Close

Ondernemen: Wat is de beste dekking voor mijn bestelauto?

Voor het afsluiten van een bestelautoverzekering hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. Bij nagenoeg iedere verzekeraar kun je namelijk online een bestelauto verzekeren. Ondanks dat het niet lastig is om een verzekeraar te vinden, is het afsluiten van een zakelijke autoverzekering vaak lastiger dan je denkt. Dit komt doordat je uit verschillende dekkingen kunt kiezen. Om het wat makkelijker te maken, helpen wij je in deze tekst te bepalen wat de beste dekking voor je bestelauto is.


1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)


Iedere Nederlander die in het bezit is van een auto, is wettelijk verplicht om deze minimaal te verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid. Vandaar dat je bij iedere verzekeraar een WA-verzekering af kunt sluiten. Een bestelauto verzekeren met WA-dekking houdt in dat je alleen verzekerd bent voor schade die je met het voertuig aanricht bij derden. Rijd je met je auto tegen de auto van een ander aan bij het uitrijden van een parkeervak? Dan wordt de schade aan het voertuig van de ander vergoed door je verzekeraar. Schade aan jouw bestelauto wordt niet vergoed als je deze alleen verzekerd hebt voor de wettelijke aansprakelijkheid.2. WA + Beperkt Casco


Sommige ondernemers nemen genoegen met een WA-verzekering, maar dit geldt niet voor iedereen. Vind je dat de dekking van deze zakelijke autoverzekering niet ver genoeg gaat? Dan is WA + Beperkt Casco misschien iets voor jou. Deze dekking gaat een stapje verder dan WA, want er wordt ook schade aan jouw bestelauto vergoed. Denk overigens niet dat alle schade aan jouw auto gedekt is, want dat is niet het geval. Een verzekeraar keert namelijk alleen geld uit als de schade is ontstaan door onverwachte gebeurtenissen, zoals brand, kortsluiting, diefstal, inbraak, storm, hagel of een aanrijding met een loslopend dier.3. WA + Volledig Casco (allrisk)


Schade door een aanrijding of vandalisme wordt niet vergoed als je voor de dekking WA of WA + Beperkt Casco kiest. Wil je dit wel? Sluit dan een allrisk autoverzekering af. Deze verzekering staat bij de meeste verzekeraars bekend als WA + Volledig Casco. Dit is direct ook de meest uitgebreide manier waarop je een bestelauto kunt verzekeren. Logischerwijs betekent dit ook dat dit de duurste zakelijke autoverzekering is die je af kunt sluiten.Leeftijd van de auto biedt uitkomst


Twijfel je wat de beste dekking is voor jouw bedrijfsauto? Kijk dan naar de leeftijd van het voertuig. Dit bied je namelijk houvast bij een bedrijfsauto verzekeren. Auto’s jonger dan 6 jaar worden vaak allrisk verzekerd. Dit komt door de hoge dagwaarde van deze voertuigen. Als jouw auto tussen de 6 en 10 jaar oud is, volstaat de dekking WA + Beperkt Casco in de meeste gevallen. Rijd je in een bestelauto ouder dan 10 jaar? Verzeker het voertuig dan alleen voor de wettelijke aansprakelijkheid.

Lees ook Zelfstandig ondernemen is zo makkelijk nog niet!

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang