Close

Beste pestkop moeder,

“People who love themselves, don’t hurt other people. The more we hate ourselves, the more we want others to suffer.”
― Dan Pearce, Single Dad Laughing

Beste pestkop moeder,

Mijn meisje was vandaag super blij dat ze eindelijk weer eens aandurfde wat ze echt wilde, zonder druk van vriendinnen. Blij dat ze was!
Op school wil zij er namelijk graag bij horen. Leren is niet haar sterkste kant, en ze probeert met haar karakter en kleding toch leuk gevonden te worden. En niet gepest te worden zoals op haar oude school. Volgens veel moeders is ze te druk, dus word al buitengesloten van veel feestjes en playdates.

Maar ik dwaal af. Vandaag ging ze dus heel erg vrolijk naar buiten, in wel een miljoen kleuren en patronen. Zelf uitgezocht.

Ze mocht van mij alleen de winkel in, en zelf cakemeel halen om een taart te bakken. Ik zag haar glunderend naar de kassa komen, en ben zelf snel naar de slager gelopen.

Had ik dat nou maar niet gedaan.

Jij kwam samen met je dochter achter mijn dochter staan. En lachend zei je “dat kind voor ons lijkt wel een uitgekotste regenboog”.

Ben jij wel goed bij hoofd? Waarom zou je als moeder, een kind willen kleineren? En waarom wil je dat tegen je eigen kind doen? Hoort dit bij je opvoeding? Noem je jouw eigen kind ook een grijze muis, of lelijkerd?

Of ben jij zo een ouder die pestkoppen kweekt? Leer je op deze manier dat het goed is om over anderen te praten? Dat roddelen leuk is? Dat je beter voelt als je anderen pijn doet?

Je hebt waarschijnlijk een zelfcomplex? Volgens mijn dochter keek je erg onzeker toen ze omdraaide, jullie even goed bekeek, en vroeg of ze anders misschien beter ook een witte legging legging met spijkerjasje aan had moeten doen, zoals de rest van Nederland.
Je stond ongemakkelijk te lachen en noemde haar brutaal.

Mijn dank is groot voor de andere moeder die bijsprong en mijn dochter groot gelijk gaf en haar prachtig noemde.

Thuisgekomen vertelde mijn meisje haar verhaal, trots dat ze niet had gehuild maar lekker bijdehand was zoals ik haar heb geleerd. En wat een fijn gevoel dat die moeder zich nu ook vast niet fijn voelde. Toch vertelde ze dit met een gebroken stem en valse glimlach. Ze deed haar best haar tranen in te houden.

Beste moeder, ik hoop dat je trots bent, en gelukkig dat je mijn dochter verdrietig hebt gemaakt.

Wees ook maar vast blij dat ik er niet bij was, dat had een heel ander gesprek geweest namelijk.

Maar bij deze:

DOE DIT NOOIT MEER!

Wees gewoon lief, als je niets aardigs te zeggen hebt, hou je mond. Helemaal tegen een kind, die met haar rug naar je toe staat. LAFAARD! Stop met pestkoppen kweken, want geloof me, karma is a bitch.

Met vriendelijke groet,

Moeder van het meisje bij de kassa.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

34 thoughts on “Beste pestkop moeder,

 1. Ben blij dat mijn kleine zusje niet over zich heen heeft laten lopen, heb je goed gedaan. En wat een inpirerende video die ze op youtube had gemaakt over pesten! Wat een dapper meisje💋💋

 2. Vreselijk! Ik snap echt niet hoe mensen zoiets kunnen zeggen. Over wie dan ook! Wat krijg je daar nu zelf voor terug? Trotsheid? Zelfverzekerdheid omdat je iemand belachelijk durfde te maken? Bah!!

 3. Jeetje, wat stoer van jou dochter dat ze zo wist te reageren, fantastisch! En wat een verschrikkelijk mens achter haar zeg… Ik krijg spontaan zin om haar een klap te verkopen.

 4. Wat een fijne berichten!! Dank jullie wel, ik zal jullie advies ook doorgeven aan haar 🙂

 5. Wat een triest figuur… Als volwassene tegen een kind… Dat is toch geen match? Nee, een witte legging, dat is pas smaakvol… Net zo ” smaakvol” als haar opmerking tegen jou kind! Maar jou kleine meid toonde kracht en zekerheid en dat kan dat trieste figuur niet zeggen! Wees maar trots op je kleine meid, je hebt het goed gedaan, hoor! Klasse!!!

 6. Echt heel erg van zo’n mens. Maar ik ben ook onder de indruk van het weerwoord van jouw dochter! Ik hoop mijn zoontje ook bij te kunnen brengen dat hij van zich af mag bijten. Want helaas zullen er altijd pestkoppen (en bijbehorende ouders) blijven..

 7. Hier breekt mijn hart van! Wat een vreselijk mens en wat een onbehouwen trut.
  Goed van je meissie dat ze zo rad van tong is – lik op stuk en helemaal de waarheid ! Prima stukje

 8. Bah! Wat een stomme moeder was dat. Je dochter zag er vast prachtig uit. Hardstikke leuk toch allemaal kleurtjes??

 9. Bah en iedereen zich maar afvragen wat er gebeurd met de ”jeugd van tegenwoordig”
  Ik vind het ronduit schandalig dat die moeder zich op deze manier uit en daar voldoening uit haalt.
  Gelukkig heb jij je dochter het juiste geleerd, en heeft ze een mooi weerwoord gepresenteerd.
  Echt balen dit soort dingen ,laat je ook even je dochter wat doen wat haar blij maakt.

 10. Ongelofelijk, en dat uit de mond van een moeder! Fijn voorbeeld voor haar eigen kind!

  Heel goed dat je dochter voor zichzelf opkwam. Ik zit me hier plaatsvervangend kwaad te maken. Als ik getuige zou zijn van zo’n voorval was ik ook een gesprek met de betreffende vrouw aangegaan.

 11. Zoiets doe je toch alleen maar als je zelf onzeker en/of jaloers op haar lef bent. Wat goed dat je dochter haar weerwoord heeft gegeven.

 12. Wat een achterlijk mens zeg. Goed dat je dochter haar meteen heeft aangesproken. Lekker rap haar woordje klaar!

 13. Liever een uitgekotste regenboog dan zo’n persoon. Ik hoop dat je dochter ooit ook naar school nog lekker aan durft te doen wat ze wil, zichzelf durft te zijn.

 14. WABLIEF? Dit vind ik enorm gemeen.
  En zoals je zegt, ze kweekt haar kind tot pestkop.

  Wat flink van je dochter dat ze het aandurfde om een antwoord te geven. Weinigen doen het haar na, waardoor de pestkop vaak zn gang blijft gaan. Leuk dat ze nu eens in het bijzijn van haar kind, op haar plaats gezet werd, door een ander kind.

  Verdomme, dit maakt me kwaad.

 15. Sjonge jonge wat een B…. ook…. waarvoor? Dit is echt niet nodig alleen om zich zelf goed te voelen en zodra een ander wat terug zegt ben je brutaal? Pardon?

 16. Das er zo eentje die haar dochter in het gareel drillt en dwingt! Jou dochter mag tenminste zichzelf zijn en krijgt hier de kans voor.

 17. Wat een draak van een mens! Je mag trots zijn op je dochter voor haar slimme reactie! X

 18. Nou bizar, en idd die kweekt pestkoppen en is dan verbaasd als haar kind ooit iemand pest. Wat weinig zelfkennis en fatsoensnormen had deze dame. Zo jammer. Ik voel wat je mooie meisje voelde tijdens het lezen. Laten we allemaal de andere moeder zijn, die jouw dochter prachtig vond, want dat is ze ook. Lekker met al die mooie kleuren, een prachtige regenboog!

 19. Wat goed dat je meisje zo van zich heeft afgebeten. Dat een moeder zo een mening durft te uiten, geen woorden voor.

 20. Wat belachelijk van die moeder. Nooit gedacht dat zulke dingen gebeuren. Wel een geweldige comeback van je kleine meid!

 21. Niet te geloven dat er moeders zijn die dit doen! Ze moet zich eens voorstellen dat het haar dochter zou overkomen. Wat zul je trots zijn op jouw meisje. Klasse reactie!

 22. Wat erg, dat zeg je toch niet! Ik vind dat je dochter het goed gedaan heeft, maar wat een gemene opmerking van die moeder.

 23. Wat is die vrouw een … Nee, laat ik op mijn handen zitten en het niet zeggen. Zoiets zeg je toch niet tegen een kind …
  En wat is je dochter een geweldige, stoere meid dat ze tegen dat mens in durfde te gaan! Ik weet zeker dat ze er prachtig uitzag, en dat haar kleren haar geweldig stonden =) Die moeder is jaloers geweest op zo’n mooie meid, dat kan gewoon niet anders.

 24. Ik ben geen moeder maar ook ik kan me niet voorstellen zoiets tegen een kind te zeggen. Waarom zou je?! En wat een gouden reactie van je dochter! You go girl! <3

 25. Wat een vreselijk mens. Wat zijn er toch een walgelijke mensen op deze aarde. Mijn zusje is verstandelijk gehandicapt en als je weet wat mensen soms over haar zeggen. Vroeger werd ik daar heel verdrietig van, nu eigenlijk alleen maar boos. Het liefst zou ik er helemaal bovenstaan, maar dat zit niet in me.

 26. Hier gaan je handen toch van jeuken? Misschien maar goed dat je er niet bij was en je dochter dit heel mooi zelf heeft opgelost met rechte rug. Applausje voor je meisje. Heel pijnlijk om te lezen dit. Ik snap het ook echt niet wat die vrouw bezielde. Heel laag.

 27. Wat een idioot zeg..Had ik bij moeten zijn, dan had ik haar zelf even alle kleuren van de regenboog laten zien! :@

 28. Serieus? Ik had niet verwacht dat een volwassen persoon zoiets bij een kind zou doen?! Sommige mensen zijn niet goed bij hun hoofd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang