pestkop moeder

“People who love themselves, don’t hurt other people. The more we hate ourselves, the more we want others to suffer.”
― Dan Pearce, Single Dad Laughing

Beste pestkop moeder,

Mijn meisje was vandaag super blij dat ze eindelijk weer eens aandurfde wat ze echt wilde, zonder druk van vriendinnen. Blij dat ze was!
Op school wil zij er namelijk graag bij horen. Leren is niet haar sterkste kant, en ze probeert met haar karakter en kleding toch leuk gevonden te worden. En niet gepest te worden zoals op haar oude school. Volgens veel moeders is ze te druk, dus word al buitengesloten van veel feestjes en playdates.

Maar ik dwaal af. Vandaag ging ze dus heel erg vrolijk naar buiten, in wel een miljoen kleuren en patronen. Zelf uitgezocht.

Ze mocht van mij alleen de winkel in, en zelf cakemeel halen om een taart te bakken. Ik zag haar glunderend naar de kassa komen, en ben zelf snel naar de slager gelopen.

Had ik dat nou maar niet gedaan.

Jij kwam samen met je dochter achter mijn dochter staan. En lachend zei je “dat kind voor ons lijkt wel een uitgekotste regenboog”.

Ben jij wel goed bij hoofd? Waarom zou je als moeder, een kind willen kleineren? En waarom wil je dat tegen je eigen kind doen? Hoort dit bij je opvoeding? Noem je jouw eigen kind ook een grijze muis, of lelijkerd?

Of ben jij zo een ouder die pestkoppen kweekt? Leer je op deze manier dat het goed is om over anderen te praten? Dat roddelen leuk is? Dat je beter voelt als je anderen pijn doet?

Je hebt waarschijnlijk een zelfcomplex? Volgens mijn dochter keek je erg onzeker toen ze omdraaide, jullie even goed bekeek, en vroeg of ze anders misschien beter ook een witte legging legging met spijkerjasje aan had moeten doen, zoals de rest van Nederland.
Je stond ongemakkelijk te lachen en noemde haar brutaal.

Mijn dank is groot voor de andere moeder die bijsprong en mijn dochter groot gelijk gaf en haar prachtig noemde.

Thuisgekomen vertelde mijn meisje haar verhaal, trots dat ze niet had gehuild maar lekker bijdehand was zoals ik haar heb geleerd. En wat een fijn gevoel dat die moeder zich nu ook vast niet fijn voelde. Toch vertelde ze dit met een gebroken stem en valse glimlach. Ze deed haar best haar tranen in te houden.

Beste moeder, ik hoop dat je trots bent, en gelukkig dat je mijn dochter verdrietig hebt gemaakt.

Wees ook maar vast blij dat ik er niet bij was, dat had een heel ander gesprek geweest namelijk.

Maar bij deze:

DOE DIT NOOIT MEER!

Wees gewoon lief, als je niets aardigs te zeggen hebt, hou je mond. Helemaal tegen een kind, die met haar rug naar je toe staat. LAFAARD! Stop met pestkoppen kweken, want geloof me, karma is a bitch.

Met vriendelijke groet,

Moeder van het meisje bij de kassa.


ageology banner Beste pestkop moeder,

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo