Close
Haar herstellen

Tips voor het herstellen van beschadigd haar na de zomer

De zomer ligt zo goed als achter ons. Onze huid is nog licht gebruind en verraad een heerlijke zomervakantie die eigenlijk niet lang genoeg heeft geduurd. Maar hoe zit het eigenlijk met de conditie van jouw haar? Hebben jouw lokken de beschadigingen door zon, zout en chloor weerstaan? Met de onderstaande tips voor het herstellen van beschadigd haar na de zomer voorzie je jouw lokken van de verzorging die ze nodig hebben.

 Beschadigd haar door uv-stralen, de zoute zee én chloor

 Deze zomer heb je misschien wat minder aandacht besteed aan haarverzorging. Logisch, want de zomer is er om volop te genieten van zon, zee én strand. Toch bevat de zomerperiode ook ingrediënten die niet zo gezond zijn voor ons haar. Denk daarbij maar eens aan de uv-stralen van de zon, het zout in de zee en de flinke dosis chloor in het zwembad. Daardoor kan je haar flink uitdrogen en zelfs beschadigen. Je haar wordt niet alleen breekbaar, maar ziet er ook futloos en dof uit. Gelukkig is er ook goed nieuws, want het herstellen van beschadigd haar kun je eenvoudig zelf.

Snel beschadigd haar herstellen

 Herstellen van beschadigd haar? 3 tips voor gezonde lokken 

 1. Dode punten laten knippen door een goede kapper

 Droog en beschadigd haar door zonnestralen, chloor en zout, heeft écht behoefte aan een goede knipbeurt. Natuurlijk hoef je niet direct afscheid te nemen van jouw lange lengtes, maar de dode en gespleten haarpunten moeten wel geknipt worden. Zo voorkom je dat het haar nog verder afbreekt en begin je het herstel met een goede basis.

 

2. Gebruik een hoogwaardig haarverzorgingsproduct

 Als jouw haar beschadigd is geraakt door de invloeden van de zomer, is het van belang om goede producten te gebruiken. Olaplex bijvoorbeeld. De verzorging uit deze lijn is leverbaar in verschillende varianten. Het herstelt én voedt haar dat beschadigd is geraakt door bijvoorbeeld chloor, zout en de stralen van de zon. Olaplex heeft naast conditioner en shampoo ook een hele fijne olie in het assortiment. No. 7 Bonding Oil repareert de beschadigde haarvezels en geeft jouw lokken een onweerstaanbare glans en zachtheid.

De beste tips voor beschadigd haar 

3. Tomatenketchup tegen groen geworden blond haar

 Heb je deze zomer iets te lang in het zwembad gezeten? Zeker als je blond haar hebt is dit terug te zien. Niet alleen aan de pluizige en doffe structuur, maar zeker ook door de groene gloed die over jouw haren heen ligt. Gelukkig kun je blond haar dat groen geworden is door chloor makkelijk behandelen met tomatenketchup. Masseer de rode substantie goed door jouw natte haar. Na een inwerktijd van 3 minuten was je het haar met een goede shampoo en conditioner. Weg groene waas!

 

Dag dof en futloos haar. Hallo gezonde glanzende lokken!

 Knippen én het gebruik van een goed haarverzorgingsproduct zijn misschien wel het belangrijkst als je jouw beschadigde haar na de zomer wilt herstellen. Het gebruik van een stijltang of een föhn kun je voorlopig ook beter even achterwege laten. Zo krijgen jouw lokken de kans om zich te herpakken zodat ze het volgende seizoen weer volop kunnen shinen!

Snel weer mooi haar met deze tips

 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang