Tips voor lunchen op school met de bento broodtrommel

lunch1 - Tips voor lunchen op school met de bento broodtrommel

De tijd van zomaar een broodje meegeven lijkt een beetje voorbij. Door de bento moeders ontkom je bijna niet aan een beetje mooiere lunch. Om het je niet al te moeilijk te maken heb ik tips voor lunchen op school met de Bento broodtrommel.

Wat is een bento moeder?

Een bento moeder is een moeder die echt prachtige kunstwerken mee naar school geeft. Ze gebruikt speciale prikkers en vormpjes om het allemaal leuk te maken. Er zit in een bento box vaak verschillend fruit, een eitje, prachtig gedecoreerd brood en iets van crackers.

Dit slaat enorm aan want je geeft je kind een heerlijke, leuke en gezonde lunch mee. Natuurlijk is dat de leukste lunch voor op school.

Maar zo krijg je ook de leukste lunch voor op school

Ik heb het geprobeerd, de prikkers en de drukkers en de van alles. Het geduld heb ik er niet voor in de ochtend, en in de avond voorbereiden werkt bij ons niet omdat we het altijd vergeten. Heb ik een dagje wat meer tijd dan ziet het er super leuk uit zoals je op de foto kunt zien.bento mee naar school broodtrommel - Tips voor lunchen op school met de bento broodtrommel

 

Hoe zit de lunch bij ons elkaar:

Voor alle dagen behalve de woensdag krijgt ze nu een grote bento lunchbox mee. Dit is een lekker uitgebreide lunchbox met 3 lagen. Keira vindt het heerlijk om in de ochtend bijvoorbeeld yoghurt met fruit te eten. En in de middag een broodje bijvoorbeeld. Door alle scheidingen in een bento box heb je dus geen kleffe boterhammen meer, van fruit wat niet goed droog is bijvoorbeeld. Een handige lunchtrommel dus.

Wat kan er in de lunchbox

 • Belegde broodjes. Met worst en een andere met Nutella of iets dergelijks.
 • Fruit. Je kunt er natuurlijk ook een appel of banaan bijgeven. Maar Keira houdt erg van stukjes ananas met mango, of een bakje druiven. Ook kleine stukjes appel met kaneel is echt een verwennerij. En is net even weer wat anders. Wij hebben van die kleine prikkers met oogjes, zitten ze ook niet meteen met vieze vingers.
 • Nog gevulde eitjes over? Die zijn heerlijk in de lunchbox met een zakje crackers. Of kook een eitje de avond van tevoren.
 • Blokjes kaas en worst, eventueel olijfjes of andere kleine hapjes.
 • Snoepgroente als mini paprika, cherry tomaatjes en kleine komkommer.
 • Yoghurt met muesli en wat fruit (wel in een andere laag doen, zodat het nergens lekt)
 • Servetje

bento lunchbox - Tips voor lunchen op school met de bento broodtrommel

Allemaal simpele dingen die je zo klaar hebt, en het uitnodigend maken om te eten. Als je zoals ik een kind hebt die al moeite heeft met eten als ze anderen hoort kauwen, dan is het belangrijk om het toch zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Keira krijgt eigenlijk altijd een grote beker of fles water mee naar school. Soms met wat aanmaak limonade en heel af en toe een pakje drinken.

Als ik tijd heb vind ik het ook leuk om er eens een klein kaartje in te doen met succes voor de dag, of veel plezier, of zoiets.

Wat geef jij mee voor de lunch?

Op de eerste foto bovenaan staan een broodtrommel met katten en een beker met katten van De leukste lunch! 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

9 comments on “Tips voor lunchen op school met de bento broodtrommel

 1. Zo fijn seg. Ik vond het al handig dat ik een brooddoos gevonden had met een scheidingwand die je er vantussen kan halen. Maar voor yoghurt lijkt me die nu net zo praktisch, dan loopt het er door. Bento dus, moet ik onthouden, ook voor mezelf! 😉

 2. Wat handig zo’n box hier kan je je kind een mooie gevarieerde lunch in mee gegeven. Of ik de discipline heb om dit elke ochtend te maken daar heb ik zo mijn vraagtekens bij. Ik denk dat ik zelf wel snel terug zal vallen op een ‘gewone’ boterham. Volgens mij ook niet veel mis mee want ik ben er ook groot mee geworden 😉 Voor zo’n box ga ik zeker kijken, op die manier kan ik wel makkelijker fruithapjes meegeven.

 3. Wat een handige box! En goed dat er nu ook aandacht is voor andere dingen dan alleen brood bij de lunch, ik zit daar zelf totaal niet vol van om nog een hele dag te kunnen werken. Sterker nog, als ik in de avond kook dan eet ik daar maar een kleine portie van en bewaar ik het grootste deel om de volgende dag als lunch te kunnen eten. Iedereen is anders natuurlijk, maar ik denk dat je juist overdag de meeste energie nodig hebt.

 4. Ik heb een tijdje geprobeerd om dit aan Bentley mee te geven maar hij heeft liever gewoon 2 broodjes en fruit of groente mee en in aparte trommeltjes. Vind het wel jammer want de bento boxjes zien er altijd zo leuk uit!

 5. Ik ben altijd zo jaloers op mama’s die zo’n prachtige lunchboxen maken. Ik ben al blij als ik op tijd boterhammen gesmeerd krijg. 😉

 6. Ik ben ook een Bento – Mom. Ik heb een kast voor uitstekkers en prikkertjes. Helaas voor de meiden maakt papa tegenwoordig de broodtrommels klaar en die heeft er maar weinig mee

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: