltegoed heeft opgemaakt.

   

   

 4. Ga je binnenkort verhuizen maar je hebt nog geen sleutel, of ben je zelfs alleen nog aan het rondkijken? Dan is het toch slim om alvast op Pinterest te duiken voor inspiratie. Als je dan gaat shoppen dan weet je precies al wat je wilt hebben. Ook kun je dan als je bijvoorbeeld iets ziet in de sales, alvast het 1 en ander kopen. Soms heb je mega aanbiedingen bij de Praxis bijvoorbeeld, dan kun je daar beter maar vast gebruik van maken.
 5. Bereid de kinderen vast voor op de verhuizing, ga met ze door de nieuwe wijk, en kijk samen voor kamer inspiratie. Zo zijn ze sneller gewent.
 6. Huur iemand in om je te helpen. Niet iedereen heeft een grote familie met genoeg tijd, of je hebt zelf geen tijd om dan ook straks Jantje en Klaasje te helpen. Dan is het gewoon fijn dat er een bedrijf is die de boel voor je sjouwt, en eventueel verft. Dit hoeft echt niet heel duur te zijn, er zijn genoeg studenten bedrijven. Je moet dan misschien zelf je spullen inpakken, maar het heen en weer rijden en het sjouwen van zware kasten of een wasmachine is wel fijn om dat uit handen te geven.
  Zij hebben vaak dan ook steekwagens en dat soort dingen om zware items naar boven en naar beneden te tillen. Anders raad ik je zeker aan dat te huren.
 7. Bezuinig niet op goede dozen. Een oude doos is misschien lekker goedkoop, maar iets te zware spullen of een beetje vocht en alles ligt eruit.
 8. Label je dozen. Probeer echt een beetje kamer voor kamer in te pakken. Dan kun je bij het verhuizen zo alles in de juiste kamer neerzetten. En om alles 1 voor 1 zelf uit te zoeken dan zit je maanden in de dozen.
 9. Gooi nu vast weg wat je niet gaat gebruiken. Nu is het de tijd voor de Marie Kondo aanpak. Het heeft gewoon geen zin om alles weer mee te nemen en dan op te slaan, of om dan weer weg te verpieteren in de nieuwe kamer. Gewoon heel resoluut zijn!
 10. Zorg voor wat bordjes, kopjes, bekertjes en wat spullen om te eten en te drinken. Doe dit apart, dan hoef je niet zo te zoeken als je net lekker bezig bent in de woning.
 11. Probeer het eventueel lakken of verven in hoeken bij de deur eventueel uit te stellen tot al je spullen er in staan. Je stoot er nl ALTIJD tegen aan.
 12. Ga je pas over een maand of twee maanden verhuizen? Begin dan toch al een beetje in te pakken. Zo hou je wat overzicht en hoeft niet alles op het laatste moment. Begin bijvoorbeeld met de kleding van de kinderen die niet meer past of nog veel te groot is, en je wilt dat wel bewaren. Of boeken, speelgoed waar nu even niet mee gespeeld wordt.

Heb jij nog goede tips voor je gaat verhuizen?

12 Tips voor als je gaat verhuizen. De checklist!

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

11 thoughts on “Het belangrijkste bij verhuizen: dit moet op je checklist!

 1. Een tip die voor ij wel handig is bij verhuizen, is… sla niet in paniek als niet alles volgens plan verloopt, je kan nu eenmaal niet alles onder controle hebben!

  veel succes met de verhuis!

 2. Hartstikke slimme tips. Dat ziet er goed uit. Ik zal het onthouden want ik hoop nog eens te verhuizen.

 3. Onlangs ben ik verhuisd en toen hebben we alle dozen gelabeld. Zo wisten de verhuizers precies waar ze moesten zijn!

 4. Een post naar mijn hart ! haha ik ben al zo ontzettend vaak verhuisd en kan me helemaal vinden in je lijst! (jij hebt er vast ook veel ervaring mee!) Nog eentje: Ik deed meestal alle handdoeken, bedlakens en winterjassen in stevige vuilniszakken. Dan kon ik ze overal tussen schuiven (proppen) en op deze manier diende ze meteen als bescherming voor meubels of breekbare spullen tijdens het vervoer. grtjs x

 5. /Verhuizen staat hier zeker op de planning maar we weten nog niet waar naartoe. Wel handig om dan zo’n lijst te hebben want ik ben een echte regelkont en controlfreak 😉

 6. Ik ben nog nooit wezen verhuizen, haha. Ik vind uitpakken van een kamp al vreselijk. Haha. Ooit zal het toch moeten gebeuren.

 7. Ik heb een hekel aan verhuizen… zoveel stress, als ik dit dan weer lees, krijg ik al terug nachtmerreis, maar j moet inderdaad aan veel denken! Handige tips!

 8. Handige tips voor mij als ik binnenkort terug alleen ga wonen. Gelukkig staat het meeste nog in huis. Wel een handige tip voor de wifi, ik zou mij al vervelen zonder wifi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang