Close

Bella Figura: val op met Italiaanse invloeden voor je huis, tuin en garderobe

Fare bella figura is de Italiaanse uitdrukking voor ‘een goed figuur slaan’, en dat passen ze overal op toe in het land waar alles sierlijk is: mode, natuur, architectuur en interieurs. Ben jij ook zo dol op Italië? Verdiep je in de stijlvolle invloeden! Vijf voorbeelden om je een idee te geven, ook in huis en tuin.

De kolossale zonnebril altijd bij je

Italiaanse vrouwen hebben hun zonnebril altijd in hun handtas, maar liever nog op hun neus of in het haar. Bij voorkeur is het een uitbundig jaren ’70-model. De zon kan daar ook in december heerlijk schijnen en een zorgvuldig uitgezocht exemplaar is onmisbaar als een Italiaanse de deur uit gaat. Soms houden ze, als echte diva’s of rocksterren, hun zonnebril gewoon op als ze een winkel of horecagelegenheid binnenwandelen. Kijk hier voor talloze mooie zonnebrillen en tal van andere accessoires.

bella figura italiaanse invloede

Koffie buiten de deur en sierlijk kleden in de namiddag

Het werkrooster is in Italië anders: ze beginnen vroeg, lunchen vanaf 13:00 uitgebreid en pakken dan pas om een uur of drie, half vier het werk weer op. Het lijkt erop dat ze zich tijdens die pauze verkleden, want in de (na)middag kijk je je ogen uit naar de sierlijk geklede mensen. Dan komen de hoge hakken, mantels en andere opvallende items zoals jumpsuits opeens uit de walk-in. In Nederland hebben we kortere lunchbreaks, maar op vrije dagen kun je gerust de tijd nemen om je te verkleden. En de befaamde koffiecultuur? Zelden zetten ze thuis hun ochtendbakkie en ook in Nederland kun je ‘s morgens overal een cappuccino scoren.

Toscaanse accenten in je huis en woonkeuken

Scrollend op websites met vakantiehuizen kom je terecht in de mooiste interieurs. Toscaanse huizen staan bekend om warme, mediterrane kleuren, echte houten meubels en flamboyante accenten zoals kroonluchters, gordijnen van vloer tot plafond en natuurlijk de woonkeuken. Hier vindt driekwart van het huiselijke leven plaats rondom de ruime eettafel: koken, eten, babbelen, spelen, werken en ook tv kijken.

Bella Figura-val op met Italiaanse invloeden

Tuinieren is een vanzelfsprekendheid


Heb je een tuin, dan prijs je je zeker in Nederland gelukkig, met een overspannen huizenmarkt en relatief weinig leefoppervlak. Maak er een paradijsje van met terracotta potten, rozemarijnstruiken, veel hoogteverschil en uiteraard een gezellig terras. Ook pergola’s en druivenranken geven sfeer aan het buitenleven. Reserveer een zonnig stukje grond om je eigen tomaten, bonen en courgettes te kweken. Wie in Italië een tuin heeft, verbouwt in het gros van de gevallen veel eigen groenten, kruiden en fruit. Dat is lekkerder, kost weinig moeite, je spaart er veel geld mee uit en hebt er een fijne hobby bij.

De Italiaanse kookkunsten


Tot slot kook je als echte Italië-fan het liefst klassieke gerechten die in het land van herkomst alledaags zijn. Weinig ingrediënten, veel smaak en vooral: de tijd nemen om te genieten van het kokkerellen en eten. Ga op zoek kookboeken die door Italiaanse chefs geschreven zijn zoals Gino D’Acampo en Antonio Carluccio en verras je familie en vrienden!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang